Varmrøget laks

Her er det ikke mosekonen der brygger - men det danske grillfolk der laver deres egen øl...
Brugeravatar

Emneforfatter
citybilen82
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Varmrøget laks

Indlæg#1 » 1. jul 2014, 20:01

Hej GG

Hvordan laver i varmrøget laks på jeres Borniak røgovn?

Har kigget og kigget men har intet fundet.

Har lige prøvet med denne metode : http://mette.landly.dk/?p=42

Synes bare der er flere steder på laksen der ser rå ud.
Med venlig hilsen

Mads

Primo Kamado oval XL
Primo Kamado oval jr.
Borniak UW-70
Weber 57Ø
Weber Q300


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: Varmrøget laks

Indlæg#2 » 1. jul 2014, 20:50

citybilen82 skrev:Hej GG

Hvordan laver i varmrøget laks på jeres Borniak røgovn?

Har kigget og kigget men har intet fundet.

Har lige prøvet med denne metode : http://mette.landly.dk/?p=42

Synes bare der er flere steder på laksen der ser rå ud.




Hmm, nogen anledning til at du har lagt det under bryggeriet?


Ja hvis du følger den opskrift, så vil den være rå. Du skal jo opnå en indertemp. på laksen. Og har du ikke det på de små 50 min. Så vil den ikke være færdig.

Men tror hendes opskrift er beregnet på skivet laks og ikke hele laks..

Nedenstående følger jeg, dog tager jeg den af ved 52 grader på det tykkeste sted.

http://www.grillkokkerier.dk/2012/03/13 ... z36FCmH2sV
/Koontz

Brugeravatar

Emneforfatter
citybilen82
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: Varmrøget laks

Indlæg#3 » 1. jul 2014, 21:12

Koontz skrev:
citybilen82 skrev:Hej GG

Hvordan laver i varmrøget laks på jeres Borniak røgovn?

Har kigget og kigget men har intet fundet.

Har lige prøvet med denne metode : http://mette.landly.dk/?p=42

Synes bare der er flere steder på laksen der ser rå ud.




Hmm, nogen anledning til at du har lagt det under bryggeriet?


Ja hvis du følger den opskrift, så vil den være rå. Du skal jo opnå en indertemp. på laksen. Og har du ikke det på de små 50 min. Så vil den ikke være færdig.

Men tror hendes opskrift er beregnet på skivet laks og ikke hele laks..

Nedenstående følger jeg, dog tager jeg den af ved 52 grader på det tykkeste sted.

http://www.grillkokkerier.dk/2012/03/13 ... z36FCmH2sV


Fik trykket forkert :D

Synes ikke der er ret mange der skriver hvordan de tilbereder laksen i Borniak .

Stikker du et stegetermometer i laksen?
Med venlig hilsen

Mads

Primo Kamado oval XL
Primo Kamado oval jr.
Borniak UW-70
Weber 57Ø
Weber Q300


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: Varmrøget laks

Indlæg#4 » 1. jul 2014, 21:18

Jep


citybilen82 skrev:
Koontz skrev:
citybilen82 skrev:Hej GG

Hvordan laver i varmrøget laks på jeres Borniak røgovn?

Har kigget og kigget men har intet fundet.

Har lige prøvet med denne metode : http://mette.landly.dk/?p=42

Synes bare der er flere steder på laksen der ser rå ud.




Hmm, nogen anledning til at du har lagt det under bryggeriet?


Ja hvis du følger den opskrift, så vil den være rå. Du skal jo opnå en indertemp. på laksen. Og har du ikke det på de små 50 min. Så vil den ikke være færdig.

Men tror hendes opskrift er beregnet på skivet laks og ikke hele laks..

Nedenstående følger jeg, dog tager jeg den af ved 52 grader på det tykkeste sted.

http://www.grillkokkerier.dk/2012/03/13 ... z36FCmH2sV


Fik trykket forkert :D

Synes ikke der er ret mange der skriver hvordan de tilbereder laksen i Borniak .

Stikker du et stegetermometer i laksen?
/Koontz

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2802
Kontakt:

Re: Varmrøget laks

Indlæg#5 » 2. jul 2014, 19:04

Jeg gør sådan her:

viewtopic.php?f=150&t=31505&hilit=+varmtr%C3%B8get+laks+i+Borniak

Eller den anden måde, nemlig at lægge den saltede filet i Borniak ved godt 60 grader med røg på og tage den ud når kernetemp. er små 60 grader. Så kan der dog være sprækker med stivnet protein i...Det tager ca. 6-7 timer i min ovn, som er i et skur...
God fornøjelse... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: Varmrøget laks

Indlæg#6 » 2. jul 2014, 19:28

Hvad er forskellen om ovnen er på 1400 watt eller 700. det er jo bare et spørgsmål om den tid den tager at komme op i temp?
/Koontz

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2802
Kontakt:

Re: Varmrøget laks

Indlæg#7 » 3. jul 2014, 11:25

Koontz skrev:Hvad er forskellen om ovnen er på 1400 watt eller 700. det er jo bare et spørgsmål om den tid den tager at komme op i temp?


Mon de 700 watt er beregnet til halvvarm røg med en styret max temp...? Eller hvad ? :roll:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: Varmrøget laks

Indlæg#8 » 3. jul 2014, 20:42

skaal-um skrev:
Koontz skrev:Hvad er forskellen om ovnen er på 1400 watt eller 700. det er jo bare et spørgsmål om den tid den tager at komme op i temp?


Mon de 700 watt er beregnet til halvvarm røg med en styret max temp...? Eller hvad ? :roll:




Jeg spørger fordi jeg ikke ved det, så forstår ikke dit svar!
/Koontz

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2802
Kontakt:

Re: Varmrøget laks

Indlæg#9 » 5. jul 2014, 11:22

Koontz skrev:
skaal-um skrev:
Koontz skrev:Hvad er forskellen om ovnen er på 1400 watt eller 700. det er jo bare et spørgsmål om den tid den tager at komme op i temp?


Mon de 700 watt er beregnet til halvvarm røg med en styret max temp...? Eller hvad ? :roll:




Jeg spørger fordi jeg ikke ved det, så forstår ikke dit svar!


Jeg ved det heller ikke, så jeg hægtede mig bare på dit spørgsmål med en formodning i håbet om at få svar også. Beklager... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2802
Kontakt:

Re: Varmrøget laks

Indlæg#10 » 5. jul 2014, 11:33

Disse her blev røget ligesom laksen...

Makrel Borniak 1.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Varmrøget laks

Indlæg#11 » 5. jul 2014, 11:34

De ser virkelig flotte ud, bliver helt sulten efter et stykke med røget makrel med æggeblomme og purløg. :savl2: :savl2: :savl2:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1255

Re: Varmrøget laks

Indlæg#12 » 5. jul 2014, 11:40

skaal-um skrev:
Koontz skrev:
skaal-um skrev:
Koontz skrev:Hvad er forskellen om ovnen er på 1400 watt eller 700. det er jo bare et spørgsmål om den tid den tager at komme op i temp?


Mon de 700 watt er beregnet til halvvarm røg med en styret max temp...? Eller hvad ? :roll:




Jeg spørger fordi jeg ikke ved det, så forstår ikke dit svar!


Jeg ved det heller ikke, så jeg hægtede mig bare på dit spørgsmål med en formodning i håbet om at få svar også. Beklager... :P

Mon ikke de to effekter er for at gøre den mere alsidig f.eks. i forhold til årstiden.
700 watt er måske i underkanten til at røgeovnen kan varmes op til f.eks. 70 grader i 5 graders frost !
Og omvendt er 1400 watt måske i overkanten til en temp. på 45 grader i 25 graders varme.

Blot et bud !

Ib M

Tilbage til "Bryggeriet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst