Syltede hvidløg

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Syltede hvidløg

Indlæg#1 » 15. aug 2010, 14:35

Nu hvor det bugner med frugt og grønt i de danske haver, og mange butikker bugner med billige grøntsager, er der måske på tide at sylte lidt hvidløg.
Mine egne var desværre meget ormstukne i år, men heldigvis kan man i disse mdr, købe friske hvidløg, der ikke er begyndt have indvendig spire, og det er bedst, når man skal sylte dem.

Jeg har i mange år syltet dem efter denne model: http://hotstart.dk/Opskrifter/ViewRecipie.aspx?id=862

Men sidste år begyndte jeg, at sylte dem efter en opskrift af Claus Meyer og den er bare så skøn:

DSC_0058.JPG


Jeg har opskriften fra hans bog eddike og den er som følger:

7 hele store hvidløg
5 dl æblemost
2 dl æblecidereddike
1 tsk havsalt
1 tsk hele peber
2 laurbærblade
et par grene salvie eller timian
skallen af en ½ øko citron
2 spsk rørsukker
2 små stærke chili

Del chiliene i fed

DSC_0049.JPG


overhæld dem med kogende vand

DSC_0051.JPG


og lad dem stå nogle minutter inden du fjerne vandet og piller dem:

DSC_0053.JPG


I netto fandt jeg idag henholdsvis denne æblemost til 10 kr, og 1 flaske æblecider på tilbud til 35 kr:

DSC_0050.JPG



Nu sættes en stor gryde på blusset og alle ingredienser undtagen hvidløgene, kommes i:

DSC_0054.JPG


Jeg har i år den skønneste citron salvie i haven, som der selvfølgelig skulle klippes et par kviste i, og chili valget blev 2 højrøde apache bæster 8)

Gryden bringes i kog og lagen koger i 5 minutter.

Imens blancheres de pillede hvidløg i kogende vand i 2-3 minutter:

DSC_0057.JPG


Så tages hvidløgene op af vandet og kommes i den "færdig" kogte lage og koger med i 3 minutter.
Tag gryden af blusset og hæld de syltede hvidløg på atamon skyllede glas ( passer ca med 2 x ½ l glas)

Lad hvidløgene trække i lagen en uges tid før du begynder at spise dem.

DSC_0060.JPG


Velbekomme

Brugeravatar

Dittesej
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202

Re: Syltede hvidløg

Indlæg#2 » 15. aug 2010, 15:20

De ser gode ud, hvor lang tid kan de holde sig :?:
Weber 57cm

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Syltede hvidløg

Indlæg#3 » 15. aug 2010, 16:38

Dittesej skrev:De ser gode ud, hvor lang tid kan de holde sig :?:


Så længe man ikke har åbnet glassene kan de holde omkring 1 år, men åbnet holder de nok kun 3-4 uger, vil jeg tro.
Vi spiser mange hvidløg :-D så her holder et glas kun i ca 3 uger.
Men spiser du ikke så mange af gangen kan du sylte dem i mindre glas.
De fleste krydderier er i "saften", så det betyder ikke helt så meget, hvilke glas der har chili osv.

Brugeravatar

Dittesej
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202

Re: Syltede hvidløg

Indlæg#4 » 15. aug 2010, 16:46

Det må prøves, jeg kan jo bare lave en halv potion til at starte med.
Og putte det i nogle små glas.
Weber 57cm

Brugeravatar

jansej
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 554

Re: Syltede hvidløg

Indlæg#5 » 15. aug 2010, 21:03

:-D :-D

Helt enig...

Det skal prøves...

Elsker syltede hvidløg... :savl2: :savl2: :savl2:

Hjemme gjort, er vel gjort... :D

De fleste ulykker i hjemmet,
sker i køkkenet...
Og derefter spises de... :D

Se mig lave mad på youtube..

Jansej´s Grill sofa

Brugeravatar

Dittesej
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202

Re: Syltede hvidløg

Indlæg#6 » 17. aug 2010, 16:47

Så fik jeg også syltet nogle hvidløg, sikke en " duft " der var i mit køkken
Lige et billede af mine hvidløg.
Vedhæftede filer
DSC00318.JPG
Weber 57cm

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Syltede hvidløg

Indlæg#7 » 17. aug 2010, 17:30

Dittesej skrev:Så fik jeg også syltet nogle hvidløg, sikke en " duft " der var i mit køkken.


:-D

Ja nu skal du kun vente en uges tid, så kan du begynde at spise af dem, men de kan sagtens klare at trække længere........................................men det er bare svært, at holde fingrene fra dem, når man først er begyndt på et glas .1%¤

Brugeravatar

Dittesej
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202

Re: Syltede hvidløg

Indlæg#8 » 17. aug 2010, 17:37

Ja nu skal du kun vente en uges tid, så kan du begynde at spise af dem, men de kan sagtens klare at trække længere........................................men det er bare svært, at holde fingrene fra dem, når man først er begyndt på et glas .1%¤


Jeg glæder mig helt vildt til at smage dem, en uge er lang til at vente :evil:
Weber 57cm

Tilbage til "Opskrifter & guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster

cron