Jeg havde læst en del, og flere guides, og mente egentlig jeg var godt forberedt, men løb alligevel ind i lidt problemer.
Inden dagen havde jeg forberedt en BBQ sauce (Guruens opskrift)
2 store løg
4 spsk. smør eller plantemargarine
1-2 fed hvidløg (Vi bruger 2)
3 dl vand
4 dl ketchup (Beauvais er bedst)
4 spsk. citronsaft
4 spsk. vineddike
4 spsk. Worcestershire sauce
4 spsk. brun farin (med top)
2 tsk. Dijon sennep
1/2 tsk. stødt peber
1/2 tsk. paprika
1/4 tsk. cayenne peber
8-10 “dryp” tabasco
Og fruen bagte et par boller fra denne opskrift som vi er blevet vilde med:
http://www.pigenogpomfritten.dk/opskrifter/perfekte-amerikanske-burgerboller/
Jeg havde planlagt vi skulle spise kl. 13:00 søndag middag, og da jeg havde læst stegen skulle have 18 - 20 timer, kom den på lørdag kl. 17:00.
Så kl. 16:30 gik jeg igang med at rubbe nakkefileten på 2,2 kg. Hjemmelavet rub som Guruen har lavet opskriften på:
165 gram "sugar in the raw" Kandis
60 gram salt
35 gram paprika
20 gram hvidløgspulver
20 gram løgpulver
20 gram spidskommen
2,5 gram chiliflager
5 gram sennepspulver (colman's gule)
5 gram korianderfrø (hele)
2,5 gram cayenne peber
2,5 gram allehånde
5 gram kebabkrydderi fra Santa Maria
For at tilknytte en kommentar til denne opskrift, så er Kandis MEGET hårdt. Hverken vores blender, eller bamix minihakker kunne knuse dette, og jeg valgte derfor at bruge en morter - det gik nemt, men tog dog temmelig noget tid.
Grillen blev gjort klar med trækul og træflis og der blev tændt med looftlighter to steder; én i hver side.
Der blev åbnet 5-6 mm i bunden og 2-3 mm i toppen, og kødet kom på som i Guruens guide her: http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=42&t=17893&hilit=Miniguide
Helt kold grill, og jf. guiden vidste jeg at temperaturen skulle ligge mellem 37 - 93 grader i et par timer.
Og den første time lå grillen på omkring 50-60 grader, og herefter faldt den stille og roligt og blev lavere og lavere, så jeg kl. 18 gik jeg i panik og åbnede grillen og tog kødet af, og fik gang i kullene igen med looftlighteren. Efter lidt tid med åbent låg hvor ilden kunne nå og få fat, fik jeg lagt riste på og kødet kom på igen. Temparaturen steg til 80 grader, og steg stille og roligt op ad.
Mellem kl. 18 og 24 var jeg ude ved grillen hver halve time for at sikre mig temperaturen lå hvor den skulle, og den lå mellem 95 - 140 grader, og jeg småjusterede hver gang jeg kom ud, og endte med at bruge daisywheel i stedet for hele toppen når der skulle justeres.
Kl. 24 gik jeg i seng, efter grillen havde ligget på 110 grader en times tid, og håbede på det bedste. Jeg tjekkede først igen kl. 05:30 og her var temperaturen stadig 110 grader

Her har stegen været på 14 timer
Omkring kl. 8 satte jeg termometer i stegen og her lå den på 75 grader, og cirka hvert 15. minut steg den med én grad. Den endte på 88 grader omkring kl. 11:30, og pludselig faldt temperatuen til 87, så 86, og jeg åbnede og satte proben et andet sted i stegen. Herefter steg den igen opad, indtil den ramte 92, så gik den igen nedad igen til den ramte 88. Grillen var på disse tidspunkter IKKE under 110 grader, og omkring kl. 12, prøvede jeg at lade grillen stige til 180 grader for at få den op igen, men de 88 grader lå fast, også selvom jeg hævede temperaturen i grillen. Så mit humør var ødelagt, og jeg kunne ikke få steget derop hvor jeg gerne ville, og endte med at ta den af ved 88 grader (jf. termometer) kl. 13.
Kl. 9:40 (16 timer og 40 minutter inde)
Kl. 12:47 (19 timer og 47 minutter inde)
Kl. 13:14 (20 timer og 14 minutter siden start)
Der bliver trukket gris
Resultatet er noget flottere end jeg regnede med. Jeg påregnede også der skulle fjernes lidt fedt, men der var vitterligt intet fedt tilbage i stegen.
Pulled pork burger, med hjemmelavet coleslaw og bbq sauce.
Jeg brugte meget tid med at styre temperaturen mellem 100 - 140 grader, men det var arbejdet værd, og det færdige resultat smagte himelsk.
Jeg frygter dog mit gamle termometer er i stykker (OBH Nordica termometer til 149 kr.), da det målte så forskelligt og faldt i temperatur flere gange, hvilket ikke burde være muligt, når temperaturen i grillen hele tiden lå over 100 grader.
Det er helt sikkert noget der skal prøves igen, og så må jeg håbe at 2. gang bliver nemmere at holde temperaturen så jeg ikke skal justere hele tiden.