Røget laks i Weber

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
tonkan
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 47

Røget laks i Weber

Indlæg#1 » 13. apr 2020, 19:29

Et halestykke blev varm røget ved ca 160 grader med æbleflis i ca 20 min krydret med lidt hvidløgs pulver samt salt og peber
Vedhæftede filer
laks.jpg
Weber Performer (2010) med Rotisserie (2012)
Outdoorchef Montreux 570 ‎(2012)


Stokholm1000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 115

Re: Røget laks i Weber

Indlæg#2 » 15. apr 2020, 08:01

Ser lækkert ud. :savl1:
Hilsen Jens :bubble:

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2510

Re: Røget laks i Weber

Indlæg#3 » 16. apr 2020, 16:55

Et flot stykke laks. jeg mener at kunne se en smule størknet protein som kan signalere færdigtilberedt. Men det sikreste er alligevel at måle og nå en kernetemperatur på 70C.

Min erfarinng med granuleret hvidløg er at det mister meget smag ved opvarmning, men måske er det anderledes med hvidløgspulver.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 296

Re: Røget laks i Weber

Indlæg#4 » 16. apr 2020, 22:53

PB Helsinge skrev:Et flot stykke laks. jeg mener at kunne se en smule størknet protein som kan signalere færdigtilberedt. Men det sikreste er alligevel at måle og nå en kernetemperatur på 70C.

Min erfarinng med granuleret hvidløg er at det mister meget smag ved opvarmning, men måske er det anderledes med hvidløgspulver.

70 gr. ???? - det forstår jeg slet ikke ?
(Fiske)protein koagulerer v 52 grC - jeg laver ofte (meget ofte) laks i Weberen, men går efter en kernetemperatur på 50-51 grader, for at undgå “ det hvide snask”

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2510

Re: Røget laks i Weber

Indlæg#5 » 17. apr 2020, 03:10

Jeg skrev ovenfor dette
PB Helsinge skrev:Men det sikreste er alligevel at måle og nå en kernetemperatur på 70C.


CP skrev:70 gr. ???? - det forstår jeg slet ikke ?
Du har ret - og jeg skynder mig at korrigere. Jeg fik blandet æbler og pærer.

De 70 grader jeg havde i baghovedet er en regel som gælder noget helt andet, nemlig tilberedte kød- og pålægsvarer som skal have 70C i kerne og derefter kaldes 'fuldstændig tilberedt.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Emneforfatter
tonkan
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 47

Re: Røget laks i Weber

Indlæg#6 » 17. apr 2020, 18:55

Du har fuldstændig ret PB Helsinge der var en smule udtræk af protein men den den var rigtig god ;-)
Weber Performer (2010) med Rotisserie (2012)
Outdoorchef Montreux 570 ‎(2012)

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster