Græsk kylling på den nye Kamado.

Brugeravatar

Emneforfatter
Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#1 » 5. apr 2009, 19:56

Så skete det, vi fik vores Kamado hjem...

Den var nem nok at få på traileren da det skete med gaffeltruck ved tailgate i fredags, men aflæsningen lørdag morgen inden vi skulle ned og hente morgebrød var straks værre.... Men det gik da den blev skilt ad så meget det var muligt.

P4040011.JPG


Atter samlet og klar til jomfruoptændingen

P4050012.JPG


P4050013.JPG


Den gode vejledning der medfølger fra Primo, med justering af spjæld til de forskellige kødtyper og tilhørende varmegrader gjorde det supernemt at komme igang.

P4050014.JPG


Der gik ca. 15 min. så var grillen klar med 325 F, som Primo anbefaldede til hel kylling.

P4050015.JPG


Kyllingen er marineret og sat på trone :D

P4050016.JPG


Kyllinge blev marineret med en græsk marinade bestående af:

1/2 dl. virgin olivenolie
1/2 dl. citronsaft
1 spsk. honning, fra næste egen avl (familien har en bigård, så vi er heldige at have fået en masse lækker honning)
1 spsk. rosmarin
1 tsk. oregano

Halve bagte hvidløg skulle der også til, et tyrkisk og et italiensk, der viste sig at være meget stærkere i smagen.

P4050017.JPG


Kyllingen fik ca. 1 1/2 time ved konstant indirekte varme, uden at der blev kigget til den - se det er nyt for mig :D

P4050018.JPG


Forbløffende så lidt primokul der er gået til

P4050019.JPG



Hele opstillingen i grillen

P4050020.JPG


Med farer for at gentage hvad der er sagt før, så prøv lige at se hvor saftig den kylling er, det er helt utroligt, og hvilken smag

P4050022.JPG


Den blev serveret med en grov pastasalat med oliven, semidried tomater, stegte auberginer og syltede hvidløg

P4050021.JPG


Det er ubetinget den saftigeste kylling vi nogen sinde har lavet.

Sikke en smag, sikke en duft, sikke en Kamado :D :D :lol:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#2 » 5. apr 2009, 19:59

Hej

Tillykke med jeres nye grill, jeg bliver helt misundelig :-)

Dejlig ret du har fået lavet. Glæder mig til at følge med i hvad du ellers kan
trylle frem i kamadoen :-)
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#3 » 5. apr 2009, 20:00

Uhm, sikke en debut.

De første måltider fra en ny grill, specielt kamado'er, er noget helt særligt.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

kolmorgen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 62

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#4 » 5. apr 2009, 20:08

det ser sk.. lækkert ud tillykke med grillen.

hvad med hvidløgene fik de lige så længe som kylle.
og var de gode. :D

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#5 » 5. apr 2009, 20:12

Tillykke med den nye grill - ja, vi har jo set den før :lol: :lol:

Den nye terrasse ser rigtig fin ud :)
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#6 » 5. apr 2009, 20:17

Et STORT tillykke med nyerhvervelsen :D kylling på Kamado er bare guf :savl2:
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

Emneforfatter
Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#7 » 5. apr 2009, 20:23

Tak for roserne, det var en dejlig debut

Det bliver spændende at prøve en masse nye ting på Kamadoen, den er utrolig nem at bruge.

Kolmorgen :

Hvidløgene fik ca 30 min. de skal bare halveres, pensles med lidt olie og have et drys salt, de smager rigtigt godt... :D

Hej Angus det er faktisk kun det hjørne der er lagt helt færdigt :lol: , så kan den stå der til jeg får lavet et bord den kan stå i.

Tak Jetlar den kylling slår alt hvad vi tidligere har lavet... :D
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#8 » 5. apr 2009, 21:15

Ja jeg husker det, som var det igår....denne jomfruelige farve jeres grill har :D

Hjertelig tillykke med kamadoen...........jeg er sikker på, I allerede er glade for den, efter denne flotte start menu :D

Med venlig hilsen

Brugeravatar

kolmorgen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 62

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#9 » 5. apr 2009, 21:43

hvordan putter du hvidløg i uden at løfte låget :lol: :lol:

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#10 » 5. apr 2009, 21:46

Der er ikke så mange der ved det, men Hr. Duborg er uddannet gynækolog.

Så han har sikkert brugt bundspjældet.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#11 » 5. apr 2009, 21:54

Guruen skrev:Der er ikke så mange der ved det, men Hr. Duborg er uddannet gynækolog.

Så han har sikkert brugt bundspjældet.



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Emneforfatter
Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#12 » 5. apr 2009, 22:15

He He I morer jer hva.... :lol:

Ja okay låget måtte jo op da løgene kom på...
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#13 » 6. apr 2009, 00:50

Tillykke med den fine nye grill
super lækker pip :savl2:
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008


Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#14 » 16. apr 2009, 21:42

Også tillykke herfra med Jeres nye fine keramikgrill. Jeg må altså eje sådan en fætter en dag. Bare den lille af slagsen.

Lækker kylling i øvrigt. Glæder mig selv til at prøve at lave kylling på stilk i OTG'en


Mvh
Mariano

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#15 » 16. apr 2009, 21:58

Ser fantastisk lækker ud det kylling,
(det er nu sjældent jeg ikke :savl2: :savl2: :savl2: savler @ duborg mad! )

en eneste kommentar/godt råd>> kul mængden, læg gerne dobbelt så meget
kul i, så det går flere cm over kuldeleren ---- det var ikke nødvendigt med mere
kul her, men ind imellem vil man gerne 'ha lidt mere krudt -- måske har man pludselig
fundet på noget ekstra tilbehør, og så er det nemmere kullet allerede ligger i---
til forskel for briketter, så bruger man ikke mere kul, bare fordi det ligger i en
kamado. Det brænder kun alt efter hvor meget ilt man giver ilden

Brugeravatar

Emneforfatter
Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#16 » 16. apr 2009, 22:12

Mariano skrev:Også tillykke herfra med Jeres nye fine keramikgrill. Jeg må altså eje sådan en fætter en dag. Bare den lille af slagsen.

Lækker kylling i øvrigt. Glæder mig selv til at prøve at lave kylling på stilk i OTG'en

Mvh
Mariano


Tak Mariano den er vi også blevet rigtig glad for meget hurtigt... :D
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Emneforfatter
Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#17 » 16. apr 2009, 22:13

kamado skrev:Ser fantastisk lækker ud det kylling,
(det er nu sjældent jeg ikke :savl2: :savl2: :savl2: savler @ duborg mad! )

en eneste kommentar/godt råd>> kul mængden, læg gerne dobbelt så meget
kul i, så det går flere cm over kuldeleren ---- det var ikke nødvendigt med mere
kul her, men ind imellem vil man gerne 'ha lidt mere krudt -- måske har man pludselig
fundet på noget ekstra tilbehør, og så er det nemmere kullet allerede ligger i---
til forskel for briketter, så bruger man ikke mere kul, bare fordi det ligger i en
kamado. Det brænder kun alt efter hvor meget ilt man giver ilden


Altid godt med et råd fra Dr. kamado himself...tak for det Thorsten.. :wink:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Græsk kylling på den nye Kamado.

Indlæg#18 » 16. apr 2009, 22:54

Duborg skrev:
kamado skrev:Ser fantastisk lækker ud det kylling,
(det er nu sjældent jeg ikke :savl2: :savl2: :savl2: savler @ duborg mad! )

en eneste kommentar/godt råd>> kul mængden, læg gerne dobbelt så meget
kul i, så det går flere cm over kuldeleren ---- det var ikke nødvendigt med mere
kul her, men ind imellem vil man gerne 'ha lidt mere krudt -- måske har man pludselig
fundet på noget ekstra tilbehør, og så er det nemmere kullet allerede ligger i---
til forskel for briketter, så bruger man ikke mere kul, bare fordi det ligger i en
kamado. Det brænder kun alt efter hvor meget ilt man giver ilden


Altid godt med et råd fra Dr. kamado himself...tak for det Thorsten.. :wink:


Jeps, godt med kul.

Det er også min erfaring at man generelt bruger mindre kul jo mere der er i.

Hvis man har 1 kg. kul der skal udnyttes 100% for at opretholde x-grader så er det bedre at have 2 kg. kul der udnyttes 50%.
Med venlig hilsen
Morten

Tilbage til "Opskrifter & guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst