Charbroil Kamander spørgsmål

Stil spørgsmål til Kamado keramikgrills. Kamado grills laves af mange producenter, og fås i mange farver, størrelser og udformninger.
Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#1 » 29. okt 2017, 21:05

hej jeg har en kulgrill ø58cm (dancook)
og en charbroil 4 brænders gasgrill (cb500m)
Jeg langtidssteger gerne hvis muligt og ellers er det pizza og steaks der laves på grillen
jeg har følgende spørgsmål
1. kan en Charbroil Kamander erstatte begge grill
2 jeg laver kebab på lodret stående spyd (kulgrill), and og kylling på spyd (rotisserie, men har også tronstol). hvordan matcher det med en kamander, kort sagt det kan jeg ikke på den, men kan den matche resutatet og hvordan
3 andet jeg bør overveje
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#2 » 31. okt 2017, 17:04

Er der slet ingen der ved noget om grillen
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 428

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#3 » 31. okt 2017, 17:29

Da den kom til landet lavede jeg denne tråd:
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=148&t=46010&hilit=Kamander

Der er en del viden, men ved ikke om det er svær nok.
Har ikke selv købt mig en, så kan ikke rigtig tilføje noget.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber Q1000


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1059
Kontakt:

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#4 » 31. okt 2017, 18:35

Væsentligt for mig er max temp. og her er den 345 grader hvilket er alt for lavt til pizza efter min mening.

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#5 » 31. okt 2017, 19:16

Tak for jeres input. Men søger nok mest viden frs nogen der har den. Til pizza kan jeg godt nøjes med den da den stadig bliver varmere end en alm kulgrill
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3252
Kontakt:

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#6 » 1. nov 2017, 06:28

Skriv en pb til techie og spørg ham.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#7 » 1. nov 2017, 12:51

Tak
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1208

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#8 » 1. nov 2017, 13:33

michael1980 skrev:hej jeg har en kulgrill ø58cm (dancook)
og en charbroil 4 brænders gasgrill (cb500m)
Jeg langtidssteger gerne hvis muligt og ellers er det pizza og steaks der laves på grillen
jeg har følgende spørgsmål
1. kan en Charbroil Kamander erstatte begge grill
2 jeg laver kebab på lodret stående spyd (kulgrill), and og kylling på spyd (rotisserie, men har også tronstol). hvordan matcher det med en kamander, kort sagt det kan jeg ikke på den, men kan den matche resutatet og hvordan
3 andet jeg bør overveje


1: Mjoh.. Maden bliver da varm :) Men der er jo forskellige muligheder ved alle grille. Hvis man ikke kan lide at få kulstøv på fingrene, så skal man jo ikke "nøjes" med en Kamander. Jeg har ikke brugte nogle af mine andre grille siden jeg gik den ind af døren.

2: Man kan ikke montere et rotisserie. Har grillet kylling flere gange med gode resultater. Der er en rimelig frihøjde, så en normal kylling kan sagtens stå op.

3: Prøv at læs denne tråd: viewtopic.php?f=148&t=46010
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#9 » 1. nov 2017, 16:56

Tak. Vil lige læse tråden senere. Jeg hat en kulgrill så frygter ikke kulstøv. Pga begrænset plads på msyriklen overvejet jeg om den vil være den optimale grill pga variationene og har en q100 til daglig brug
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#10 » 3. nov 2017, 06:21

Så tænker jeg blot
Ca hvor meget trækul bruger man per gang
Hvor hurtigt er den ca at tænde op til 100grader og til 250grader

Hvordan griber jeg det bedst an hvis jeg vil stege en steg og også give den pæne grill striber eller stegeskorpe

Og hvad hvis jeg bruger briketter i grillen. Hviæken forskel gør det sammenlignet med trækul
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#11 » 11. nov 2017, 08:13

ingen bud???
pt spørgsmål omkring briketter versus trækul er jeg har et par sække trækulsbriketter på lager
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 428

Re: Charbroil Kamander spørgsmål

Indlæg#12 » 11. nov 2017, 18:39

Min forståelse på forskellen mellem briketter og trækun er, at trækul brænder varmere og hurtigere end briketter. Trækul kan man dog bedre styre temperaturen på, ved hjælp luftspjæld, hvor man med briketter mere regulere temperaturen med antallet af tændte briketter.

Grunden til trækul brænder varmere og hurtigere end briketter er, at trækul er rent kulstof (eller meget tæt på i hvert fald), som ikke er presset sammen. Hvor briketter er trækul, forkullet kokos eller brun/stenkul, som er pulveriseret og blandet med sand og forkellige bindemidler, som så bliver presset til ensformige briketter. Da de er presset hårdt sammen, brænder de langsommere. Sand og bindemiddel gør at de asker en del mere end trækul, da sandet jo ikke brændes af. Sandet er der så vidt jeg ved for at gøre tændte briketter hvide, så forbrugeren nemmere kan se hvornår briketterne er klar til brug.

Som med briketter er der rimelig stor forskel på kvaliteten af trækul, og lad for guds skyld være med at prøve Harald Skralds Baker trækul, bare fordi de er nemme at skaffe. Kan af egen bitter erfaring fortælle de godt nok tænder nemt og hurtigt, men de giver også en sur og ubehagelig røgsmag til maden :-?
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber Q1000

Tilbage til "Kamado keramisk grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster