Dolmer som hos mor - næsten . . .

Sund mad behøver ikke være kedelig mad. Læs med her.
Brugeravatar

Emneforfatter
hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 631
Kontakt:

Dolmer som hos mor - næsten . . .

Indlæg#1 » 25. sep 2011, 11:48

Havde længe haft lyst til en kåldolmer – det er jo lidt ’’ bøvlet ’’ at lave så gik udenom alle de fine hvidkålshoveder som der er tid for nu - men i går faldt jeg over et spidskål med store blade og lidt løs i strukturen og jeg kunne straks se at det ville være nemt at bruge – det var det også – 8 store blade blev pillet af og blancheret i 10 min – mens jeg rørte en fars af svinefars – af Uldsvin - lidt løg daggammelt brød og et æg og ikke at forglemme muskatnød, salt og peber – lige ud af landevejen – formet til fire aflange deller og svøbt i blade – disse blev lagt i et smurt ildfast fad men en slat svinebouillon i bunden

roluade-1.jpg
Rullet og klar . . .
roluade-1.jpg (69.89 KiB) Vist 3463 gange


roluade-2.jpg
Fadet placeret på et sykke staniol for ikke at blive for varm . . .
roluade-2.jpg (124.41 KiB) Vist 3463 gange


– hele herligheden røg så på grillen i ca. en’ time – det er ikke sidste gang jeg laver det på denne måde – jeg vil gå så langt som at sige : det er bare måden at lave det på . . .

roluade-3.jpg
Dejlig brun med masser af smag . . .
roluade-3.jpg (117.29 KiB) Vist 3463 gange
i røg & damp
Henrik

Billede

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Dolmer som hos mor - næsten . . .

Indlæg#2 » 25. sep 2011, 12:31

Åhhhhrrrrr :shock: :savl2: :savl1:

- Der ser virkelig godt ud!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Dolmer som hos mor - næsten . . .

Indlæg#3 » 25. sep 2011, 17:50

Jeg har desværre kun smagt det en enkelt gang, for ca. 18 år siden på et kursuscenter ved Ulfborg i det vestjydske.

Men det smagte afsindigt godt, så den er hermed BM`et :-D
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Dolmer som hos mor - næsten . . .

Indlæg#4 » 25. sep 2011, 20:40

En meget overset ret og en jeg indtil har glemt.
Men jeg har ikke glemt smagen og den gode sammensætning af kål og fars.

Tak for og minde mig om den, for lækker ser den ud også selvom det er med spidskål.
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Dolmer som hos mor - næsten . . .

Indlæg#5 » 25. sep 2011, 23:44

Det er godtnok længe siden jeg har fået sådan nogle. Jeg kan ikke lade være med at grine lidt ved tanken om at det var "fedes" hofret når han mødtes med Larsen, Kvik og Røde i Matador. :-D
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Tilbage til "Den sunde livsstil - Sundhedstema"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster