fiskelasagne med spinat og tomat

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

fiskelasagne med spinat og tomat

Indlæg#1 » 11. jan 2009, 09:07

Denne ret er udformet så der er taget højde for hvis du evt har kolesterol problemer.

Fiskelagsagne med spinat og tomat



Billede

2 personer

1 stor porre

3 modne tomater

100gram frisk spinat eller 75 gram frosen

1½ dl skummetmælk (evt sødmælk)

3/4 spsk majsstivelse

ca ½ tsk stødt eller revet muskatnød

salt og peber

300 gram torskefilet eller sej- eller brosmefilet

ca 100 gram friske lasagneplader/ eller tørrede

50- 75 gram revet mozzarelost light (10 % )


Salt og peber.

Evt 40 gram røget laks

Tilbehør:

Grøn salat
og groft brød (150 gram)

Rens porren og skær den i i tynde skiver.

Skær tomaterne i små tern

Kom tomater og porre i en gryde med 1 spsk vand.

Damp grøntsagerne under låg i ca 10 minutter og krydr så med salt og peber.

Hak spinaten groftog damp den i en gryde med 1 spsk vand
eller tø den frosne spinat op i gryden over svag varme.

Tilsæt 1 1/4 dl mælk, når spinaten er faldet sammen / eller tøet op.

kog mælk og spinat op og jævn med mejsstivelse rørt op i resten af mælken.

Smag sovsen til med muskatnød,salt og peber.

Skær torsken ud i små stykker.

Smør eller for en form på ca 30X10 cm med bage papir.( jeg brugte en gammel bageform uden none stick belægning.

Læg et lag lasagne plader (2 stk) nederst i formen.

Billede

Læg først et lag tomatsovs

Billede

så halvdelen af den ituskårne fisk og lidt af spinatsovsen
så lægges 2 nye lasagneplader over
og processen gentages.

Så endnu 2 lasagneplader.

resten af spinat sovsen

Billede

Det fint hakkede røgede laks strøes ud over med løs hånd.

Billede

Og drys med den revne mozzarella ost oven på.

Billede
Billede

Krydr med lidt salt og peber, og bag den på grillen i ca 45 minutter på indirekte varme.

Billede

Billede


Nøj det blev godt.


Billede



Velbekomme

Med venlig hilsen

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#2 » 11. jan 2009, 11:34

Det ser godt ud, Jette :savl2: herhjemme spiser vi nok for lidt fisk :oops: men på jobbet er en god kantine, der tit har fisk på programmet 8)
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Indlæg#3 » 11. jan 2009, 11:44

Ummm Lækkert
Rart med flere fiskeopskrifter :D
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Indlæg#4 » 11. jan 2009, 14:59

UHMMMM det ser lækkert ud Bjærge...

Dejligt med en god fiske opskrift... :wink:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#5 » 11. jan 2009, 16:17

Tak til jer alle.

Det smager super, brug eks fuldkornslasagne plader.
De er bare rigtig gode til denne ret.

Med venlig hilsen


Putte
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 190

Indlæg#6 » 12. jan 2009, 09:33

Det ser bare lækkert ud. :D :savl2:

Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Indlæg#7 » 12. jan 2009, 10:11

Uhm, hvor ser det bare lækkert ud, den ret skal vi helt sikkert snart prøve herhjemme.

Hvad er det for en hvid hullet grøntsag som du har i salaten? Det er da ikke kinaradisser, vel ?
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#8 » 12. jan 2009, 10:41

Tusind tak

Putte og FruDuborg ja det smager også bare dejligt.

Mht den hvide grøntsag, må jeg være dig svar skyldig. :roll:

Det var en ½ pose wok grønt jeg lige havde ved hånden, som jeg brugte som salat :idea:


Tror det var en thai wok pakke - men jeg kan ikke huske hvor jeg har købt den :(

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#9 » 12. jan 2009, 11:06

Det ser lækkert ud.

Jeg plejer at bruge friske plader når jeg laver fiskelasagne. Fisken får for meget til min smag når man bruger tørre plader.
Med venlig hilsen
Morten

Tilbage til "Opskrifter & guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster