Sesamkylling med sweet chili, grønsager og pasta.


Emneforfatter
Smuttie
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 464
Kontakt:

Sesamkylling med sweet chili, grønsager og pasta.

Indlæg#1 » 27. jan 2009, 20:25

Billede

2 kyllingefileter
Sesamfrø
Salt og peber
1 squash
1 peberfrugt
Champignoner
Friske bønner
Der kan også bruges gulerod i tynde stave.
Teriyakisauce
Sød chilisauce
1 limefrugt.
Pasta eller spaghetti.

Sørg for at der er mindst 250g grønsager pr pers. I rå vægt svarer det ca til 700g til 2.

Krydr kødet med salt og peber. Vend det i sesamfrø, så det er godt dækket. Varm olie
op på en pande, her kan evt bruges sesamolie, det giver en god smag. Steg kødet lige
så stille, så frøene ikke bliver sorte.
Kog vand op til pasta. Brug gerne fuldkorns, det mætter bedre og er sundere.
Skær alle grønsagerne i tykke stave. Varm olie op på en stor pande. Igen kan der
bruges sesamolie. Smid det hele på. Hvis du bruger gulerødder, så skal de på først og
stege lidt.
Dryp med saften fra en limebåd og tilsæt 1-2 tsk teriyakisauce.
Når kødet næsten er færdigt, pensles det med teriyakisauce på begge sider. Til sidst
dryppes der lidt limesaft over.
Vend grønsager og pasta sammen og server kødet med en limebåd og sød chilisauce.
Til dem der gerne vil være sunde og måske tabe sig, kun 1½dl kogt pasta og mindst
250g tilberedte grønsager
Vh Christina.


OTG 47
OTG 57

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#2 » 27. jan 2009, 20:31

det ser bare lækkert ud smuttie!!
når du skriver steges i sesamolie, så er det vel ikke den type sesamolie
hvor man kun bruger få dråber i f eks salat eller kina retter (dvs sesamolie
fra ristede sesamfrø)

Brugeravatar

PEAT-freak
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 128

Indlæg#3 » 27. jan 2009, 21:13

mums det ser lækkert ud, sesam kylling det må prøves
:savl2:
Med venlig hilsen
Murermesteren

1 OTG 57 til camping
1 OTG 57 hjemme
Grill motor rotissery
Smokey joe
Weber q300
Cadac gasgril
Grillpejs
Muret røgeovn


REMEMBER FOOD BRINGS PEOPLE TOGETHER

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Indlæg#4 » 27. jan 2009, 21:23

Uha den må da også lige prøves
Lækre ting du kommer med
takker :D
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

webermeister
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 909
Kontakt:

Indlæg#5 » 27. jan 2009, 22:02

lækker ret. Det må absolut prøves :savl2:
hilsen Lars
http://www.facebook.com/webermeister

Billede
a boy and his toy: OTG 57, Q300, smokey joe, JBI-smoker


Emneforfatter
Smuttie
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 464
Kontakt:

Indlæg#6 » 27. jan 2009, 22:20

kamado skrev:det ser bare lækkert ud smuttie!!
når du skriver steges i sesamolie, så er det vel ikke den type sesamolie
hvor man kun bruger få dråber i f eks salat eller kina retter (dvs sesamolie
fra ristede sesamfrø)


Altså, nu er jeg ikke lige så klog på olier må jeg indrømme. Jeg har købt den hos asiatorvet.dk
Muligvis er det ikke en olie man skal frådse med, men det smager nu godt at stege kylling og grønt deri, så det gør jeg :wink:
Vh Christina.


OTG 47
OTG 57


Emneforfatter
Smuttie
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 464
Kontakt:

Indlæg#7 » 27. jan 2009, 22:21

ggf skrev:Uha den må da også lige prøves
Lækre ting du kommer med
takker :D


Tusind tak. Den oprindelig opskrift stammer fra WeightWatchers, så sund det er den ihvertfald :wink:
Vh Christina.


