Julesnaps

Her er det ikke mosekonen der brygger - men det danske grillfolk der laver deres egen øl...
Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Julesnaps

Indlæg#1 » 16. sep 2015, 05:36

Hvert år laver jeg julesnaps, og da lagringstiden er ca 3 måneder, er det nu tid til at starte dette års udgave,.
Min julesnaps er ikke en egentlig snaps, men nærmest en let sødlig ”bitter” der smager noget henad en Gammel Dansk. Den har ædret sig noget gennem årene, men var fra starten baseret på ’Honningsnaps’ fra Mårslet Brændevinslaug som kan findes her http://www.maarsletsnaps.dk/06_opskrifter.htm#H

Ingredienserne til min julesnaps, baseret på 2 flasker vodka 38%, er følgende:

¼ tsk revet muskatnød
10 stk hel, sort peber
1 tsk vanille ekstrakt eller ½ stang, flækket og åben
5 stk hel kardemomme + ¼ tsk stødt
20 stk hele nelliker + 1 tsk stødt
1½ tsk stødt allehånde
4 spsk hakkede mandler
2-3 stk. hel stjerneanis knækket i bidder
2 stk kanelstang + ½ tsk stødt kanel
5 knækkede enebær
revet skal af 1 lille økologisk appelsin (usprøjtet og uden voksbehandling)
Evt:
Ca. 100g glucosepulver (efter smag)

Det hele (på nær glucose) kommes i en lukket plastikbeholder og trækker på begge flasker vodka i ca. 3 måneder, hvorefter det filtreres.
Omrystes et par gange om ugen.
Glucose tilsættes og opløses i drammen efter filtrering.

Tidligere brugte jeg honning som sødemiddel. Men det er meget svært at opløse i alkohol, og derfor er jeg gået over til at anvende glucosepulver. Uden sødemiddel er denne julesnaps i hvert fald en bitter dram.

Her er hele herligheden klar til at blive sat til at hygge sig køligt i bryggerset de næste 3 måneder, og er derefter klar til filtrering og tilsætning af sødemiddel i midten af december:

Julesnaps.jpg
Julesnaps.jpg (64.25 KiB) Vist 7681 gange
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Julesnaps

Indlæg#2 » 17. sep 2015, 20:49

Tak for inspiration:-)
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Julesnaps

Indlæg#3 » 29. okt 2015, 04:17

I dag smagte jeg på min julesnaps, og den er helt perfekt. Kraftig og fyldig og ingen smag af vodka overhovedet, og den har den flotteste mørkebrune farve.

Dennne gang er den klar lidt tidliger end den plejer og er også en del kraftigere. Det kan have noget at gøre med de indkøbte krydderier (andet mærke end jeg tidligere har brugt) eller det varme forår vi har haft hernede - eller en kombination.

Hvorom alting er, så er snapsen nu filtreret, kommet på flasker, og hver flaske er tilsat 50g glucosepulver for at lindre lidt på bitter-smagen. Uden glucose ville den være en fortrinlig erstatning for en ’Gammel Dansk’.
Nu skal flaskerne bare efterlagre i mindst 4 uger og er derefter klar til at byde julen velkommen. [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif]
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise


jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 425

Re: Julesnaps

Indlæg#4 » 30. okt 2015, 21:31

Fin opskrift. Det kunne være at man skulle lave en julesnaps. Men den er vist først klar til næste år. I år må jeg nøjes med at få blandet en god valnød snaps. Essensen har stået et år, så det skal bare blandes i noget vodka.

Jeg har hørt om snaps lavet på bog fra bøgetræet. Det skulle blive til en god snaps. Men har ikke fundet opskrifter i de to snapse bøger jeg har. Og google er bestemt ikke min ven, når der skal søges på bog og bøg [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] . Har nogen her på siden evt prøvet det og gerne en opskrift med fremgangsmåde.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1289

Re: Julesnaps

Indlæg#5 » 31. okt 2015, 09:11

jim skrev:Fin opskrift

Jeg har hørt om snaps lavet på bog fra bøgetræet. Det skulle blive til en god snaps. Men har ikke fundet opskrifter i de to snapse bøger jeg har. Og google er bestemt ikke min ven, når der skal søges på bog og bøg [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] . Har nogen her på siden evt prøvet det og gerne en opskrift med fremgangsmåde.


Jeg ville da bare erstatte nødderne fra en anden opskrift med bog. Hvis opskriften lykkedes i første "hug" ville jeg lægge opskriften ud på nettet og vupti, så bliver Google vennen igen - altså for den næste der skulle få den idé at Google opskriften. ;-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1243

Re: Julesnaps

Indlæg#6 » 31. okt 2015, 10:03

jim skrev:Jeg har hørt om snaps lavet på bog fra bøgetræet. Det skulle blive til en god snaps. Men har ikke fundet opskrifter i de to snapse bøger jeg har. Og google er bestemt ikke min ven, når der skal søges på bog og bøg [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] . Har nogen her på siden evt prøvet det og gerne en opskrift med fremgangsmåde.


Måske her https://www.google.dk/?gws_rd=ssl#q=bøgesnaps


jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 425

Re: Julesnaps

Indlæg#7 » 31. okt 2015, 11:13

Ib M skrev:
jim skrev:Jeg har hørt om snaps lavet på bog fra bøgetræet. Det skulle blive til en god snaps. Men har ikke fundet opskrifter i de to snapse bøger jeg har. Og google er bestemt ikke min ven, når der skal søges på bog og bøg [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] . Har nogen her på siden evt prøvet det og gerne en opskrift med fremgangsmåde.


Måske her https://www.google.dk/?gws_rd=ssl#q=bøgesnaps



Uden at jeg har fulgt alle links i søgningen, så er de snapse lavet på bøgeblade. Og jeg søger en opskrift med "frugten" fra bøgetræet.

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Julesnaps

Indlæg#8 » 31. okt 2015, 14:10

Hej Poul W
Tak for opskriften.
I min terminologi er det dog ikke en snaps du har lavet.
Når du kommer sødestof i er der tale om en likør.
En snaps, eller en dram, er uden sukkerstof.

I min verden, i det mindste...
[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Julesnaps

Indlæg#9 » 2. nov 2015, 09:39

Jeg lavede tidligere på året een med lakrids, vanilje og gran. Den levede ikke længe:-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.


ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85
Kontakt:

Re: Julesnaps

Indlæg#10 » 2. nov 2015, 10:24

kambiri skrev:Jeg lavede tidligere på året een med lakrids, vanilje og gran. Den levede ikke længe:-)


Sent from my iPhone using Tapatalk



Kunne man få denne opskrift? [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Julesnaps

Indlæg#11 » 3. nov 2015, 09:27

Til en halv liter rød smirnoff tog jeg: (husk selv at nynne)

10cm lakridsrod.
1 hel vaniljestang flækket og delt på midten.
3 nye skud af rødgran ca 8-9 cm.

Den skal smages hver dag og gran tages op efter 2-4 dage afhængig af smagsønske. Efter yderligere 2-3 dage tages lakrids'en op og vaniljen ligger herefter en lille uge. Hældes gennem et kaffefilter og hviler på flasken i 2 uger inden du går amok.

Trækketiderne er selvfølgelig vejledende ud fra hvad for en smag man vil have. Pøj pøj!


Sent from my iPhone using Tapatalk
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Julesnaps

Indlæg#12 » 3. nov 2015, 09:32

Billede


Sent from my iPhone using Tapatalk
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.


ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85
Kontakt:

Re: Julesnaps

Indlæg#13 » 3. nov 2015, 09:48

[smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif] Tak

Glæder mig allerede. [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Julesnaps

Indlæg#14 » 3. nov 2015, 18:24

ChristianWH skrev:[smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif] Tak

Glæder mig allerede. [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]


Velbekomme, lad os endelig vide hvad du syntes om den:-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Julesnaps

Indlæg#15 » 4. nov 2015, 12:58

jaknil skrev:Hej Poul W
Tak for opskriften.
I min terminologi er det dog ikke en snaps du har lavet.
Når du kommer sødestof i er der tale om en likør.
En snaps, eller en dram, er uden sukkerstof.

I min verden, i det mindste...
[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Hej Jaknil
Nu vil jeg helst ikke være pedantisk, men hvad er så feks. en Bornholmsk Honningsnaps? [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]
Lad nu det ligge. Hvis du vil lave en dram tæt på en Gammel Dansk skal du helt sikkert prøve opskriften og bare udelade sødemiddel :-D
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise


ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85
Kontakt:

Re: Julesnaps

Indlæg#16 » 5. nov 2015, 17:30

Så er "suppen" sat over :-D

Opbevaring - er der noget krav hertil? Ligenu står den på køkkenbordet.. [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Julesnaps

Indlæg#17 » 6. nov 2015, 02:50

ChristianWH skrev:Så er "suppen" sat over :-D

Opbevaring - er der noget krav hertil? Ligenu står den på køkkenbordet.. [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]

Jeg lader bare min stå (i en plastik beholder med låg) i bryggerset. Der er ca 16-18 grader på denne tid af året.
Ryst og smag en gang imellen [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif] med måde ;-)
Held og lykke med den [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Julesnaps

Indlæg#18 » 7. nov 2015, 11:25

poulw skrev:
jaknil skrev:Hej Poul W
Tak for opskriften.
I min terminologi er det dog ikke en snaps du har lavet.
Når du kommer sødestof i er der tale om en likør.
En snaps, eller en dram, er uden sukkerstof.

I min verden, i det mindste...
[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Hej Jaknil
Nu vil jeg helst ikke være pedantisk, men hvad er så feks. en Bornholmsk Honningsnaps? [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]
Lad nu det ligge. Hvis du vil lave en dram tæt på en Gammel Dansk skal du helt sikkert prøve opskriften og bare udelade sødemiddel :-D


En honningsnaps: en likør (imho)

Jeg vil meget gerne prøve din opskrift, den lyder spændende, og hvis den lander tæt på en gammel dansk, så er det bestemt ikke noget der trækker ned.

Jeg får af en eller anden grund altid lavet mere snaps end jeg drikker.
Hylden med snaps bliver bare mere og mere fyldt.
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Tilbage til "Bryggeriet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst