Side 1 af 1

Hjemmelavet flæskesvær

: 19. mar 2017, 13:29
af Sandholm
Svoger havde indtil januar i år, 2 frilandsgrise (og ja min far har køer og jeg har selv høns - VI har 2 frysere :) )

Vi havde fornøjelsen af at få det halve af "øffe" i fryseren, og det giver jo nogle ting som man ikke lige får købt (råd til et halvt grisehovede ønskes :) ). Herunder har vi en del hud - Også mere end vi kan rule rundt om mere regulært kød og lave f.eks. Porchetta.

Derfor stod den idag på grisebolscher, og det er dælme nemt.
Jeg skar en del fedt fra huden, således der var ca 3-4 mm tilbage på sværene - Herefter blev det strimlet, og kogt i saltet vand i omkring 20 minutter - Blev herefter skyllet i koldt vand og lagt i en bradepande med rigeligt groft salt.

Grillen blev startet op, og de blev bagt indirekte ved omkring 220 grader indtil de var nok. Et par gange undervejs, tømte jeg fadet for fedt. Slutteligt blev de lagt på køkkenrulle og fik lov at trække mens de køler af.
Resultatet = En gang flæskesvær af et dyr der har haft det som blommen i et æg. - Velbekomme :)

Edit: lav det i grillen for det sprøjter og sprutter!

IMG_5233.jpeg

IMG_5236.jpeg

IMG_5235.jpeg

IMG_5239.jpeg

IMG_5242.jpeg

IMG_5243.jpeg

IMG_5249.jpeg

Re: Hjemmelavet flæskesvær

: 19. mar 2017, 13:42
af Torp Hedehusene
Grisebolcher, specielt hjemmelavet er bare lækkert.


.

Re: Hjemmelavet flæskesvær

: 19. mar 2017, 16:13
af Christian1986
Wow - det ser lækket ud. :-)

Re: Hjemmelavet flæskesvær

: 19. mar 2017, 22:32
af Stokholm1000
:savl1: :savl1: :savl1: :savl1:
Findes der noget bedre end hjemmelavede flæskesvær, der stadig er lune?? Ja det gør der sikkert, men jeg har svært ved at komme i tanke om det lige nu. .1%¤

Re: Hjemmelavet flæskesvær

: 22. mar 2017, 09:51
af Wetle
Stokholm1000 skrev::savl1: :savl1: :savl1: :savl1:
Findes der noget bedre end hjemmelavede flæskesvær, der stadig er lune?? Ja det gør der sikkert, men jeg har svært ved at komme i tanke om det lige nu. .1%¤

Det skulle da lige være at nyde sværen med en god øl :P

Re: Hjemmelavet flæskesvær

: 22. mar 2017, 18:49
af jens kr
råd til et halvt grisehovede ønskes

Traditionelt bruger man hovedet til sylte

Re: Hjemmelavet flæskesvær

: 22. mar 2017, 19:40
af KimVP
Er det ikke meget voldsomt at salte to gange?
Gjorde jeg også sidste gang og det var vanvittigt salt. Har lavet en portion mere her til aften, kun med salt i kogevandet. Det synes jeg er det bedste.

Re: Hjemmelavet flæskesvær

: 23. mar 2017, 10:06
af Sandholm
KimVP skrev:Er det ikke meget voldsomt at salte to gange?
Gjorde jeg også sidste gang og det var vanvittigt salt. Har lavet en portion mere her til aften, kun med salt i kogevandet. Det synes jeg er det bedste.


Jeg synes ikke det var så slemt - smagte lige som det skulle. Kan du få det til at boble op når du kun salter kogevandet?