topgun skrev:Nu er det vel ikke burgerkæderne der stop fordre folk, heller ikke i staterne. Det er vel også lidt folks eget ansvar hvad der kommes i munden.
Nu er det self. nemt at pege fingre og give slemme McD skylden for at man er fed, men hver gang man peger er der 3 fingre der peger på en selv.
Nej det er korrekt der er ingen der tvinger dig til at overspise, spise transfedtsyrer, drikke de sidste 100ml i en 600ml sodavand eller spise flammegrillet mad men markedsføring og portionsstørrelser samt rabatter ved supersize menuer, storkøb osv har da en indflydelse på hvor meget der ryger indenbords. Det skal ikke forståes som en ansvarsforflygtigelse, den enkelte har jo selv et ansvar for hvad man putter i munden men netop der synes jeg der er et misforhold. Hvor stor er sundhedsrisikoen ved at spiseflammegrillet mad kontra sundhedsrisikoen ved en "svag ryggrad" der medfører fejlernæring, overvægt og tandskader pga. kostens karakter hvis man hører til den gruppe der fortrinsvis lever af junkfood. Hvilke sundhedsmæssige konsekvenser har det at sodavand i stigende grad sælges i større flasker 0.25l ->0.35l, 0.5l -> 0.6l og 1l ->1.5l -> 2l. Ja det er vores eget ansvar om vi køber og drikker 2l sodavand men der gøres jo et kæmpe arbejde for at få os til at forbruge mere og lægge flere penge og det er sg ikke grøntafdelingerne der markedsføres hårdest.
Det er ikke for at diskutere ansvarsplacering men det er da interessant at vide hvordan risikoen fordeler sig. Er det så farligt at spise flammegrillet kød kontra alle de andre faktorer du udsættes for når du vælger din menu. f.eks pommesfritterne, mayoen eller colaen.
Mvh Søren