Fra gas til kul.

Stil spørgsmål til Kamado keramikgrills. Kamado grills laves af mange producenter, og fås i mange farver, størrelser og udformninger.

Emneforfatter
vendborg
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 39

Fra gas til kul.

Indlæg#1 » 5. okt 2019, 09:27

Hej!

Har just konverteret fra gas til kul.

Det undre mig at der er så mange kulstykker tilbage, eller retter stykker.
For de godt nok ikke til at sætte ild i igen, heller ikke med fuld knald på ukrudt’s brænderen.
Må nok sige, havde en forventning om at der kun var støvsugbar aske tilbage, måske med enkelte små uforbrændte kulstykker.
Kulet stammer fra Harald Nyborg.
Er det normalt?
Vedhæftede filer
7063ED02-EE58-49BA-888F-61C23D69C4E3.jpeg

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1451

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#2 » 5. okt 2019, 10:18

Min erfaring siger, at 2. gangs optænding er meget hurtigere end 1.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 454

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#3 » 5. okt 2019, 10:34

Det burde ikke være et problem at tænde 2. gang.

Kan kullene have fået fugt?
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Summit Charcoal, Weber 67/57 og Weber Q1000
The Meat Boys


Emneforfatter
vendborg
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 39

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#4 » 6. okt 2019, 08:15

Hummmmm!
Fugt?
Altså fyldt kurven godt op, tændte op midt i kurven om formiddagen og sørgede for at der var godt gang i det.
Holdt den omkring 100/130 C˚ hele dagen, tjekkede temperatur ved sengetid ca, 90 C˚ Spjæld i top & bund minimum åben, eller uændret fra hvordan de havde stået hele dagen.
Men er så åbenbart gået ud i løbet af natten.
Det vare en kold/fugtig nat, men den står under halv tag, og der var ingen kondens på yderside eller inderside.
Underligt ikk’!? :?:


ferr31
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 90

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#5 » 6. okt 2019, 11:01

Hvis du kun har tændt et sted kan du godt være uheldig at det går ud, jeg tænder altid
3 forskellige steder, men nu er min så en oval, så lidt større. Jeg vil tro at du skal tænde
2 steder i stedet for i midten ;-) Prøv evt. at læse denne tråd, der står lidt om det.
viewtopic.php?f=42&t=17893&hilit=kina+syndrom


Emneforfatter
vendborg
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 39

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#6 » 2. nov 2019, 21:53

Ja ja! Ukrudtsbrænderen kunne åbenbaret ikke klare mosten.
Var i øvrigt også fra Harald skrald.
Tænkte jeg var skide smart og købte en El-ukrudtsbrænder til 149,-kr holdt vel til 2 eller 3 gange optænding.
En bastard grill-lighter er bestilt.

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1834
Kontakt:

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#7 » 3. nov 2019, 11:41

En LooftLighter er bare vejen frem så er trækullet i grillen tændt op på ca 1 minut

https://www.tbsgrillshop.dk/shop/tilbehoer/diverse/optaendning/looftlighter-(1).aspx

Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge

Tilbage til "Kamado keramisk grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster