Optænding pottegrill - Pulled pork

Stil spørgsmål til Kamado keramikgrills. Kamado grills laves af mange producenter, og fås i mange farver, størrelser og udformninger.

Emneforfatter
Christian N
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#1 » 27. jun 2019, 20:18

Hej

Skal prøve at lave pulled pork på min hjemmelavet pottegrill i morgen men er lidt i tvivl om hvordan jeg skal tænde op.

Fylder bunden op med trækul i en hjemmelavet riste, men skal man tænde burner poserne op i bunden, ca. midten eller i toppen af trækullet?

Første gang med trækul og langtids stegning på pottegrillen nemlig.

Håber mit spørgsmål giver mening.

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1354

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#2 » 27. jun 2019, 21:06

hvor længe vil du lave den over? hvad temp vil du køre på?
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn


Emneforfatter
Christian N
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#3 » 27. jun 2019, 21:32

Planen er omkring de 100-110 grader.
Tænker at starte den omkring kl.20-21 i morgen også lade den kører indtil lørdag omkring 17-18 tiden.

Som sagt er det første gang på pottegrillen så er lidt et test.

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1354

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#4 » 27. jun 2019, 21:36

har du kørt så lav temp før?
Den skal være godt tæt for at kunne komme så lang ned.

Husk at lave mere PP end du regner med, der er 35-45% svind.
Jeg laver oftes at 4-5 nakkefileter....
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1354

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#5 » 27. jun 2019, 21:39

hvis du ikke kan få den færdig i tid, så snyd, høv temp til 130-140, og pake nakkerne ind i sølvpapir, og giv den 1.5-2 timer deri, men kun hvis du ikke har fået den møre på sædvanligvis
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn


Emneforfatter
Christian N
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#6 » 27. jun 2019, 21:50

Har lavet den ved 110 grader på min Q220 før og det tog omkring 11-12 timer.

De 100-110 grader er jeg ikke sikker om den ligger der da det er første gang med trækul i potten og første gang så lang tid. Det er lidt et forsøg

Mit setup bliver lidt ala den løsning herunder, dog uden vandbadet.
viewtopic.php?t=2700&postdays=0&postorder=asc&start=30

Bruger potten indtil økonomien er til en rigtig kamado grill


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1624

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#7 » 28. jun 2019, 08:32

Trækul tændes bedst op i toppen efter min mening.
Jeg lægger optændings poserne ovenpå kullene og lægger et par mindre stykker kul over hver pose.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 439

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#8 » 28. jun 2019, 09:11

steenj skrev:Trækul tændes bedst op i toppen efter min mening.
Jeg lægger optændings poserne ovenpå kullene og lægger et par mindre stykker kul over hver pose.


Som steenj skriver, tænd fra toppen.

Da trækul er meget porøse og luftige, og ikke kompakte som briketter, brænder de meget nemmere, varmere og hurtigere.
Lidt samme koncept som et stort stykke træ der er svært at tænde, men brænder stille og længe. Kontra en masse kviste der er nemme at tænde, men også brænder meget hurtigt og varmt.

Derfor kan trækul nemt tændes nede i grillen, fra toppen, med 1 optændingsblok eller 2, så du ikke får tændt for meget kul op.
Måden du forhindre trækullene i at brænde for varmt, og dermed overskyde de ca 110 grader du ønsker, er at begrænse luftgennemstrømningen.

Og smid da endelig nogle billeder ind, så vi kan se dit projekt .1%¤
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber 67cm og Weber Q1000


Emneforfatter
Christian N
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#9 » 28. jun 2019, 21:09

Så blev den sat over, er dog lidt nervøs for om vi skal have pulled pork til morgen mad :-D

Efter 1 time ligger grillen på 140 grader men satser på den falder en gang i nat :-?

IMG_20190628_175413_compress69.jpg
IMG_20190628_174549_compress14.jpg
IMG_20190628_174634_compress47.jpg
IMG_20190628_200658_compress61.jpg
IMG_20190628_175018_compress36.jpg


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1624

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#10 » 28. jun 2019, 21:31

140 til start lyder fint. Jeg er ret sikker på at temperaturen vil falde i løbet af natten.
Jeg plejer at skulle regulere lidt én eller to gange om natten i en Primo.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 288

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#11 » 28. jun 2019, 21:44

Tror du skal dække hullet i toppen - tror der er længe nok luftindtag v pakningen- tvivler på den er tæt hele vejen rundt.
Og sæt en prop i hullet i bunden - nok det vigtigste.


Emneforfatter
Christian N
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#12 » 29. jun 2019, 06:59

Temperaturen var faldet til lige under 100 her kl. 6, så har åbnet alle lufthuller igen og den er lige over 100 nu.
Kødet lagde på 72 grader her kl. 6 men er faldet til 71, men satser på den stiger nu når der også kommer lidt mere gang igen.


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 681

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#13 » 29. jun 2019, 11:02

Mit gæt er at med en start temp på 140 grader og mægden af kul. Så er du nok ude i at den bliver ved med at falde fordi kullet er brugt op over de 9 timer

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1354

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#14 » 29. jun 2019, 12:08

venter spændt på næste update
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn


Emneforfatter
Christian N
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#15 » 29. jun 2019, 13:01

Her kl. 13 er stegen på 91 grader, så ender nok med at skal have den af snart.
Da vi skal spise kl. 17.30 ca og stegen er færdig noget, hvordan vil i gøre det? Tage stegen af og køle den af i køleskabet for at varme det op igen eller kan man have den i staniol så længe?


Emneforfatter
Christian N
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#16 » 29. jun 2019, 13:28

Tog den af ved 94 grader. Virkede rigtig mør og saftig så nu kan man jo ikke vente :-D

Resultatet blev som følgende

IMG_20190629_131444_compress30.jpg
IMG_20190629_131437_compress43.jpg


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1624

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#17 » 29. jun 2019, 22:23

Den ser perfekt ud. Godt jeg lige har spist opvarmet PP.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 288

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#18 » 29. jun 2019, 23:26

Hov, tror sgu du har “snydt” os - er det ikke briketter du har brugt og ikke, som skrevet, kul ?
Stor forskel. ;-)


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 681

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#19 » 30. jun 2019, 00:50

Det første billede viser trækul, det sidste viser briketter ;-)


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 288

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#20 » 30. jun 2019, 09:38

Cyberguyen skrev:Det første billede viser trækul, det sidste viser briketter ;-)

Jeg er i tvivl - det første billede viser 2 store stykker TRÆ ovenpå ......... måske trækul, men ikke sikker.


ferr31
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#21 » 30. jun 2019, 11:34

CP skrev:
Cyberguyen skrev:Det første billede viser trækul, det sidste viser briketter ;-)

Jeg er i tvivl - det første billede viser 2 store stykker TRÆ ovenpå ......... måske trækul, men ikke sikker.

Og det har noget at sige hvorfor ? Det er vel kun i starten stegen er modtagelig for røg smagen, hvis det har været
nemmere at holde en stabil temp. med briketter, har det vel ikke den store betydning om det er kul eller briketter
til sidst :-) Jeg synes det er imponerende hvad man kan lave med 2 urtepotte skjulere, så jeg vil sige godt gået 8)


Emneforfatter
Christian N
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#22 » 30. jun 2019, 16:16

Jo der kom briketter i de sidste par timer, tabte desværre varme så en hurtig løsning med briketter :-)

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 439

Re: Optænding pottegrill - Pulled pork

Indlæg#23 » 1. jul 2019, 08:31

ferr31 skrev:
CP skrev:
Cyberguyen skrev:Det første billede viser trækul, det sidste viser briketter ;-)

Jeg er i tvivl - det første billede viser 2 store stykker TRÆ ovenpå ......... måske trækul, men ikke sikker.

Og det har noget at sige hvorfor ? Det er vel kun i starten stegen er modtagelig for røg smagen, hvis det har været
nemmere at holde en stabil temp. med briketter, har det vel ikke den store betydning om det er kul eller briketter
til sidst :-) Jeg synes det er imponerende hvad man kan lave med 2 urtepotte skjulere, så jeg vil sige godt gået 8)


Briketter har den ulempe at de asker meget, så når der køres med meget lav ilttilførsel, er der risiko for at briketterne kvæler sig selv eller ikke holder en konstant temperatur.

Men kan sagtens forstå der lige blev fyldt efter med varme briketter, for lige at få slutspurten med.

Christian N skrev:Her kl. 13 er stegen på 91 grader, så ender nok med at skal have den af snart.
Da vi skal spise kl. 17.30 ca og stegen er færdig noget, hvordan vil i gøre det? Tage stegen af og køle den af i køleskabet for at varme det op igen eller kan man have den i staniol så længe?


Den ser flot ud, og håber også den smagte.
Og du kan sagtens pakke den i staniol, et håndklæde og så i en køletaske. Den kan burde godt kunne holde sig de 4,5 timer der var til der skulle spises, så længe det er en godt isoleret køletaske. Ellers kan den som ekstra isolering komme en tur under dynen.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber 67cm og Weber Q1000

Tilbage til "Kamado keramisk grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster