Gratinerede blåmuslinger med pasta puttanesca..

Brugeravatar

Emneforfatter
Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Gratinerede blåmuslinger med pasta puttanesca..

Indlæg#1 » 9. nov 2008, 19:04

På denne kolde, våde efterårs søndag, fløj tankerne sydpå til sol og sommer.

På en tur til Karrebæksminde igår, købte vi et net med friske danske blåmuslinger.

Billede

Til pasta Puttanesca skal der bruges:

400 gr, penne vi brugte grov pasta
1 ds. benfri sild
5-8 fed hakket hvidløg
4 spsk. kapers
Sorte oliven
4 tomater
1 håndfuld finthakket persille
Chili efter smag

Billede

Flutene er en Foccacio blanding hvor der bliver blandet hakket oliven og soltørrede tomater i dejen.

Billede

Muslingerne vaskes grundigt, og kommer i en 200 gr. varm ovn, efter 10 min. tages de ud og køler en smule.

Billede

Den del af muslingen hvor der ikke sidder en musling fjernes.
De resterende blev placeret på en støbejernstallerken og drysset med hvidløg, persille, oregano og en anelse olivenolie

Billede

Herefter kom de en tur på vores nyindkøbte Genesis, der er blevet støvet af :D

Billede

Den har faktisk fået den helt store tur.

Billede

Billede

Efter en 5-10 min på grillen var de dejlig varme og klar til servering

Billede

Pastaen er klar sammen med flutene,

Billede

Her er den færdige menu til ugens udfordring..

Billede

Det smagte vanvittigt godt det hele, og hvor er det dejligt nemt og hurtigt med en gasgrill, den er vi allerede meget glade for... :D
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#2 » 9. nov 2008, 19:10

Det vælter bare ind med den ene lækre ret efter den anden....muslinger smager bare super...flot ret og gode billeder... :D
Anders

Brugeravatar

prp
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1234

Indlæg#3 » 9. nov 2008, 19:10

Det ser skisme da godt ud !! Og sikke fin grillen er blevet
Mvh. Pia
Vinder af ugens udfordring #1 / Bedste selleri-kok 2008

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#4 » 9. nov 2008, 19:18

Lækkert - og sikkert slankene

BM
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

HenrikB
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1518

Indlæg#5 » 9. nov 2008, 19:24

Hov, kan opdragsgiveren selv deltage? Det er da snyd. Hvis jeg en skønne dag vinder
skal en af ingredienserne være radisser fra Dagli' Brugsen i Jystrup.

Duborg, skal vi ikke lade den grillhandel gå tilbage?
Med venlig hilsen
Henrik

Brugeravatar

Malle
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 740

Indlæg#6 » 9. nov 2008, 19:25

Uhm, muslinger smager bare dejligt, det ser tæske lækkert ud. :D

Jeg kan godt forstå I er glade for jeres nye grill, den skinner jo som bare pokker.
Mvh. Malle
Billede

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#7 » 9. nov 2008, 19:31

HenrikB skrev:Hov, kan opdragsgiveren selv deltage? Det er da snyd. Hvis jeg en skønne dag vinder
skal en af ingredienserne være radisser fra Dagli' Brugsen i Jystrup.


Hvor fanden ligger Jystrup.....i nærheden af Korsbæk måske... :lol: :lol:
Anders

Brugeravatar

Emneforfatter
Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Indlæg#8 » 9. nov 2008, 19:33

Øhhh prp deltog da også i hendes udfordring, så mon ikke det går.

Nix Bix... nu er jeg lige blevet færdig med at ordne den, fin ik..!!!! 8) 8) :D
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#9 » 9. nov 2008, 19:37

psssstttt....

Fra officiel side er det lovligt at deltage, når vinderen findes ved en brugerafstemning bagefter.

Jeg er helt sikker på at Henriks kommentar blot var satire... LOL@radisser....
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

HenrikB
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1518

Indlæg#10 » 9. nov 2008, 20:18

Hvor fanden ligger Jystrup.....i nærheden af Korsbæk måske


Nej, Jystrup ligger lidt nord for Ringsted. Selv Hent & Bring kan finde det. Og det er imponerende :-)
Korsbæk eksisterer ikke i virkeligheden. Det var blot en by, Lise Nørgaard opfandt til lejligheden.
Med venlig hilsen
Henrik

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#11 » 10. nov 2008, 09:49

Det ser da bare lækkert ud Duborg.
Jeg mangler dog en lille ting i din opskrift, skal man normalt ikke kassere ikke åbnede muslinger :?:
Grunden til jeg skriver dette, er at nogle, der efterfølgende laver denne ret, kan komme grulig galt afsted :wink:

Med venlig hilsen


Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Indlæg#12 » 10. nov 2008, 16:15

F*** :wink: det ser sq fantastisk og lækkert ud, Duborg. Også I har rigtig nok kræset i går, hva hva :D Lækker pasta og ditto brød :savl2:

Jamen, det er bare smukt! Smukt anrettet og feeede billeder :)


Og Jeres Genesis er godt nok blevet flot. Den ser jo funklende ny ud. Tillykke med købet og indvielsen.

Brugeravatar

Emneforfatter
Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Indlæg#13 » 10. nov 2008, 18:40

Tak for alle de fine ord.... :D

Bjærge: det må jeg jo give dig ret i :oops: det havde jeg ikke lige tænkt over at skrive.

Man skal starte med at kassere de muslinger der er ødelagt: enten flækkede eller maste. Ydermere skal man kassere dem der ikke åbner sig under tilberedningen.

Ja Genesisen er kommet til ære igen, den har allerede været igang igen i aften med et par kotteletter til resterne af pastaen og brødet fra igår... :savl2:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Tilbage til "Opskrifter & guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster