Lammefrikadeller og semi freddo Panna cotta

Brugeravatar

Emneforfatter
FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Lammefrikadeller og semi freddo Panna cotta

Indlæg#1 » 18. apr 2010, 19:34

Efter en graviditet og de første måneder som forældre hvor kosten var en anelse anderledes, er vi nu vendt tilbage til den "gamle gænge" med GI kost, vi har dog i dag valgt en søndagsdessert, lidt syndigt må det gerne være en søndag aften...

Lammefrikadeller m/ pastinak

- 225 gram hakket lammekød 8-12 % fedt
- 2 pastinakker
- 30 gram soltørrede tomat
- 1 fed presset hvidløg
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 løg
- 1 æggehvide
- Salt og peber fra kværn
- Olie til stegning

Pastinakker og løg skrælles og rives fint. Soltørrede tomat og persille hakkes. Kødet blandes med alle øvrige ingredienser til en fars. Farsen formes som frikadeller og steges ved mellemvarme i lidt olie til de er gennemstegte.

Linsesalat m/ tomat
- 1 løg
- 1 fed presset hvidløg
- Salt og peber fra kværn
- 1 tsk. olie
- spidskommen eller timian/oregano efter smag
- 300 gram fl. tomat
- lidt citronsaft
- 50 gram linser

Skør løg i tern og sauter løg, krydderier, persille, hvidløg i olien til det bliver glasklart. Tilsæt resten af ingredienserne og lad retten simre i 20 min. Smag til.

Stegte gulerødder
- 4 gulerødder
- 1 stk. olie
- Timian
- Salt og peber fra kværn

Gulerødderne skrælles, skæres i stave og sauteres i olien med timian til de er møre. Smages til med salt og peber
P4180085.JPG


Panna cottaen laves således
6 dl fløde
1 1/2 dl sødmælk
150 gram sukker
1 vaniljestang
3 blade husblas (udblødt i vand)

Kog fløde, mælk, sukker og vaniljekorn op. Smelt den udblødte husblas heri. Sigt derefter massen og hæld den i forme.
Formene fryses ned og de tages op en halv time før brug,så de er frosne indeni men bløde udvendigt.
P4180086.JPG


Vi fik desserten serveret på denne måde på vores sidste tur til Rom.

Vi har valgt at servere med brændte hasselnødder, der laves på samme måde som brændte mandler, hasselnødderne bliver blot hakket før de komms på panden.

viewtopic.php?f=89&t=11022&start=0&hilit=br%C3%A6ndte+mandler


Et enkelt billede af hvordan Far og Søn nyder en søndag morgen

P4150075.JPG
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Lammefrikadeller og semi freddo Panna cotta

Indlæg#2 » 18. apr 2010, 19:38

Dejlig anderledes menu...

Og sikke fin den lille guldklump er :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Re: Lammefrikadeller og semi freddo Panna cotta

Indlæg#3 » 18. apr 2010, 19:52

Har endnu til gode at smage hakket lammekød 8) men lækkert ser det ud :savl2:

...og den bette mand, er ved at blive lært op i PC'ens svære kunst, kan jeg se :D
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

Palm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 285

Re: Lammefrikadeller og semi freddo Panna cotta

Indlæg#4 » 18. apr 2010, 21:38

mums mums
Hilsen Søren

Weber Performer Uden gas! 2010

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Lammefrikadeller og semi freddo Panna cotta

Indlæg#5 » 19. apr 2010, 08:29

Der bliver da rigtig smovset :savl2:

Hvor er lille mand da kær :D
Kan godt forstå far ser så glad ud :D

De forme I har brugt til panna cottaerne, er det dem i silikone ?

Brugeravatar

Emneforfatter
FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: Lammefrikadeller og semi freddo Panna cotta

Indlæg#6 » 19. apr 2010, 08:50

bjærge skrev:Der bliver da rigtig smovset :savl2:
De forme I har brugt til panna cottaerne, er det dem i silikone ?


Hej Bjærge, ja det er dem i silikone, købte dem i fakta for et stykke tid siden, de er meget nemme at få ud af formen, da den kan vrides helt rundt, mens panna cottaen stadig er frossen..
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Lammefrikadeller og semi freddo Panna cotta

Indlæg#7 » 19. apr 2010, 08:59

Fint :D

Dem har jeg også købt.

God ide, det tip bruger jeg da lige næste gang jeg skal lave is i portioner :D


Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: Lammefrikadeller og semi freddo Panna cotta

Indlæg#8 » 19. apr 2010, 09:43

Dejligt indlæg med ekstra bonus :)

Meget lækker menu som falder i total god jord her. Så tit som muligt forsøger jeg også at få implementeret linser i maden. Sundt og dejligt mættende :D

Tak for opskriften på semi panna cotta... må bare prøves.

Og sidste men ikke mindst... et skøøøønt billede af far og søn. To kønne unge drenge :wink:

Tilbage til "Opskrifter & guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster