Fra rød Aalborg til julesnaps?

Her er det ikke mosekonen der brygger - men det danske grillfolk der laver deres egen øl...
Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#1 » 30. nov 2013, 12:37

Kan man trylle en rød Aalborg om til en julesnaps, ved at smide et par kanelstænger og vaniliestænger i den? Evt. en nellike? Hvis ja, hvor længe skal det så trække?
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#2 » 30. nov 2013, 12:58

Rød Aalborg er meget svær at redde da kommensmagen dominerer virkelig meget.

Men smid nogen krydderier og lad det trække en uges tid og smag så på den og tag krydderierne op når smagen er som du ønsker.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Wind Diesel
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1515
Kontakt:

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#3 » 30. nov 2013, 13:14

hvilken mere neutral snaps kan så anbefales til "lav selv" projekter ?
Kind Regards Søren H. Wind
Stolt ejer af en ÆGTE NOMA Grill = Big Green Egg Large... Livet er for kort til briketter
When i'm done Eggin' You'll be beggin'

Brugeravatar

den ikke-skaldede kok
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 409

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#4 » 30. nov 2013, 13:25

Du kan bare bruge en vodka, eller evt. Brøndums. Det gør de som eksperimenterer i den slags.

http://www.engelund.dk/de-gode-sider_ma ... apseurter/
Hilsen Benny som griller på Kamado XL og 3 stk. Weber


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 225

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#5 » 30. nov 2013, 13:27

Brøndum snaps er god.
Saltsyder af guds nåde.

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#6 » 30. nov 2013, 13:42

Personligt bruger jeg en billig vodka.

Jeg laver hyggesnaps med at smide et par anisblomster i og lade det trække en måned. Skøn delikat snaps. Du kunne måske reducere til en anisblomst, noget kanel og lidt nelliker i. Så bliver den julet, men ikke nødvendigvis god ;)

MVH
Jan - der er holdt op med at lave snaps selv for tiden
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#7 » 30. nov 2013, 14:36

Det var bare en rød Aalborg der stod i skabet :) Kan ikke så godt lide den som den er, så blev lidt inspireret af Chili Klaus til at smide noget i den. Han brugte sjovt nok chili, men det er jeg ikke så meget til.

Nu får den et forsøg, og så må jeg se hvordan det bliver :)
Det kan da højest gå galt.
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#8 » 30. nov 2013, 15:57

ehnberg skrev:Det var bare en rød Aalborg der stod i skabet :) Kan ikke så godt lide den som den er, så blev lidt inspireret af Chili Klaus til at smide noget i den. Han brugte sjovt nok chili, men det er jeg ikke så meget til.

Nu får den et forsøg, og så må jeg se hvordan det bliver :)
Det kan da højest gå galt.


Under alle omstændigheder kan du ikke gøre den ringere :-D
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#9 » 30. nov 2013, 18:54

Jeg laver RIGTIG mange snapse og bruger udelukkende rød smirnoff!
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#10 » 30. nov 2013, 19:49

Det vil jeg have i tankerne næste gang jeg forsøger med eksperiment :) Rød smirnoff

Haha ja, man kan ikke ødelægge en rød Aalborg :D
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#11 » 5. dec 2013, 13:01

ehnberg skrev:Det vil jeg have i tankerne næste gang jeg forsøger med eksperiment :) Rød smirnoff

Haha ja, man kan ikke ødelægge en rød Aalborg :D


Jeg vil gerne rette min tidligere udtalelse til følgende:

Man kan godt ødelægge en rød Aalborg :/

Håber den bliver bedre af at stå i længere tid :p
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium


træhatten
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 37
Kontakt:

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#12 » 5. dec 2013, 13:16

Hvis man har et problem med at få brugt en flaske rød Ålborg, så er den mest indlysende måde at spæde den op i kaffen.
Kaffen bliver i hvert fald ikke dårligere af det.
Hans Jørn
_____________


Denraretiger
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 272

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#13 » 5. dec 2013, 13:22

Har sgu selv lige købt en ekstra flaske rød Aalborg på bud og elsker den snaps. Man kan nok også med rette sige at man vitterligt skal bryde sig om snaps for at kunne lide den. At den skal serveres ved stuetemperatur er en selvfølge.

Brugeravatar

michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 683
Kontakt:

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#14 » 5. dec 2013, 18:44

hej jeg kan altså ikke smage forskel på en rød aalborg eller en brøndum snaps. alternativt en geyser akvavit fra netto.

en julesnaps, der vil jeg lave en ekstrakt af en kvart flaske snaps og tilsætte 2 stænger vailje der er skrabet korn ud af og stænglerne hakket groft til . dertil lidt nellikker og lidt stjerneanis og lidt kanelstang. evt en meget lille smule revet appelsinskrald, da denne smager meget igennem. tit smider jeg lige en lille smule honning i også og lader det trække. i en uge til 3.
Du kan derfor lige nå det nu. så hælder du denne ekstrakt gennem et kaffefilter når du filtrer den over i en ny flaske. essensen kan så blandes med snaps i den mængde du synes der skal til for at opnå den rette balance mellem den rene ufortyndede snaps og essensen.


bliver smagen af snaps for voldsom spædes denne op med vodka
DANCOOK KULGRILL Ø 58CM
CHARBROIL CB500 GASGRILL MED 4 BRÆNDERE
Q100

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#15 » 5. dec 2013, 20:21

Det tip vil jeg lige prøve :) tak for det!!

Det er som ikke fordi jeg ikke kan lide snaps, for det kan jeg! Jeg kan bare ikke fordrage kommen.. Fy føj da...
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#16 » 12. dec 2013, 01:01

Den er reddet. Eller. Den smager i hvert fald bedre i min mund nu :P Tak for tippet!
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 683
Kontakt:

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#17 » 12. dec 2013, 12:16

Nu ved jeg ikk hvilket tip du takker for. Men skulle det være mit. Så velbekom
DANCOOK KULGRILL Ø 58CM
CHARBROIL CB500 GASGRILL MED 4 BRÆNDERE
Q100

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#18 » 12. dec 2013, 12:21

Haha ups. Ja det var dit tip :) Det virkede!
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium


Rene Eriksen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 30

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#19 » 10. mar 2014, 18:50

Nu kan det være jeg kommer i modvind her, men er der ikke kommen i e rød Ålborg? Tænker at det er en svag der er svær at slippe af med hvis du ønsker at gøre den mere "julet" ?
Weber 37 cm
Weber OTG 67 cm
Weber Q300
Weber Genesis E-330
Weber Go-anywhere
Cadac - til nødstilfælde

- Min kone siger jeg ikke må købe flere før jeg har solgt ud i noget af det jeg allerede har!

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#20 » 10. mar 2014, 21:49

Jo der er nemlig kommen i. Og det blev også en meget speciel, men dog drikkelig, omgang :)
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 683
Kontakt:

Re: Fra rød Aalborg til julesnaps?

Indlæg#21 » 10. mar 2014, 21:52

jeg synes ikke jeg mærker meget til den kommensmag når jeg laver min julesnaps, men nu hører jeg også til dem der kan lide smagen af snaps også uden den er voldkølet til minus 18 grader. det kan være det gør lidt
DANCOOK KULGRILL Ø 58CM
CHARBROIL CB500 GASGRILL MED 4 BRÆNDERE
Q100

Tilbage til "Bryggeriet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst