Wokstrimler med appelsin og fennikel

Brugeravatar

Emneforfatter
Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#1 » 22. feb 2009, 19:34

Da vores lokale grønthandler i sidste uge havde været så heldig at få en sending af de netop kårede "verdens bedste appelsiner" hjem fra Tyrkiet, blev vi nødt til at hamstre, for de er fantastiske :savl1:

Vi prøvede derfor at finde en lækker let ret, hvori appelsiner skulle indgå og valget faldt så på skinkeinderlårsstrimler med appelsin og fennikel.

500 g. wokstrimler
2 fennikel
2 appelsiner
100 g. blåbær
lidt salat
2 spsk. soja
lidt peber.

P2220195.JPG


Fennikel skæres i tynde skiver, da vores appelsiner er næsten uden hinder valgte vi også, at skære dem i skiver, ellers skal de i fileter.

P2220197.JPG


Wokstrimler steges og wokken tages af blusset hvorefter at sojaen vendes rundt.

Salaten kommes på et fad, appelsin, fennikel og blåbær lægges på.

P2220199.JPG


I mellemtiden er 2 dl. brune ris og 2 løg svitset af i lidt olivenolie og kogt i 15 min, sammen med 1/2 boullionterning, hvorefter at skallen fra en citron og en halv kop bredbladet persille vendes i.

Det hele anrettes på en tallerken og så er der ellers kun tilbage at sige velbekomme til et super lækkert måltid, fuld af bid og saft.

P2220203.JPG


Til aftenkaffen skal vi have en GI-venlig chokoladekage med chili, og helt uden mel. Den er et sandt orgie i chokoladesmag - lige noget for fruen :D

Der er chili i kagen, hvorfor den smule sukker der også er i, ikke sætter sig på sidebenene, da stofskiftet får et boost af chilien.

Kagen serveres med lidt kogt hindbærpure.

P2220201.JPG


Opskrift:

Chokoladekage med chili

125 g mørk chokolade (min. 70 pct. kakao)
125 g lyst rørsukker
1/2 rød chili
1/2 stang vanilje
62,5 g usaltet smør
62,5 g hasselnødde-, valnødde eller macadamianøddeolie
4 æg

Drys:
2 spsk. revet appelsinskal

Tilberedning
Smelt chokoladen langsomt i en gryde, og tilsæt halvdelen af sukkeret. Hak chilien ultrafint, fjern vaniljekornene fra stangen, og kom dem i gryden sammen med smør og olie.

Lad massen køle af. Skil æggehviderne fra æggeblommerne i en anden skål, og pisk dem halvstive. Kom resten af sukkeret i, og pisk videre, indtil æggehviderne bliver helt stive.

Rør æggeblommerne i chokolademassen. Vend æggehvider og chokolademasse sammen, og hæld det i en ovnfast form - enten oval eller rund.

Bag kagen ved 190 grader i ca. 40 min. Afkøl kagen godt, inden du skærer den ud - ideelt set bages kagen, dagen før den skal serveres, så chilien får rigeligt med tid til at afgive sin smag. Riv evt. en smule appelsinskal på toppen af kagen som pynt.
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#2 » 22. feb 2009, 19:39

Mums en lækker menu :savl2:

Lækkert - lækkert.

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Kogekonen Dorit
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1304
Kontakt:

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#3 » 22. feb 2009, 22:04

NØJE HVOR LÆKKERT :savl2: :savl2: :savl2: :savl2: :savl2:

MUSI LI MUMS [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
Kogekonen Dorit
Bailey er en gudedrik som skal drikkes i rødvinsglas "helst helt til randen".

City OUTDOORCHEF Gasgrill 420
Outdoorchef Paris de Lux 570

http://www.kogekonen-dorit.dk/


Lotus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 354

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#4 » 22. feb 2009, 22:20

Altså det ser bare godt ud.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig en opskrift på jeres chilie/chokoladekage, er det en mulighed ?
Alle passioner får os til at begå fejl, men kærligheden får os til at begå de mærkeligste

Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#5 » 23. feb 2009, 07:49

Hej Lotus,

Selvfølgelig kan du det, den kommer her:

Chokoladekage med chili

125 g mørk chokolade (min. 70 pct. kakao)
125 g lyst rørsukker
1/2 rød chili
1/2 stang vanilje
62,5 g usaltet smør
62,5 g hasselnødde-, valnødde eller macadamianøddeolie
4 æg

Drys:
2 spsk. revet appelsinskal

Tilberedning
Smelt chokoladen langsomt i en gryde, og tilsæt halvdelen af sukkeret. Hak chilien ultrafint, fjern vaniljekornene fra stangen, og kom dem i gryden sammen med smør og olie.

Lad massen køle af. Skil æggehviderne fra æggeblommerne i en anden skål, og pisk dem halvstive. Kom resten af sukkeret i, og pisk videre, indtil æggehviderne bliver helt stive.

Rør æggeblommerne i chokolademassen. Vend æggehvider og chokolademasse sammen, og hæld det i en ovnfast form - enten oval eller rund.

Bag kagen ved 190 grader i ca. 40 min. Afkøl kagen godt, inden du skærer den ud - ideelt set bages kagen, dagen før den skal serveres, så chilien får rigeligt med tid til at afgive sin smag. Riv evt. en smule appelsinskal på toppen af kagen som pynt.
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#6 » 23. feb 2009, 08:28

Nøj hvor ser det bare lækkert ud.

Forhåbentlig er fennikel ved at få en "revival" i Danmark, jeg synes desværre det er en overset grøntsag, men den smager fantastisk både rå og tilberedt.

Hvad er det for nogen appelsiner der er verdens bedste? Jeg vil da gerne lige lede lidt efter dem her i omegnen.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#7 » 23. feb 2009, 08:32

Jeg ved desværre ikke hvad appelsinen hedder, andet end den er tyrkisk og netop er kåret som verdens bedste.

Jeg skal prøve at høre min grønthandler, når jeg kommer derned igen, her midt på ugen.

Hun var ikke sikker på at hun kunne skaffe flere hjem,
da tyrkerne vist gerne vil beholde dem for sig selv og deres turister...
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#8 » 23. feb 2009, 08:38

FruDuborg skrev:Jeg ved desværre ikke hvad appelsinen hedder, andet end den er tyrkisk og netop er kåret som verdens bedste.

Jeg skal prøve at høre min grønthandler, når jeg kommer derned igen, her midt på ugen.

Hun var ikke sikker på at hun kunne skaffe flere hjem,
da tyrkerne vist gerne vil beholde dem for sig selv og deres turister...


OK. Jeg prøver at køre ind til "min" etniske grønthandler og spørge ham.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#9 » 23. feb 2009, 09:25

Bogmærket, den chokoladekage skal prøves :savl2:

....som altid, utroligt gennemført, Hr. og Fru Duborg :D
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior


500celsius
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 32
Kontakt:

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#10 » 23. feb 2009, 12:30

Vejer kernen af brugere herinde mere end gennemsnittet? De spiser i hvertfald godt, namnam :)
"Det sorte kan skrabes af!" http://www.davidsenshop.dk

Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#11 » 23. feb 2009, 12:54

500celsius skrev:Vejer kernen af brugere herinde mere end gennemsnittet? De spiser i hvertfald godt, namnam :)


Hvis du lægger mærke til de ingredienser vi bruger i vores opskrifter, vil du opdage at vi spiser efter GI og dermed efter den nye kostpyramide. Så med hensyn til om vores menu er fedende, kan jeg kun sige NEJ!
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede


500celsius
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 32
Kontakt:

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#12 » 24. feb 2009, 14:18

GI? Kender jeg ikke til, hvad står det for?
"Det sorte kan skrabes af!" http://www.davidsenshop.dk

Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: Wokstrimler med appelsin og fennikel

Indlæg#13 » 24. feb 2009, 14:22

500celsius skrev:GI? Kender jeg ikke til, hvad står det for?


Jeg har på et tidspunkt lagt dette link op

viewtopic.php?f=145&t=8269&start=0

Det forklarer i meget korte træk hvad GI (glykemisk indeks) er, såfremt du ønsker at vide mere om levemåden, skal du endelig bare spørge løs, vi har levet sådan siden august 2008, og har begge tabt i området af 20 kg, ved hjælp af denne kostomlægning.
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Tilbage til "Opskrifter & guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster