Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.

Emneforfatter
Iceman--dk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#1 » 17. maj 2014, 19:26

Hej jeg står med en hel ørred (ca. 1,5 kg) som jeg gerne vil ryge på min Weber med jbi forlænger, men hvordan gør jeg det bedst og nemmest? Havde tænkt mig at den skulle hænge op, men hvor lang tid skal den ca. Have og ved hvilke temperatur?

Jeg regner med at bruge bøge smuld/mel


Håber der er en der vil hjælpe

Mvh Thomas
WEBER PERFORMER
WEBER SILVER 47 CM.
Plus en masse tilbehør

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#2 » 17. maj 2014, 19:30

Iceman--dk skrev:Hej jeg står med en hel ørred (ca. 1,5 kg) som jeg gerne vil ryge på min Weber med jbi forlænger, men hvordan gør jeg det bedst og nemmest? Havde tænkt mig at den skulle hænge op, men hvor lang tid skal den ca. Have og ved hvilke temperatur?

Jeg regner med at bruge bøge smuld/mel


Håber der er en der vil hjælpe

Mvh Thomas

Vil du varmrøge eller koldrøge.


.
Torp Hedehusene


Emneforfatter
Iceman--dk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#3 » 17. maj 2014, 19:41

Varmrøge i denne omgang, første gang jeg skal prøve så er det vel nemmest?
WEBER PERFORMER
WEBER SILVER 47 CM.
Plus en masse tilbehør

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#4 » 17. maj 2014, 20:00

Jeg kan varmt anbefale denne måde: viewtopic.php?t=1277 -Ved godt at det er laks der her er vist, men det kan sagtens laves med ørred.
Det er en himmeriges mundfuld. :savl2:


.
Torp Hedehusene


Dingle
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 205

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#5 » 17. maj 2014, 20:30

Jeg kan godt lide at bare at give den på på den almindelige Weber.

- først giver jeg den ca 2spsk salt og 2spsk sukker. Filmer den og sætter den på køl i 2timer +.
- så skylles fisken, og man giver den en marinade. Fx lige dele lime og honning.
- så lægges den på folie i den side af grillen der ikke er kul, i ca 18 min., eller til ca 47grader.
- så kan man selv vælge hvad den skal ryges med.

Det er det som virker bedst for mig.
Mvh.
- Christian


Emneforfatter
Iceman--dk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#6 » 17. maj 2014, 21:54

Tak men jeg vil jo gerne røge den hel
WEBER PERFORMER
WEBER SILVER 47 CM.
Plus en masse tilbehør

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#7 » 17. maj 2014, 21:59

Iceman--dk skrev:Tak men jeg vil jo gerne røge den hel


Prøv at se denne: http://hanneksverden.blogspot.dk/2010/12/rget-rred.html


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1340

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#8 » 17. maj 2014, 23:17

Jeg har saltet et par timer, skyllet den, og tørret den et par timer (gerne længere) på køl. Herefter lægges den på rist i røgovn, som blev kørt op til ca. 70 grader inden for 15 min. og langsomt sænket til 40 grader som blev holdt i ca. 2 timer.

image.jpg
image.jpg (101.7 KiB) Vist 5082 gange


Træstykkerne er sat i for optimal tørring og modtagelse af varme og røg


Emneforfatter
Iceman--dk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#9 » 19. maj 2014, 18:05

Så fik jeg røget min ørred, det blev til kold røgning og den fik 11,5 time ca.
Fisken vejede 1,5 kg så jeg håber det er nok??

Jeg har smagt på det og det er blødt som smør, ikke så fast som købe laks i skiver..

Hvad siger guruerne? Tror i det er go eller no go?

Er meget i tvivl?

Mvh Thomas
Vedhæftede filer
image.jpg
WEBER PERFORMER
WEBER SILVER 47 CM.
Plus en masse tilbehør

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#10 » 19. maj 2014, 18:12

Iceman--dk skrev:Så fik jeg røget min ørred, det blev til kold røgning og den fik 11,5 time ca.
Fisken vejede 1,5 kg så jeg håber det er nok??

Jeg har smagt på det og det er blødt som smør, ikke så fast som købe laks i skiver..

Hvad siger guruerne? Tror i det er go eller no go?

Er meget i tvivl?

Mvh Thomas

Det ser da lækkert ud, tørsaltede du før røgning, da saltet er med til at trække væde ud og gøre den mere fast.
Vedhæfter min opskrift, det plejer at blive godt, har laver over 300 laks efterhånden, bruger også denne til ørred.
LAKS.doc
(34 KiB) Downloadet 104 gange



.
Torp Hedehusene


Emneforfatter
Iceman--dk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#11 » 19. maj 2014, 18:19

Nej jeg opløste 350 g salt i 1,5l vand og der var den i 12 timer og så tørre i køleskabet i 5 timer hvor den var pakket ind i et viskestykke..

Tror du jeg kan spise det? Har det fået nok
WEBER PERFORMER
WEBER SILVER 47 CM.
Plus en masse tilbehør


Emneforfatter
Iceman--dk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#12 » 19. maj 2014, 18:21

Kan se at du ryger 2 x 12 timer, jeg har kun røget min 12 timer...
WEBER PERFORMER
WEBER SILVER 47 CM.
Plus en masse tilbehør

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#13 » 19. maj 2014, 18:24

Iceman--dk skrev:Kan se at du ryger 2 x 12 timer, jeg har kun røget min 12 timer...

Det er en smagsag, jeg kan godt lide godt røget, men smag dig frem og find den tid der passer dig.


.
Torp Hedehusene


Emneforfatter
Iceman--dk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#14 » 19. maj 2014, 18:32

Ja den smager ikke af meget røg.. Jeg pøver at smage på det til aftenskaffen, tak for fif
WEBER PERFORMER
WEBER SILVER 47 CM.
Plus en masse tilbehør

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3217
Kontakt:

Re: Hjælp, hel røget ørred hvordan?

Indlæg#15 » 20. maj 2014, 16:20

Iceman--dk skrev:Ja den smager ikke af meget røg.. Jeg pøver at smage på det til aftenskaffen, tak for fif


Har den ikke fået nok, så giv den mere røg. Man kan altid røge videre på den.
Jeg vil dog lige bemærke, at det ikke er ofte, at man støder på hele fisk, som er koldtrøget... :lol:

Ang. tørring, så tørrer jeg altid mine fisk i 24 timer utildækket i køleskabet. Jo større tørhed, jo bedre røgoptagelse...

Go´fornøjelse med det...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 12 gæster