Holdbarhed røget flæsk.

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.

Emneforfatter
jthyge
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 13
Kontakt:

Holdbarhed røget flæsk.

Indlæg#1 » 29. dec 2017, 11:36

Hej,

Jeg er igang med at ryge noget flæsk fra vores uldgrise, men jeg er i tvivl om holdbarheden og opbevaringen bagefter.

Jeg har gjort følgende. Flæsket har lagt i saltlage i 4-5 dage, efterfølgende tørret i 3 dage, begge dele i køleskab.

I går fik de første omgang røg, i dag får de røg igen.

Hvor længe kan jeg forventer det holder hvis jeg pakker det godt lufttæt, ved nedsænknings metoden? (Ejer desværre ikke en vakuumpakker)

Jeg kan selvfølgelig også bare fryse det?? :?:
Jesper Thygesen

http://www.varmkaffe.dk
-blog om hus og have på landet.


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1569

Re: Holdbarhed røget flæsk.

Indlæg#2 » 29. dec 2017, 16:39

Det betyder meget hvor meget det er tørret efter røgning.
Jeg tørrer mit røgede kam mindst et par uger og har aldrig oplevet at det er blevet dårligt.
Har vel maks. gemt det 3 måneder tror jeg. At pakke lufttæt gør ikke holdbarheden længere mener jeg,men gør at det tørrer mindre.
Hvis man tænker på skinke og flæsk fra Sydeuropa så holder det sig jo i årevis i høje temperaturer fordi det er saltet og tørret godt.
Min erfaring med mine egne produkter er at de holder sig meget længere end standard købe varer.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


Emneforfatter
jthyge
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 13
Kontakt:

Re: Holdbarhed røget flæsk.

Indlæg#3 » 29. dec 2017, 16:54

Ok, det skal måske bare hænge så.
Hvordan tørrer du det? Hænger det i et køleskab, eller hvordan?
Jesper Thygesen

http://www.varmkaffe.dk
-blog om hus og have på landet.


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1569

Re: Holdbarhed røget flæsk.

Indlæg#4 » 29. dec 2017, 17:36

Ja, jeg opbevarer i køleskab hele tiden.
Jeg vil foreslå at du fryser det meste og så gemmer lidt i køleskabet som eksperiment.
Jeg kom til at tænke på en kæmpe skinke vi købte i Ungarn engang, den havde vi i over et år men den var også sø salt at det sved i munden.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


Emneforfatter
jthyge
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 13
Kontakt:

Re: Holdbarhed røget flæsk.

Indlæg#5 » 29. dec 2017, 19:20

Super... Tak for dine svar. Jeg fryser de 3, og har den 4. på køl. Den skal nok også snart spises alligevel.
Jesper Thygesen

http://www.varmkaffe.dk
-blog om hus og have på landet.

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster