Cider...

Her er det ikke mosekonen der brygger - men det danske grillfolk der laver deres egen øl...
Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Cider...

Indlæg#1 » 1. nov 2014, 14:02

Mmm sidder lige og nyder en flaske hjemmelavet Cider ( fransk ).

Vi lavede 30 flasker sidste efterår, så har lagret i Ca 12 mdr...

Den er blevet super...
ImageUploadedByTapatalk1414846937.473997.jpg
ImageUploadedByTapatalk1414846937.473997.jpg (367.76 KiB) Vist 4930 gange
ImageUploadedByTapatalk1414846918.982558.jpg
ImageUploadedByTapatalk1414846918.982558.jpg (375.06 KiB) Vist 4930 gange

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1165

Re: Cider...

Indlæg#2 » 1. nov 2014, 19:10

Ser lækkert ud... Har du beskrevet fremgangsmåden et sted? eller kunne du overtales til det her i tråden?
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Cider...

Indlæg#3 » 2. nov 2014, 19:43

Det blev super lækkert...
Den blev lavet af mad æbler, da det var de eneste der var tilbage. Men vil nok lave af nogle sødere næste år..
Æbler blev plukket, kørt gennem en kværn og presset.
Saften kom i en 30 liters gærspand og tilsat svovl, for at dræbe vildgæren. Den stod så køligt og mørkt med kun et klæde over, for vildgæren skulle dampe af. Den kom, ved en fejl, til at stå en uge. ( betød intet ).
Herefter blev der tilsat gær.
Låg og gærlås kom på. Spanden blev stående i garagen tildækket. Her stod den i 14 dage, hvor jeg stak om.
Efter endnu 14 dage tog jeg en prøve, og synes OG var noget lav. Så jeg tilsatte sukker opløst i lidt vand. Tror ca 1 kg. Var bange for den blev for sur.

Herefter stod den lige en dag. Stak om og tappede direkte på flaske.

De har så stået i en "ude kælder" i ca 12 md. og modnet.
Den er ikke sur og ikke sød.. Alc på mellem 11-15%. Glemte lige at måle OG inden tapning :-)...

Men super nemt at gå til man skal blot købe lidt småting


MarinadeKongen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 330

Re: Cider...

Indlæg#4 » 3. nov 2014, 23:10

FEDT!!!
Det vil jeg så gerne prøve at lave engang..!
Performer m/gastænding
Rotisserie
Smokey Mountain 47 cm
Q120 (Rødhætte)
Smokey Joe
Summit E-670


kbh36
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 91

Re: Cider...

Indlæg#5 » 4. nov 2014, 07:54

Også mig, derfor skal jeg på bryg kursus på lørdag sammen med sønnike..
Koster 795,- for en hel dag hos http://www.albryg.dk/, så må vi bare se hvor dyrt det bliver bagefter.. [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]
Mvh
Klaus


perevers
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 160

Re: Cider...

Indlæg#6 » 4. nov 2014, 09:06

Lyder sgu meget lækkert. Ud over diverse udstyr, så kræver det vel en kølig kælder ikk? Der skal vel stå køligt og mørkt, stuetemperatur er vel ikke alt for godt? :)

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk

Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Cider...

Indlæg#7 » 4. nov 2014, 09:20

Cider er faktisk meget nemt at brygge og ikke så udstyrskrævende som hvis man begiver sig ud i ølbrygning.

Nu brygger jeg også en del øl efterhånden. Men her kræver det lidt mere.
Men som grillguru er der er også rigtig mange hjælpsomme personer. Jeg har haft rigtig stor gavn af http://www.haandbrygforum.dk

Men ellers er det bare at hoppe ud i det. Men igen kan man risikere at blive bidt af det :-)


perevers
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 160

Re: Cider...

Indlæg#8 » 4. nov 2014, 18:45

Har oprettet mig på den side du linker til, men man skal jo lige vente til man bliver godkendt, og jeg er utålmodig :) Kan du kort sige noget om hvilket udstyr man skal have for at lave cider?

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk

Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Cider...

Indlæg#9 » 4. nov 2014, 20:22

Til cider.
Cider kit :-). Gær & svovl.
Dertil..
-Gærspand +lås
-Oechslevægt
-Champagneflasker+lukker+propper.
-Hævert (til at stikke om)
-Måleglas

Så skulle du være kørende...
Kan evt købes her
http://www.nordiskselvforsyning.dk/shop ... -239p.html

( kan ikke lige se hvor du er fra, ellers kunne du jo låne )


perevers
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 160

Re: Cider...

Indlæg#10 » 4. nov 2014, 20:27

Tak, vil kigge lidt på den side. Jeg er fra København. Lidt langt at kører desværre

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk

Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Cider...

Indlæg#11 » 4. nov 2014, 20:31

Se her
http://www.nordiskselvforsyning.dk/shop/cms-6.html

Hvis du er fra Kbh skal du køre forbi dem her og få en snak med dem :-). De er super hjælpsomme

http://www.maltbazaren.dk/shop/udstyr-16s1.html
Senest rettet af Morras 4. nov 2014, 20:33, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Cider...

Indlæg#12 » 4. nov 2014, 20:32

perevers skrev:Tak, vil kigge lidt på den side. Jeg er fra København. Lidt langt at kører desværre

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk

Prøv at se her, de er mægtig flinke og hjælpsomme. http://shop.vinolhobby.dk/pl/MASSEGÆRINGSUDSTYR_67.aspx


.
Torp Hedehusene


perevers
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 160

Re: Cider...

Indlæg#13 » 4. nov 2014, 22:42

Tak for alle link'sne. Kan læse mig til at der helst skal gære ved 6-12 grader, det har jeg desværre lidt problemer med klare, har ikke rigtigt nogen kælder eller lign. Kan kun klare stuetemperatur eller mit skur som ikke er isoleret

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk

Brugeravatar

den ikke-skaldede kok
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 409

Re: Cider...

Indlæg#14 » 3. dec 2014, 17:51

Den 22.11 smagte fruen og jeg for første gang Mulled Cider. Hvad det så er? Såmænd et engelsk fænomen, dækkende over varm cider, med julekrydderier. Det nærmer sig glögg...
Desværre var den havnet som kombattant i en juleølsmagning, og kunne knap stå sig i konkurrencen.
Havde jeg flaskevis af cider stående, så ville jeg helt sikkert forsøge mig .1%¤
Hilsen Benny som griller på Kamado XL og 3 stk. Weber

Tilbage til "Bryggeriet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst