Gule ærter i ny nordisk forklædning

Sund mad behøver ikke være kedelig mad. Læs med her.

Emneforfatter
Hodor
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 141
Kontakt:

Gule ærter i ny nordisk forklædning

Indlæg#1 » 27. jan 2013, 21:16

Billede

God dansk mad er også gule ærter. Her i en ny udgave, inspireret af det nye nordiske køkken. Så selvom man måske ikke normalt er vild med gule ærter, så er denne udgave helt vild lækker, fyldig og velsmagende. Så giv den en chance.

Så en klassiker er her lavet om til en moderne, fedtfattig version. Og så er den passende selv til vegetar.

Ingredienser
Gule ærter
  • 2 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 1 porre
  • 4 dl gule flækærter
  • 2 tsk karry
  • ¼ tsk stødt nellike
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 1½ l grøntsagsbouillon
  • 2 dl perlebyg
  • salt og friskkværnet peber
Sprød grønkål
  • 150g frisk grønkål
  • 1 gulerod
  • 1 lille løg
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Gule ærter: Skræl og skær grøntsagerne i passende stykker. Tag en stor gryde og varm lidt olie i bunden. Svits alle grøntsagerne i nogen minutter, og hæld derefter bouillon over. Tilsæt flækærter og krydderier. Småkoges under låg i en time.
Kog perlebyg efter anvisning.
Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Sprød grønkål: Skær de grove stilke væk fra grønkålen, skyl det og snit resten fint. Skær guleroden i små stykker og hak løget fint. Vend det hele i olie og eddike, og smag til med salt og peber.

Billede
Billede
Billede
Billede
Billede
Martin

Weber Genesis E-330
Weber Q300

My Danish Kitchen
Billede

Brugeravatar

Ardahl
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 82

Re: Gule ærter i ny nordisk forklædning

Indlæg#2 » 28. jan 2013, 08:32

det ser godt nok lækkert ud.
--Mathies

Charboil T-47

Weber 57 one touch gold.

Weber smokey joe.

Outdoorchef citygrill I campingvognen.

Tilbage til "Den sunde livsstil - Sundhedstema"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster