Min forståelse på forskellen mellem briketter og trækun er, at trækul brænder varmere og hurtigere end briketter. Trækul kan man dog bedre styre temperaturen på, ved hjælp luftspjæld, hvor man med briketter mere regulere temperaturen med antallet af tændte briketter.
Grunden til trækul brænder varmere og hurtigere end briketter er, at trækul er rent kulstof (eller meget tæt på i hvert fald), som ikke er presset sammen. Hvor briketter er trækul, forkullet kokos eller brun/stenkul, som er pulveriseret og blandet med sand og forkellige bindemidler, som så bliver presset til ensformige briketter. Da de er presset hårdt sammen, brænder de langsommere. Sand og bindemiddel gør at de asker en del mere end trækul, da sandet jo ikke brændes af. Sandet er der så vidt jeg ved for at gøre tændte briketter hvide, så forbrugeren nemmere kan se hvornår briketterne er klar til brug.
Som med briketter er der rimelig stor forskel på kvaliteten af trækul, og lad for guds skyld være med at prøve Harald Skralds Baker trækul, bare fordi de er nemme at skaffe. Kan af egen bitter erfaring fortælle de godt nok tænder nemt og hurtigt, men de giver også en sur og ubehagelig røgsmag til maden

Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Summit Charcoal, Weber 67/57 og Weber Q1000
The Meat Boys