Fennikelpølse

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2666
Kontakt:

Fennikelpølse

Indlæg#1 » 25. apr 2016, 18:33

Opskrift på 4 kg fennikelpølse (spegepølsetype). Har en mild smag af fennikel.

3200 g svinekød 8-12%, 800 gram spæk.
38 g schnellrot, 30 g GDL, 38 g maizena, 3 g muskatblomme stødt, 16 g hvid peber stødt, 8 g koriander stødt, 6 g 4-peber stødt, 3 g muskatnød stødt, 6 g fennikel stødt og 6 g fennikelfrø som er banket lidt i stykker i morteren.
80 g salt og 70 g nitritsalt eller 150 g salt.

Hak ½delen af spækket og svinekødet, hvis det ikke er købt som skært kød. Rør farsen godt, lad den evt. gå igennem hakkeren igen og rør det sidste spæk, som er skåret i små tern, i. Stoppes i tarme, tørres og røges mindst 3 x 12 timer koldt. Lagrer til de er svundet 25%.

fennikelpølse.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2685

Re: Fennikelpølse

Indlæg#2 » 25. apr 2016, 18:48

Lækkert ser det ud - fennikelspegepølse er min personlige favorit.
Når du skriver 6g stødt fennikel, så mener du vel 6g stødt fennikelfrø ikke?
Where there's smoke... There's laughter.


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 149

Re: Fennikelpølse

Indlæg#3 » 25. apr 2016, 18:54

Hej Finn

Det ser godt ud. Fennikel er også en af mine favoritter når jeg selv får lavet spegepølser.
Jeg skal dog lige at jeg kommer mere fennikel i, da jeg brugere den som en slags hapser til pølsebord og lign.
Jeg kommer 20-24 gram i, hvor ½-delen er blevet kørt i en kaffemølle til pulver. Har ikke selv kunnet finde pulver / stødt.
Jeg tørrer mine pølser så de er næsten knippelhårde og det er vel nok omkring de 30-35%

Mvh

Brian

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5493

Re: Fennikelpølse

Indlæg#4 » 25. apr 2016, 19:43

Lækkert, tak for en udførlig opskrift.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2666
Kontakt:

Re: Fennikelpølse

Indlæg#5 » 25. apr 2016, 20:00

prause skrev:Lækkert ser det ud - fennikelspegepølse er min personlige favorit.
Når du skriver 6g stødt fennikel, så mener du vel 6g stødt fennikelfrø ikke?


Jo, det gør jeg...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Re: Fennikelpølse

Indlæg#6 » 26. apr 2016, 09:24

Absolut min favorit-pølse?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1202

Re: Fennikelpølse

Indlæg#7 » 26. apr 2016, 09:44

Min favorit spegepølse har altid været hvidløgspølsen, men jeg kan ikke mindes jeg har smagt en fennikel pølse. Så det kan være der er en ny favorit på vej. 2 forskellige favoritter er nu heller ikke tosset.
Tak for opskriften. Den er lagt i huskebogen.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


olejakobsen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 387

Re: Fennikelpølse

Indlæg#8 » 26. apr 2016, 10:04

Super lækker spegepølse.

Sendt fra min LG-D855 med Tapatalk
Forhandler af DPG Pillegrill samt tilbehør.
Forhandler af Borniak røgeovne og tilbehør.


Epoulsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Fennikelpølse

Indlæg#9 » 3. okt 2016, 04:29

Skaal-um,
Hvor køber du "schnellrot" og hvilke hul størrelse hakker du med?
På forhånd tak
Erik

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2666
Kontakt:

Re: Fennikelpølse

Indlæg#10 » 3. okt 2016, 12:04

Epoulsen skrev:Skaal-um,
Hvor køber du "schnellrot" og hvilke hul størrelse hakker du med?
På forhånd tak
Erik


Schnellrot kan nok fåes gennem foreningen "Dit eget pølsemageri" og i Inco.

Denne pølse hakkes på standartskiven hvad angår kødet og ½delen af spækket. Resten af spækket hakkes på 8 mm skiven.

Sendt PM
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Epoulsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Fennikelpølse

Indlæg#11 » 12. dec 2016, 17:44

Vil Nakkefil være fint nok, at bruge?

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2666
Kontakt:

Re: Fennikelpølse

Indlæg#12 » 12. dec 2016, 17:53

Epoulsen skrev:Vil Nakkefil være fint nok, at bruge?


Nakkefilet er super, jeg bruger det selv.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Epoulsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Fennikelpølse

Indlæg#13 » 10. jan 2017, 23:04

Skaal-um
Jeg giver det chancen torsdag eller fredag.
Hvordan sikre jeg mig, at konsistensen er rigtig på farsen. Inden jeg skal stoppe pølserne?
På forhånd tak
Erik


Epoulsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Fennikelpølse

Indlæg#14 » 11. jan 2017, 01:06

Bliver også lidt itvivl. Er der både muskatblomme og muskat i?


MartinNicolaisen73
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 66

Re: Fennikelpølse

Indlæg#15 » 11. jan 2017, 15:37

Er schnellrot farve ? Eller ?
It's always easy to fall asleep on a couch unless you're actually trying to fall asleep on a couch.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1202

Re: Fennikelpølse

Indlæg#16 » 11. jan 2017, 15:57

MartinNicolaisen73 skrev:Er schnellrot farve ? Eller ?


viewtopic.php?f=150&t=33817&p=316772&hilit=schnellrot#p316772
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2666
Kontakt:

Re: Fennikelpølse

Indlæg#17 » 11. jan 2017, 17:44

Epoulsen skrev:Skaal-um
Jeg giver det chancen torsdag eller fredag.
Hvordan sikre jeg mig, at konsistensen er rigtig på farsen. Inden jeg skal stoppe pølserne?
På forhånd tak
Erik


Hej Erik, farsen får den konsistens den skal have, da der jo ikke er tilsat nogen form for væske. Altså som hakkekød nu er... :P

Lige et billede af min seneste fennikelpølse, som er en variation af ovenstående opskrift for at få en grovere pølsestruktur. Kun ½delen af kødet er hakket 2 x og 25 % af spækket hakket 2 x. De sidste 75 % spæk er hakket 1 x igennem 8 mm skiven og tilsat lige inden stopning. Det er et forsøg på at få en lidt mere "Italiensk" snitflade og pølsen hænger fint sammen alligevel... :P

fennikelp..JPG


Og ja, der skal både muskatnød og muskatblomme i. Muskatblomme kan være temmelig svær at skaffe. Jeg fandt det sidst i en indvandrerbutik og det var fra krydderigrossisten Kilic. De har dog ikke mere, så skriv gerne, hvor du får det fra. Jeg er ved at løbe tør... :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Epoulsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Fennikelpølse

Indlæg#18 » 11. jan 2017, 18:40

Tusind tak, og det billede ser super godt ud!

Sendt fra min SM-N9005 med Tapatalk


Epoulsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Fennikelpølse

Indlæg#19 » 11. jan 2017, 19:06

Hej Finn
Den nye version ser super lækker ud og det bliver nok den jeg forsøger mig med.
Jeg har købt muskatblommen hos PB Helsinge herinde lige, som schnellrot.

Mvh
Erik

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2666
Kontakt:

Re: Fennikelpølse

Indlæg#20 » 11. jan 2017, 19:14

Epoulsen skrev:Hej Finn
Den nye version ser super lækker ud og det bliver nok den jeg forsøger mig med.
Jeg har købt muskatblommen hos PB Helsinge herinde lige, som schnellrot.

Mvh
Erik


Tak skal du have... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Epoulsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Fennikelpølse

Indlæg#21 » 12. jan 2017, 20:18

Så blev mine allerførste spegepølser stoppet (dog kun halv potion). Er spændt på om de er blevet stoppet godt nok....
Tænker at vente med første gang røg til i morgen nat. Er det passene?

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2666
Kontakt:

Re: Fennikelpølse

Indlæg#22 » 14. jan 2017, 17:04

Epoulsen skrev:Så blev mine allerførste spegepølser stoppet (dog kun halv potion). Er spændt på om de er blevet stoppet godt nok....
Tænker at vente med første gang røg til i morgen nat. Er det passene?


Ja, det lyder fint. Jeg er spændt på at se dem eller høre om resultatet. Pøj pøj med det... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Epoulsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Fennikelpølse

Indlæg#23 » 23. feb 2017, 15:35

Så er pølsen prøvesmagt. Som udgangspunkt er pølserne fine og super skærefaste. Dog lidt for salte, lidt for meget røg og for lidt fennikel.
Det hele er jo en smagssag! Er i bund og grund er jeg tilfreds med mine første spegepølser. Det har bestemt givet mig mod på, at prøve igen.
Tusind tak for hjælpen
Erik
Vedhæftede filer
20170223_152349.jpg

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2666
Kontakt:

Re: Fennikelpølse

Indlæg#24 » 23. feb 2017, 15:55

.1%¤ Den ser dejlig ud... .1%¤
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Epoulsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Fennikelpølse

Indlæg#25 » 24. feb 2017, 00:59

Tak, mester :-)

Sendt fra min SM-N9005 med Tapatalk

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 14 gæster