Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik


Emneforfatter
Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#1 » 16. apr 2009, 22:56

Dagens menu stod på helt alm. frikadeller men lavet med bl.a. øko. hørfrømel.
Hertil øko. brune ris, rødbedechips, dampet gulerodstagliatelle og broccoli-gastrik.


Super lækker, sund og yderst velsmagende aftensmad. Broccoli-gastrik'en var et
eksperiment men som smagte sååååå godt. Opskriften er indtil videre superhemmelig ;-)


Frikadellefars. Ca. 40-45 stk.

500 gr. hk. skinkekød max. 8-10%
500 gr. hk. blandet småkød max. 8-10%
2 store løg
4 dl. minimælk
2-3 æg alt efter størrelse
100 ml. øko. hørfrø
75 ml. fuldkornsmel
25 ml. alm. hvedemel
2 tsk. groft salt
1 tsk. st. sort peber

Jeg bruger dog en del mere salt og peber. Lav en prøvedelle og smag dig frem.

Laves som helt alm. frikadeller men kan også laves i ovnen eller på grillen.



Fars1.jpg

De økologiske hørfrø kommes i en kaffemølle og males til en blanding af fint/mellemfint mel.


Fars2.jpg

Så skal der blandes og farsen hviler min. 30 min. i køleskab.


Fars3.jpg

Den færdige fars. Her ses skallerne fra de malede hørfrø.


Frikadeller.jpg

Det blev til et kæmpe fad frikadeller.


Rødbedechip.jpg

Rødbedechips lavet i ovnen med lidt oliven/rapsolie.


Færdig1.jpg

Gulerødder skrælles på den lange led og dampes meget kort tid i kogende vand.
De skal være " al dente"


Færdig2.jpg

Frikadellerne smagte suuuuuper godt. De var meget lette og luftige.
Man kan faktisk ikke smage der er hørfrø i. Ungerne var vilde med dem :-)


Færdig3.jpg

Lækker sammensætning og et godt alternativ til det gængse delle-tilbehør ;-)




Mvh
Mariano

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#2 » 16. apr 2009, 23:02

The champ's back!

Vi fik også "deller" i aften, men de ser ikke helt så lækre ud som jeres :D
Med venlig hilsen
Morten


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#3 » 16. apr 2009, 23:18

Ser lækkert ud, men hvorfor er det en gastrik ? for mig er en gastrik en ballanceret reducering af en syre også sukker. Det kan f.eks. være balsamico og sukker eller æblecidereddike og sukker.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


Emneforfatter
Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#4 » 16. apr 2009, 23:20

He he... Morten :-)

- Det var en af de dage hvor man bare MÅ ha frikadeller. Har heller ikke lavet dem siden julen 2008.


Emneforfatter
Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#5 » 16. apr 2009, 23:23

Lige præcis, KimuSan ;-) Og med et herligt twist af chili og nå ja... broccoli :-)

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#6 » 16. apr 2009, 23:25

Sådan er det jo engang imellem, vi fík hjemmelavet kold kartoffelsalat til - det var nu ikke så ringe.
Med venlig hilsen
Morten


Emneforfatter
Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#7 » 16. apr 2009, 23:27

Nej for søren da. Tak for inspiration, Morten :-) Vi skal da ha kartoffelsalat i morgen til resterne af dellerne. Det har jeg heller ikke fået i uanede tider. Uhm!

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#8 » 17. apr 2009, 00:23

Mariano - Først vil jeg lige sige: De frikadeller ligner bestemt ikke min mors - Men "holdaop" hvor ser de dog lækker ud :D :D :D
Ja, faktisk er det noget nær "Frikadellekunst", krydret med lækker anretning og flotte billeder :D :D :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#9 » 17. apr 2009, 07:48

Som sædvanlig, fristes jeg til at sige, ser det bare så lækkert ud, og super lækre råvarer.

Dejlig sundt alternativ til den danske delle :D :D
Kender godt det med at maven får et "hul" efter noget helt bestemt :lol:
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#10 » 17. apr 2009, 08:05

:lol: :lol: :lol:
Godt jeg ventede med at se dit indlæg til det blev morgen :D

Super lækkert som altid ....og smukt arrangeret ............. dejligt med alternative deller.

Nå nu skal der køres morgenmad ind...............sulten meldte sig som altid, når jeg har set en af dine gastronomiske kvalitets menuer :D

Med venlig morgen hilsen


Emneforfatter
Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#11 » 17. apr 2009, 11:00

Hej Anje, Fru Duborg og Bjærge :D

Altid dejligt med positiv kritik når man har forsøgt sig med noget nyt. Det er også med til at få min lyst til at lave mad tilbage og især poste det her på DK's bedste Grill-site :wink:

Egentlig synes jeg frikadellerne er ganske alm. og faktisk på højde med min mors. De er bare lidt sundere i og med der er hørfrø i farsen. Hørfrø er jo supersundt. Fuldkornsmel er også bedre end alm. hvidt mel eller rasp. Og så får det farsen til at strække længere uden smagen forringes.

Min søn "åd" i hvertfald da han kom sent hjem fra arbejde og træning. Det var først under måltidet jeg fortalte ham hvad der var i. Så kiggede han bare på mig og bad om et par stykker mere. He he...


Mvh
Mariano


Asbjørn
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1
Kontakt:

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#12 » 17. apr 2009, 13:01


Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#13 » 17. apr 2009, 13:51

Jamen, velkommen til forummet Asbjørn.

Det havde været klædeligt om du istedet for blot at poste et link, skrev en anelse mere, det får tonen til at være mere positiv :D .

Det er korrekt at der er forskellige opfattelse af hørfrø, men der er ingen diskussion om at det er et langt sundere alternativ til alm. hvedemel og andre fedtstoffer.

Selvfølgelig skal man ikke spise uhæmmet af hørfrø, men det skal man jo ikke af nogen fødevare. :!:

Endnu engang velkommen til - jeg glæder mig til at se nogle lækre madopskrifter fra din hånd
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede


Emneforfatter
Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#14 » 17. apr 2009, 15:49

Hej Asbjørn og velkommen her på Grillguru.dk :-)

Jeg har nu gennem længere tid forsøgt at sætte mig grundigt ind i rigtig mange ting omkring de ernæringsrige og sunde hørfrø. Hvad de indeholder af sunde olier, fibre m.m. Hvilken gavnlig effekt de har på kroppen og hvordan de kan anvendes.

Hvis man er interesseret kan man læse meget mere på nettet omkring hørfrø og dets gavnlige virkning men også hvilke forholdsregler man skal tage. Ligesom med så meget andet.

Og som Duborg så smukt siger det så er det med hørfrø som med så meget andet... "alting med måde" Jeg spiser faktisk det maksimale og anbefalede hørfrø hver dag og mit velvære stiger dag for dag ;-)


Rigtig god fredag...


Mvh
Mariano

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#15 » 17. apr 2009, 15:57

lækre frikadeller, men hvis de skal være rigtigt sunde skulle de måske have været endnu mere fedtfattige.

Man kan sagtens få velsmagende fars med en fedtprocent på 3-7 :-)
udtryk gør indtryk


Emneforfatter
Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: Frikadeller med rødbedechips og broccoligastrik

Indlæg#16 » 17. apr 2009, 16:01

marinus skrev:lækre frikadeller, men hvis de skal være rigtigt sunde skulle de måske have været endnu mere fedtfattige.

Man kan sagtens få velsmagende fars med en fedtprocent på 3-7 :-)



Ja da :-) Men der var desværre ikke mere af det helt fedtfattige kød tilbage i køledisken.

Nå, men vi kan da også bare kalde dem halvsunde så? ;-)

Tilbage til "Opskrifter & guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst