Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#1 » 6. maj 2011, 00:54

Idag havde jeg lyst til farver på maden og det fik jeg :-D

Jeg lavede laksestykker i pakker, og man kan bruge næsten alle slags grøntsager.

Så jeg plejer,at bruge af hvad jeg lige har liggende i min grøntsags skuffe, og ligge det på kødet.

Det eneste man blot skal huske, er at skære alt grøntsag i tynde, tynde skiver.

Her er min variation idag.

Jeg startede med at ligge bagepapir på bordet og så komme lidt løvstikke på.
lige nu er de fine i smagen og går godt sammen med fisk:

DSC_0508.JPG


Så blev laksestykket pladseret og dryppet godt med citronsaft:

DSC_0509.JPG


Drysset med lidt krydderi af denne:

DSC_0510.JPG


DSC_0511.JPG


citronmelissaen er også begyndt at spire så lidt blade oven på kødet:

DSC_0512.JPG


Og skvalderkål har de fleste rigeligt af i øjeblikket, så også lidt af dem på

DSC_0513.JPG


Tynde tynde skiver rødløg:

DSC_0515.JPG


lidt tyndt snittet snackpeber:

DSC_0517.JPG


og slutteligt lidt fint snittet forårsløg :

DSC_0519.JPG


Lidt snor om pakken og så var de klar til at komme på grillen:

DSC_0520.JPG


Mens grillen lige blev varm, tog jeg en par tomater, der var begyndt at se lidt kedelige ud og hakkede dem i mos, kom en buket fint klippet purløg i mosen, sammen med et lille solo hvidløg.
Det blev rørt godt sammen og smagt til med salt, og stillet i køleskabet til senere:

DSC_0526.JPG


Så blev stokkene af nogle store champignon hevet ud:

DSC_0521.JPG


og erstattet af et par tsk chili pesto jeg fandt i Fakta til 10 kr pr glas:

DSC_0522.JPG


Og garneret med frisk revet parmesan:

DSC_0523.JPG


En lille squash blev delt i 4 stykker:

DSC_0525.JPG


overhældt med lidt olivenolie og lidt af dette krydderi.

DSC_0524.JPG



Og så kom det hele på grillen, på indirekte varme ved 230 grader i små 20 minutter.



De sidste 10 minutter blev et par hjertesalater ( som jeg havde delt midt over) lagt på grillen også :

DSC_0528.JPG


Husbond havde i mellemtiden lavet lidt pasta til maden.

Og nu var vi klar til at spise:

DSC_0529.JPG


Jow jow man kunne lige ane laksen under alt det grønne :-D

DSC_0535.JPG


de grillede squash stykker blev garneret med tomat mosen:

DSC_0534.JPG


Hjertesalaten blev dryppet med lidt dadel balsamico og garneret med pinjekerner og tørrede tranebær:

DSC_0533.JPG


Chili pestoen er perfekt til champignon .1%¤ :savl2:

DSC_0532.JPG


Og fordi grøntsagerne havde været pakket i bagepapir var de rigtig flotte i farverne efter turen på grillen :-D

DSC_0531.JPG


velbekomme

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#2 » 6. maj 2011, 10:31

Hold HELT OP, hvor en kreativitet :P :savl1: Det er så smukt, Jette, og det må have smagt, så fuglene sang [smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif]

Det er virkelig et helt festmåltid på en alm. torsdag .1%¤
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#3 » 6. maj 2011, 11:27

Sindsygt så flotte farver du har fremme i denne ret og hvilken kreativitet.
Hvis den ret var på et meukort ville jeg helt klart vælge den!
Du kører ikke noget Bed & Breakfast ved siden af vel ;-)
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#4 » 6. maj 2011, 11:34

gundersen skrev:Sindsygt så flotte farver du har fremme i denne ret og hvilken kreativitet.
Hvis den ret var på et meukort ville jeg helt klart vælge den!
Du kører ikke noget Bed & Breakfast ved siden af vel ;-)


René altså, du kan da ikke spise det til morgenmad ;-) :lol: Omvendt: hvorfor ikke, det ser sindsygt lækkert ud, og jeg har da engang spist spaghetti med HP-sauce på til morgenmad, så lidt laks og planter skader vel næppe fordøjelsen [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Amazonas
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2364

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#5 » 6. maj 2011, 11:44

Det ser hamrende godt ud .1%¤ , det er jo ren kunst som det er lavet, jeg er misundelig over den måde som du bare tryller med maden.

Som morgenmad ,hvorfor ikke ?
I Tyskland er der næsten altid røget laks på morgenbordet på hotellerne.........og i
England Kippers............
Fodbad & Urtepotte
Så er man godt nok langt ude
Med venlig hilsen
Jesper
Amazonas BBQ Team

http://www.facebook.com/groups/320356778018449/
med ved
DM 2010-2011-2012

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#6 » 6. maj 2011, 13:12

TrineHG skrev:Hold HELT OP, hvor en kreativitet :P :savl1: Det er så smukt, Jette, og det må have smagt, så fuglene sang [smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif]

Det er virkelig et helt festmåltid på en alm. torsdag .1%¤


Takker for din smukke kommentar.

Trine 2 gange om ugen spiser vi fisk, og selv om Husbond lige har slængt en del torsk i frysren, så vil jeg have variation [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif] :lol: og så må det jo godt smage lækkert :-D

Og ja....................næsten alt tilbehør var faktisk rester fra grøntsagskuffen, eller fra den spæde opstart i urtehaven :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#7 » 6. maj 2011, 13:18

gundersen skrev:Sindsygt så flotte farver du har fremme i denne ret og hvilken kreativitet.
Hvis den ret var på et meukort ville jeg helt klart vælge den!
Du kører ikke noget Bed & Breakfast ved siden af vel ;-)


Du kan bruge de forskellige grøntsager til mange forskellige retter, det er kun fantasien der sætter grænserne :lol:

Nej hvis jeg kørte bed and breakfast ved siden af skulle jeg jo til at stå tidligt op :shock: :shock: :lol: ..................men sjovt nok så elsker vores gæster at overnatte 8) , men det troede jeg kun var pga hovedpine :lol: :lol: :lol: ..............selv om de ofte plejer at tage godt fra ved morgen/ formiddagsbordet :lol:

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#8 » 6. maj 2011, 13:27

Amazonas skrev:Det ser hamrende godt ud .1%¤ , det er jo ren kunst som det er lavet, jeg er misundelig over den måde som du bare tryller med maden.


Jamen du kan da sagtens trylle med din mad, her kalder vi det bare, at jeg leger lidt med maden :lol:
Og nogle gange bliver det godt, og andre gange.............................ja så har vi prøvet det [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif] :lol: :lol: :lol:
Hurra for en alt ædende hønseflok .1%¤



Amazonas skrev:Som morgenmad ,hvorfor ikke ?
I Tyskland er der næsten altid røget laks på morgenbordet på hotellerne.........og i
England Kippers............


og i Danmark er vi ikke kommet længere en bacon pølse og "smadrede" æg......................næh må jeg bede om en smoothie og et stykke rugbrød med ost om morgenen [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif] ..............det ved man hvad er :lol: :lol: :lol:

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#9 » 6. maj 2011, 13:30

TrineHG skrev:
gundersen skrev:Sindsygt så flotte farver du har fremme i denne ret og hvilken kreativitet.
Hvis den ret var på et meukort ville jeg helt klart vælge den!
Du kører ikke noget Bed & Breakfast ved siden af vel ;-)


René altså, du kan da ikke spise det til morgenmad ;-) :lol: Omvendt: hvorfor ikke, det ser sindsygt lækkert ud, og jeg har da engang spist spaghetti med HP-sauce på til morgenmad, så lidt laks og planter skader vel næppe fordøjelsen [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]


Faktisk spiste jeg varm mad, som morgenmad i 4 mdr, på det tidspunkt arbejdede jeg fast nat, og når jeg vågnede hen på eftermiddagen, var jeg slet ikke sulten, så det første jeg fik at spise var den varme mad kl 18.
Men da spiste jeg også morgenmad lige inden jeg lagde mig om morgenen :lol:


kilo
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#10 » 23. maj 2011, 19:45

.1%¤ Hej Rigtig super kunne ikke vente så det blev dagens aftensmad super opskriftide. .1%¤

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#11 » 23. maj 2011, 20:35

Som altid ser det hammergodt ud det du laver. Fisk "en papilotte" er også et hit her i huset, det er en af de allemest lækre måde at få fisk på. :-D
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#12 » 24. maj 2011, 00:03

kilo skrev: .1%¤ Hej Rigtig super kunne ikke vente så det blev dagens aftensmad super opskriftide. .1%¤


Hej Kilo
Velkommen til :-D

Dejligt jeg kunne inspirere :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#13 » 24. maj 2011, 00:06

lractbird skrev:Som altid ser det hammergodt ud det du laver. Fisk "en papilotte" er også et hit her i huset, det er en af de allemest lækre måde at få fisk på. :-D


Hej Carl :-D

ja det er en nem og enkel måde at lave en yderst velsmagende fisk på, i morgen skal du se en anden skøn måde, at tilberede laks på .1%¤


JDK123
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 193

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#14 » 24. maj 2011, 09:34

Det skal helt sikkert prøves den kommende
weekend :savl1: :savl1: Håber så bare på
samme flotte og lækre resultat .1%¤

Må se om jeg tør tage foto af resultatet :shock: :mrgreen:
Du skal ikke undgå, men opnå.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#15 » 24. maj 2011, 09:44

JDK123 skrev:Det skal helt sikkert prøves den kommende
weekend :savl1: :savl1: Håber så bare på
samme flotte og lækre resultat .1%¤

Må se om jeg tør tage foto af resultatet :shock: :mrgreen:


Selvfølgelig bliver det, det :-D .1%¤

Har man ikke de rubs så er salt og citronpeber på laksen også godt :-D

Jaaaaaaaaaa billeder, vi elsker billeder af mad :savl2: :savl2: :savl2:


Chrissen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#16 » 24. maj 2011, 19:29

Nøj hvor ser det lækkert ud :savl2: Meget flot .1%¤

Jeg kan godt forstå dine gæster overnatter, eller det vil sige det undre mig faktisk meget,
at de ikke bliver en hel uge med alle dine madtryllerier :-D
Mvh Christina

Den dag man ikke længere kan finde barnet i sig selv, den dag er man gammel !

Weber OTG 57cm
Outdoorchef Montreux


JDK123
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 193

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#17 » 24. maj 2011, 21:25

Hej Bjærge

Var i Ledreborg i Lørdags og smage ben lavet på kamado
af vores dejlige grill-Team herinde :savl1: :savl1: :savl1:
Der blev jeg så "blanket af" af Dennis mht forskellige slags
rubs .1%¤
Så det skulle være helt iorden med dem, glæder mig til jeg
skal prøve dem på Lørdag, til denne lækre menu ;-)

Hilsen Jørgen



bjærge skrev:
JDK123 skrev:Det skal helt sikkert prøves den kommende
weekend :savl1: :savl1: Håber så bare på
samme flotte og lækre resultat .1%¤

Må se om jeg tør tage foto af resultatet :shock: :mrgreen:


Selvfølgelig bliver det, det :-D .1%¤

Har man ikke de rubs så er salt og citronpeber på laksen også godt :-D

Jaaaaaaaaaa billeder, vi elsker billeder af mad :savl2: :savl2: :savl2:
Du skal ikke undgå, men opnå.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#18 » 24. maj 2011, 23:39

Chrissen skrev:Nøj hvor ser det lækkert ud :savl2: Meget flot .1%¤

Jeg kan godt forstå dine gæster overnatter, eller det vil sige det undre mig faktisk meget,
at de ikke bliver en hel uge med alle dine madtryllerier :-D


Tak for roserne :-D

Grunden til de ikke bliver en uge er, at vi som regel sender folk hjem efter 3 dage.
For 1. dag er det sååååååå skønt at have gæster. [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
2. dag ligeså. :-D
3. dag nu er vi ved at være mættet :-)
4. dag nu må de godt skrubbe hjem :-( :lol:

Spøg til side, det er altid dejligt at have gæster, men jeg er nu også glad, når det ikke er helt så hektisk :-)

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#19 » 24. maj 2011, 23:47

[quote="JDK123"]Hej Bjærge

Var i Ledreborg i Lørdags og smage ben lavet på kamado
af vores dejlige grill-Team herinde :savl1: :savl1: :savl1:
Der blev jeg så "blanket af" af Dennis mht forskellige slags
rubs .1%¤
Så det skulle være helt iorden med dem, glæder mig til jeg
skal prøve dem på Lørdag, til denne lækre menu ;-)

Hilsen Jørgen



Hej Jørgen

Ja han er en værre en ham Dennis :lol:

Men hvor er det skønt en gang i mellem at trylle med fisk og kød så det smager af en masse ved blot at drysse en gennemprøvet rub på maden.

I like .1%¤

God fornøjelse med mad trylleriet :-D


Chrissen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#20 » 25. maj 2011, 19:07

bjærge skrev:
Chrissen skrev:Nøj hvor ser det lækkert ud :savl2: Meget flot .1%¤

Jeg kan godt forstå dine gæster overnatter, eller det vil sige det undre mig faktisk meget,
at de ikke bliver en hel uge med alle dine madtryllerier :-D


Tak for roserne :-D

Grunden til de ikke bliver en uge er, at vi som regel sender folk hjem efter 3 dage.
For 1. dag er det sååååååå skønt at have gæster. [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
2. dag ligeså. :-D
3. dag nu er vi ved at være mættet :-)
4. dag nu må de godt skrubbe hjem :-( :lol:

Spøg til side, det er altid dejligt at have gæster, men jeg er nu også glad, når det ikke er helt så hektisk :-)



Jeg kan sagtens følge dig, har det på nøjagtig samme måde ;-)
Skulle dine gæster helt holde sig væk, så må du endelig sige til hvis du
kommer til at savne besøg :lol:
Mvh Christina

Den dag man ikke længere kan finde barnet i sig selv, den dag er man gammel !

Weber OTG 57cm
Outdoorchef Montreux

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fisk er altid godt, og idag blev det til lakse pakker

Indlæg#21 » 25. maj 2011, 21:11

Chrissen skrev:
bjærge skrev:
Chrissen skrev:Nøj hvor ser det lækkert ud :savl2: Meget flot .1%¤

Jeg kan godt forstå dine gæster overnatter, eller det vil sige det undre mig faktisk meget,
at de ikke bliver en hel uge med alle dine madtryllerier :-D


Tak for roserne :-D

Grunden til de ikke bliver en uge er, at vi som regel sender folk hjem efter 3 dage.
For 1. dag er det sååååååå skønt at have gæster. [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
2. dag ligeså. :-D
3. dag nu er vi ved at være mættet :-)
4. dag nu må de godt skrubbe hjem :-( :lol:

Spøg til side, det er altid dejligt at have gæster, men jeg er nu også glad, når det ikke er helt så hektisk :-)



Jeg kan sagtens følge dig, har det på nøjagtig samme måde ;-)
Skulle dine gæster helt holde sig væk, så må du endelig sige til hvis du
kommer til at savne besøg :lol:

.1%¤ :-D

Tilbage til "Opskrifter & guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster