Hjemmelavet flæskesvær

Stil spørgsmål til Kamado keramikgrills. Kamado grills laves af mange producenter, og fås i mange farver, størrelser og udformninger.
Brugeravatar

Emneforfatter
Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 386

Hjemmelavet flæskesvær

Indlæg#1 » 19. mar 2017, 13:29

Svoger havde indtil januar i år, 2 frilandsgrise (og ja min far har køer og jeg har selv høns - VI har 2 frysere :) )

Vi havde fornøjelsen af at få det halve af "øffe" i fryseren, og det giver jo nogle ting som man ikke lige får købt (råd til et halvt grisehovede ønskes :) ). Herunder har vi en del hud - Også mere end vi kan rule rundt om mere regulært kød og lave f.eks. Porchetta.

Derfor stod den idag på grisebolscher, og det er dælme nemt.
Jeg skar en del fedt fra huden, således der var ca 3-4 mm tilbage på sværene - Herefter blev det strimlet, og kogt i saltet vand i omkring 20 minutter - Blev herefter skyllet i koldt vand og lagt i en bradepande med rigeligt groft salt.

Grillen blev startet op, og de blev bagt indirekte ved omkring 220 grader indtil de var nok. Et par gange undervejs, tømte jeg fadet for fedt. Slutteligt blev de lagt på køkkenrulle og fik lov at trække mens de køler af.
Resultatet = En gang flæskesvær af et dyr der har haft det som blommen i et æg. - Velbekomme :)

Edit: lav det i grillen for det sprøjter og sprutter!

IMG_5233.jpeg

IMG_5236.jpeg

IMG_5235.jpeg

IMG_5239.jpeg

IMG_5242.jpeg

IMG_5243.jpeg

IMG_5249.jpeg
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5492

Re: Hjemmelavet flæskesvær

Indlæg#2 » 19. mar 2017, 13:42

Grisebolcher, specielt hjemmelavet er bare lækkert.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 319

Re: Hjemmelavet flæskesvær

Indlæg#3 » 19. mar 2017, 16:13

Wow - det ser lækket ud. :-)


Stokholm1000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Hjemmelavet flæskesvær

Indlæg#4 » 19. mar 2017, 22:32

:savl1: :savl1: :savl1: :savl1:
Findes der noget bedre end hjemmelavede flæskesvær, der stadig er lune?? Ja det gør der sikkert, men jeg har svært ved at komme i tanke om det lige nu. .1%¤
Hilsen Jens :bubble:


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 869

Re: Hjemmelavet flæskesvær

Indlæg#5 » 22. mar 2017, 09:51

Stokholm1000 skrev::savl1: :savl1: :savl1: :savl1:
Findes der noget bedre end hjemmelavede flæskesvær, der stadig er lune?? Ja det gør der sikkert, men jeg har svært ved at komme i tanke om det lige nu. .1%¤

Det skulle da lige være at nyde sværen med en god øl :P
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.


jens kr
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Hjemmelavet flæskesvær

Indlæg#6 » 22. mar 2017, 18:49

råd til et halvt grisehovede ønskes

Traditionelt bruger man hovedet til sylte

Brugeravatar

KimVP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 183

Re: Hjemmelavet flæskesvær

Indlæg#7 » 22. mar 2017, 19:40

Er det ikke meget voldsomt at salte to gange?
Gjorde jeg også sidste gang og det var vanvittigt salt. Har lavet en portion mere her til aften, kun med salt i kogevandet. Det synes jeg er det bedste.
Weber Performer ø57
Char-Broil T-36G5
3i1 BBQ Smoker

Brugeravatar

Emneforfatter
Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 386

Re: Hjemmelavet flæskesvær

Indlæg#8 » 23. mar 2017, 10:06

KimVP skrev:Er det ikke meget voldsomt at salte to gange?
Gjorde jeg også sidste gang og det var vanvittigt salt. Har lavet en portion mere her til aften, kun med salt i kogevandet. Det synes jeg er det bedste.


Jeg synes ikke det var så slemt - smagte lige som det skulle. Kan du få det til at boble op når du kun salter kogevandet?
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Tilbage til "Kamado keramisk grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst