Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#1 » 17. mar 2013, 09:58

Jan og jeg har længe gået og svovlet over at vi ikke havde nogen hjemmelavede pølser og man var træt at købe pølser.
Det kan godt virke lidt uoverskueligt at kaste sig ud i pølseproduktionen hvis man vil lave mange forskellige og mange så hvorfor ikke slå sig sammen og lave en hyggelig dag ud af det :-)

Så igår Lørdag var alt ellers klar til den store pølse mission og hold nu k... hvor havde vi det bare sjovt og rigtig godt at alle tøserne tog i byen så vi kunne være alene om dette projekt [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Det blev til Chili/Cheddar, Hvidløgsgriller, Medister samt Frankfurter.

Sidstnævnte var vi meget spændte på da den jo skulle tørres og ryges også og her kom min nye Borniak røgovn i brug :-)

Det blev en super sjov dag men hold da op vi var også trætte bagefter da der var rydet op og vi ramte sofaen med en kold pils.
Vi havde produceret mellem 22 og 25 kilo pølser ialt så nu er der lige præcis nok til vi mødes næste gang og laver en ny portion, dog nok lidt færre varianter.
Vedhæftede filer
(1).JPG
Borniak ovnen klar til sin jomfru tur.
(2).JPG
Så er der røg, det bliver ikke nemmere.
(3).JPG
Chili/cheddar stoppet og klar til kogning.
(4).JPG
Frankfurter hold 1 tørres i borniak.
(6).JPG
Så skal Frankfurtere røges til skindet er spændt.
(7).JPG
Frankfurtere til afkøling efter kogning.
(8).JPG
Der grilles lige lidt smagsprøver.
(9).JPG
Frankfurter i forgrunden og Chili pølsen i baggrunden.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 297

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#2 » 17. mar 2013, 10:02

Ser godt ud Renè.

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#3 » 17. mar 2013, 10:03

Så er der hvis ikke grund til i køber pølser mere, det er flot gået

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#4 » 17. mar 2013, 10:05

Ser godt ud - og for hver gang jeg ser sådanne et indlæg får jeg bare mere lyst til at prøve og komme i gang:-)


/Michael

Sent from my iPhone using Tapatalk
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#5 » 17. mar 2013, 10:45

Skønt indlæg om samarbejde mellem to grill venner.

Når man kender jer to banditter, ja så er jeg helt sikker på at I har haft det SJOVT med og fabrikere 20+ kilo pølser.

Flot samarbejde [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#6 » 17. mar 2013, 10:45

Det ser bare super godt ud, Drenge...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#7 » 17. mar 2013, 10:49

Der har ikke været kedeligt under den session. Min pølsestopper ligger i posten nu og er også spændt på at komme igang.
Ser godt ud drenge!
Brian

er der ikke for lidt remonce i?


84eren
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 97

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#8 » 17. mar 2013, 10:57

Hold da op det ser godt ud...

det kribler helt i fingerne for at få lov til at lave sådan nogle :lol:

må snart få købt mig en pølsestopper.

hvilken slags kød er brugt ?

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#9 » 17. mar 2013, 10:59

Godt gået venner! .1%¤ .1%¤
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#10 » 17. mar 2013, 11:02

Det er bare et lækkert resultat i har fået ud af jeres anstrengelser, men pas på man bliver hooked af det med at lave egne pølser.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2815
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#11 » 17. mar 2013, 11:50

Virkelig godt gået. Stor begejstring herfra .1%¤ .1%¤ .1%¤
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Klaus Skotte
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 58

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#12 » 17. mar 2013, 11:52

Godt gået.
Jeg kender Jer ikke personligt - men sådan en omgang pølser ville jeg godt have været med til.

Misundelse er en grim ting ...

Hilsen

Skotte


Tattoomann
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#13 » 17. mar 2013, 11:58

Det ser jo umådelig lækkert ud, det der :savl1: :savl1:
Jesper Christensen
6705 Westjylland
KCBS Certified BBQ Judge

http://www.facebook.com/KcbsScandinavia

https://m.facebook.com/BbqTeamWestCoastDk
Primo XL oval

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1188

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#14 » 17. mar 2013, 12:01

Uhmm.. Lækkert.. Glæder mig til at få min egen rygeovn så jeg lige kan få det sidste pift over pølserne herhjemme.

Tillykke med resultatet.. og iøvrigt god ide at gå igang nogle stykker og dele.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#15 » 17. mar 2013, 13:33

Så er der blevet vacum pakket til den helt store guld medalje :-)

Tak for alt rosen, det luner.

Ang. kødet så er det hakket flæskekød og hakkekød alt efter opskrift der er anvendt, bestilt i den fedt % vi ville arbejde med.
Vedhæftede filer
10.JPG
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 631
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#16 » 17. mar 2013, 14:08

gundersen skrev:
Ang. kødet så er det hakket flæskekød og hakkekød alt efter opskrift der er anvendt, bestilt i den fedt % vi ville arbejde med.


go' ide' - det nedsætter da opvasken - normalt ska' hakker, røremaskine, foodprocessor og pølsestopper rengøres - det er sjovt
at lave pølser, men man kommer ikke sovende til dem - men vi ka' jo li' det . . .
i røg & damp
Henrik

Billede

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#17 » 17. mar 2013, 14:13

Som mange af jer ved, så er hjemmegjorte pølser milevidt fra mange købepølser - så det er rart at få fyldt lidt i fryseren igen :-D

Til alle jer der går og tænker på at lave jeres egne, bare se at komme igang, det er så meget bedre og sjovere

Eneste minus er at opvasken er lig antal kg pølser :lol: :lol:

Tak for en hyggelig dag Renè

Ps - en af årsagerne til denne dag var også at prøve Borniak ovnen af, og den klarede det fint i forhold til storm og lidt sne .1%¤
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1754
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#18 » 17. mar 2013, 15:11

Ser virklig godt ud .1%¤
Dejligt med synet af en Borniak ovn igang :-D


jgjensen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#19 » 17. mar 2013, 15:26

Pølsefest :shock: ser sgu lækkert ud.....især den frankfurter er ramt plet i mine øjne .1%¤
hilsen
Jesper

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#20 » 17. mar 2013, 15:39

God stil :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#21 » 17. mar 2013, 16:39

Kan man bestille 2 ristede med brød og en Cocio cacao ;-)

Shit det ser godt ud, og hvordan gik det med Borniak ovnen ?
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.


jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 426

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#22 » 17. mar 2013, 16:43

Kold røgning og så kogning af hensyn til? Holdbarhed? Hvor lang tid skal de røges?

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#23 » 17. mar 2013, 17:05

jim skrev:Kold røgning og så kogning af hensyn til? Holdbarhed? Hvor lang tid skal de røges?


Sådan skal den laves. Den varm røges ved 80 grader indtil skindet er strammet op ellers kommer den ikke til at give det rigtige knæk :-)
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Snedker-Lund
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 338
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#24 » 17. mar 2013, 19:20

Ser virkelig lækkert ud :-) må se af komme igang med det selv :-)

Mvh Snedker-Lund
Wsm 57 , som skralde stativ
3 stk Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Backwood smoker Competitor G2
http://facebook.com/theburningcoyotes
http://facebook.com/bbqteamsmokeitall

Brugeravatar

Bjørn Nielsen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 635

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#25 » 17. mar 2013, 22:12

Det ser rigtig godt ud med sådan en stak nylavede pølser :savl2: :savl2:

Hvad er diameteren på indgangshullet til røggeneratoren i Borniakèn ?
Gik og legede med tanken, om at mede Borniaks røggenerator sammen med Bradley smokeren, evt. over en koldrøgnings adapter, flisen er noget billiger end træbriketterne til Bradleyèn.
Stol aldrig på en mager kok !!!!!!!!

Brugeravatar

Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 307

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#26 » 18. mar 2013, 10:18

Respekt .1%¤ ,de ser super ud de pølser.
Vil i dele opskrifterne?
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2815
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#27 » 18. mar 2013, 10:31

Benne skrev:Respekt .1%¤ ,de ser super ud de pølser.
Vil i dele opskrifterne?


x1 :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#28 » 18. mar 2013, 13:31

Benne skrev:Respekt .1%¤ ,de ser super ud de pølser.
Vil i dele opskrifterne?


De blev lavet efter PB Helsinge's opskrift samling på cd-rom, dog var Chili/Cheddar pølsen efter vores egen kreation.
Til den brugte vi 40gram chili flager og en pose revet cheddar.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 307

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#29 » 18. mar 2013, 14:18

Tak Gundersen,

Så er de jo allerede i samlingen :-)
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#30 » 18. mar 2013, 20:12

Bjørn Nielsen skrev:Det ser rigtig godt ud med sådan en stak nylavede pølser :savl2: :savl2:

Hvad er diameteren på indgangshullet til røggeneratoren i Borniakèn ?
Gik og legede med tanken, om at mede Borniaks røggenerator sammen med Bradley smokeren, evt. over en koldrøgnings adapter, flisen er noget billiger end træbriketterne til Bradleyèn.


Hej Bjørn, den er 100mm.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Amazonas
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2364

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#31 » 18. mar 2013, 20:23

Benne skrev:Respekt .1%¤ ,de ser super ud de pølser.
Vil i dele opskrifterne?


x 3
super flot indlæg
Fodbad & Urtepotte
Så er man godt nok langt ude
Med venlig hilsen
Jesper
Amazonas BBQ Team

http://www.facebook.com/groups/320356778018449/
med ved
DM 2010-2011-2012

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2450

Re: Gundersen og Jgh laver 20+ kilo pølser.

Indlæg#32 » 19. mar 2013, 00:44

Benne skrev:Respekt ,de ser super ud de pølser.
Vil i dele opskrifterne?
gundersen skrev:De blev lavet efter PB Helsinge's opskrift samling på cd-rom,


Efter aftale med JGH svarer jeg her :
Opskrifterne som jeg har komponeret, og som findes på CD, må gengives til privat brug og er altså ikke hemmelige.
Nogle af dem ligger herinde under Download. Desværre er Download ofte ikke tilgængelig i øjeblikket, men her er en genvej :
downloads.php?view=overall
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst