Fra gas til kul.

Stil spørgsmål til Kamado keramikgrills. Kamado grills laves af mange producenter, og fås i mange farver, størrelser og udformninger.

Emneforfatter
vendborg
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 35

Fra gas til kul.

Indlæg#1 » 5. okt 2019, 09:27

Hej!

Har just konverteret fra gas til kul.

Det undre mig at der er så mange kulstykker tilbage, eller retter stykker.
For de godt nok ikke til at sætte ild i igen, heller ikke med fuld knald på ukrudt’s brænderen.
Må nok sige, havde en forventning om at der kun var støvsugbar aske tilbage, måske med enkelte små uforbrændte kulstykker.
Kulet stammer fra Harald Nyborg.
Er det normalt?
Vedhæftede filer
7063ED02-EE58-49BA-888F-61C23D69C4E3.jpeg

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1446

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#2 » 5. okt 2019, 10:18

Min erfaring siger, at 2. gangs optænding er meget hurtigere end 1.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 446

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#3 » 5. okt 2019, 10:34

Det burde ikke være et problem at tænde 2. gang.

Kan kullene have fået fugt?
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber 67cm og Weber Q1000


Emneforfatter
vendborg
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 35

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#4 » 6. okt 2019, 08:15

Hummmmm!
Fugt?
Altså fyldt kurven godt op, tændte op midt i kurven om formiddagen og sørgede for at der var godt gang i det.
Holdt den omkring 100/130 C˚ hele dagen, tjekkede temperatur ved sengetid ca, 90 C˚ Spjæld i top & bund minimum åben, eller uændret fra hvordan de havde stået hele dagen.
Men er så åbenbart gået ud i løbet af natten.
Det vare en kold/fugtig nat, men den står under halv tag, og der var ingen kondens på yderside eller inderside.
Underligt ikk’!? :?:


ferr31
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Fra gas til kul.

Indlæg#5 » 6. okt 2019, 11:01

Hvis du kun har tændt et sted kan du godt være uheldig at det går ud, jeg tænder altid
3 forskellige steder, men nu er min så en oval, så lidt større. Jeg vil tro at du skal tænde
2 steder i stedet for i midten ;-) Prøv evt. at læse denne tråd, der står lidt om det.
viewtopic.php?f=42&t=17893&hilit=kina+syndrom

Tilbage til "Kamado keramisk grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 13 gæster