Med en mindre størrelse i hustanden, og en kræsen kvinde som medspiser, har jeg eksperimenteret en del med at gøre div. hverdags retter sundere(lasagne, frikadeller/kødboller, pasta kødsauce, tomat sauce t. pizza, farsbrød osv osv). Og med et ganske almindelig groft rivejern, og alverdens gode rodfrugter og herlige grøntsager, så kan man faktisk nå rigtig langt - også uden at fjerne fokus fra hvad retten oprindeligt var. 50% revet grønt, og 50% hakket kød, er ca hvad jeg oplever som smerte grænsen. Men jeg bruger så også den "grumme" fedt procent i hakket kød, for netop ikke at fjerne for meget kød smag. Afhængig af hvad du river med, vil man også opleve at kunne løfte en simpel ret på denne måde. (eks. Gulerødder giver sødme, selleri/pastinak dybde, fennilke/persille rod, tilføjer ny aspekt.. ja der er mange muligheder. 90% af de burgerbøffer i spiser på div. cafeer rundt om i landet har også 10% kartoffel i blandet, for at holde bøffen saftig.
Sund er jo en releativ størrelse i dag, er det sundt fordi det er fedt fattigt(og skal vi i så fald vaske det hakkede oksekød i koldt vand?), sundt fordi det er kalorie fattigt, stivelses fattigt, kulhydrat fattigt, eller sundt fordi det "blot" indeholder en forbandet masse gode ting, men skal spises med måde

(jeg tror på det sidste, men min mave viser også at jeg også hænder at glemme det med måden)
Mht. Opskriften, så er alle nye indspark i mine øjne herlige at læse, inspiration kan man aldrig få for meget af, og hvis trådstarter finder opskriften god så er det dejligt han vil dele den med os. However... kalkun pølse? Hvorfor ikke blot det rene kalkun kød, eller hakket kyllingekød endda?