OTG 47
OTG 57

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#8 » 27. jan 2009, 22:22

Ja for pokker! Sesamolie skal man være forsigtig med, men det smager himmelsk....
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#9 » 27. jan 2009, 23:18

Sesamolie skal man være forsigtig med, men det smager himmelsk....


Måske et naivt spørgsmål - men hvorfor det :?:
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Kogekonen Dorit
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1304
Kontakt:

Indlæg#10 » 28. jan 2009, 08:27

Det er super godt ud......................
Kogekonen Dorit
Bailey er en gudedrik som skal drikkes i rødvinsglas "helst helt til randen".

City OUTDOORCHEF Gasgrill 420
Outdoorchef Paris de Lux 570

http://www.kogekonen-dorit.dk/

Brugeravatar

prp
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1234

Indlæg#11 » 28. jan 2009, 08:32

Det ser lækkert ud Christina
Mvh. Pia
Vinder af ugens udfordring #1 / Bedste selleri-kok 2008

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#12 » 28. jan 2009, 09:17

angus skrev:
Sesamolie skal man være forsigtig med, men det smager himmelsk....


Måske et naivt spørgsmål - men hvorfor det :?:


Det er også en sandhed med modifikationer Guruen kommer med.

Sesamolie af rå frø er meget mild i smagen, hvorimod olie lavet på ristede sesamfrø er meget gennemtrængende.

Det er meget let at se forskel på olierne. Den rå er nærmest uden farve og den ristede er næsten samme farve som cola.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#13 » 28. jan 2009, 11:39

Det ser spændende ud Christina

Dejlige farver der gør maden indbydende at kaste sig over :D

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Indlæg#14 » 28. jan 2009, 12:02

Hej Smuttie...

Sikken en masse lækkerier du disker op med.... :savl2:

Der er jo stor forskel på forskellige olier, og om hvor godt vi har af dem.

Men som hovedregel er de koldpressede olier de bedste for os, grunden dertil er at varmebehandlingen ødelægger og ændrer de gode ting i olien.

Hvis man ønsker det, kan man udskifte den hvide pasta med en grov pasta, der regner man med ca. 75 gr. pr. person. :wink:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...


Emneforfatter
Smuttie
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 464
Kontakt:

Indlæg#15 » 28. jan 2009, 12:56

Tusind tak til jer alle :D

Efter at have læst Morten L's forklaring ang sesamolie, ja så er jeg sikker på at det er den ristede jeg har, for den er nemlig ret mørk.

Duborg: Jeg bruger altid fuldkorns pasta produkter. Mængde angivelserne er taget fra opskriftsbogen, og er noget weightwatchers anbefaler. ;)
Vh Christina.


OTG 47
OTG 57

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Indlæg#16 » 28. jan 2009, 13:02

Undskyld jeg kunne ikke se det er grov spaghetti, da den ser lys ud :oops:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...


Emneforfatter
Smuttie
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 464
Kontakt:

Indlæg#17 » 28. jan 2009, 15:33

Det skal du da ikke undskylde for ;)

Men ja, jeg kan godt se at det ligner alm spaghetti. Men det er nu den grove økologiske fra Rema ;)
Vh Christina.


OTG 47
OTG 57

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1364

Re: Sesamkylling med sweet chili, grønsager og pasta.

Indlæg#18 » 20. feb 2009, 23:47

det ser fantastisk ud ... Christina u styre virkelig i denne gruppe for tide :)

Eneste "fejl" .. er er alt for lidt sweetchilli på den ske .. :savl2:
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn

Brugeravatar

madmousedk
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 705
Kontakt:

Re: Sesamkylling med sweet chili, grønsager og pasta.

Indlæg#19 » 21. feb 2009, 02:12

Ser lækkert ud :-) Jeg skal prøve at stege kylling med sesamfrø næste gang,
jeg skal lave en asiatisk inspireret ret.

Tilbage til "Opskrifter & guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster