Krydderi mængde til mjød

Her er det ikke mosekonen der brygger - men det danske grillfolk der laver deres egen øl...
Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Krydderi mængde til mjød

Indlæg#1 » 17. okt 2013, 11:38

Hej

Jeg er ved at lave en julemjød til næste år, og har fået gæren lavet færdig, så det er klar til videre bryg i morgen. Jeg har tænkt mig at lave 10l mjød. Min plan er at mjøden skal indeholde følgende:

5kg honning
4 nelikker
2 kanelstænger på 8 cm
3 vanille stænger
2-3 appelsiner

Lyder de forhold rimelige for at kunne lave en god jule mjød?
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#2 » 17. okt 2013, 17:43

Slet ingen der kan hjælpe?
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

nicolajs
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 178

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#3 » 17. okt 2013, 21:09

Prøv at hør herinde http://www.haandbryg.dk/
De plejer at have styr på de dele
Weber 57 cm med JBI forlænger og (efter behov) røgekit.
Weber 57 cm med pizza indsats
Landmann gasgrill
Auplex 57 cm kamado
Weber smokey joe
3i1 bakergrill

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#4 » 18. okt 2013, 09:57

Hej :) tak for det, men har først set din besked nu og skal brygge om straks :D

Jeg tager chancen :)
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

Lennie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1798

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#5 » 18. okt 2013, 16:58

Flot. Hvo intet vover, intet vinder! Husk at give os andre en tilbagemelding på resultatet. Ville også gerne prøve selv at lave mjød, men har ikke haft modet endnu. Måske du kan give mig nogle tips, når du har vovet dig igennem processen :-D
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#6 » 21. okt 2013, 23:02

Jeg skal nok give en melding :) Indtil videre står de første 5 liter og bobler fint og godt :) Da det blev lavet duftede det fantastisk.

Min fremgangsmåde var lig med den her, og så bare krydderi og mængde af det fra egen fri fantasi
http://www.mjodvitnir.dk/mjodopskrift_original.php

Jeg er meget spændt på at smage resultatet ved brug af bagegær frem for bryggær. :)

Opskriften fra linket blev selvfølgelig skaleret ned til 10l frem for 25l
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium


Ernæringstossen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 95

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#7 » 22. okt 2013, 13:28

ehnberg skrev:Jeg skal nok give en melding :) Indtil videre står de første 5 liter og bobler fint og godt :) Da det blev lavet duftede det fantastisk.

Min fremgangsmåde var lig med den her, og så bare krydderi og mængde af det fra egen fri fantasi
http://www.mjodvitnir.dk/mjodopskrift_original.php

Jeg er meget spændt på at smage resultatet ved brug af bagegær frem for bryggær. :)

Opskriften fra linket blev selvfølgelig skaleret ned til 10l frem for 25l


Jeg har lavet mjød flere gange med samme opskrift. Det giver en fantastisk mjød og det er samtidig nemt at lave forskellige smagsvarianter.
Den vinder meget ved lagring. Har lige nu ca. 1 liter tilbage af 25 liter mjød jeg lavede for 15 år siden. Hold nu fast det er godt.
Sidste gang jeg lavede en portion, blev det med porse og den kan sagtens måle sig med både icewine og dessertvine. Det er rent saftevand :-)
Jeg er sikker på din mængde af krydderier vil give dig en fantastisk julemjød. Hvis du så ikke får drukket det hele så smag på den igen efter et år og se hvordan den har udviklet sig.
Med Venlig Hilsen

Janus

    Master-Touch® 57 cm
    One-Touch® Silver 47 cm
    ProQ Cold Smoke Generator
    Weber Rotisserie
    Nemox Professional VSS 480 vacuumpakker
    Swid

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#8 » 22. okt 2013, 20:35

Hvordan ka man ha 25 liter stående i 15 år? Ka ikke engang ha 100liter stående 1 år eller 15 kg spegepøler i 1/2 år.
:-)


Ernæringstossen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 95

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#9 » 22. okt 2013, 22:03

Morras skrev:Hvordan ka man ha 25 liter stående i 15 år? Ka ikke engang ha 100liter stående 1 år eller 15 kg spegepøler i 1/2 år.
:-)


Ha ha [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Der er også røget en del indenbords i årenes løb. Det at have gemt nogle liter af den første mjød er bare fantastisk.
Med Venlig Hilsen

Janus

    Master-Touch® 57 cm
    One-Touch® Silver 47 cm
    ProQ Cold Smoke Generator
    Weber Rotisserie
    Nemox Professional VSS 480 vacuumpakker
    Swid

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#10 » 22. okt 2013, 22:53

Men ændrer den sig i smagen efter 1 år?
Synes nemlig ikke mine øl ændrer sig efter 12 mdr.


Ernæringstossen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 95

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#11 » 23. okt 2013, 09:42

Morras skrev:Men ændrer den sig i smagen efter 1 år?
Synes nemlig ikke mine øl ændrer sig efter 12 mdr.


Mjød skal nok sammenlignes lidt med vin. Smagen bliver mere rund og harmonisk ved lagring.
Med Venlig Hilsen

Janus

    Master-Touch® 57 cm
    One-Touch® Silver 47 cm
    ProQ Cold Smoke Generator
    Weber Rotisserie
    Nemox Professional VSS 480 vacuumpakker
    Swid

Brugeravatar

Emneforfatter
ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Krydderi mængde til mjød

Indlæg#12 » 24. okt 2013, 07:29

Uha det lyder godt, at du har haft succes med den her opskrift :) Jeg håber også mængden af krydderier er passende :) Det duftede i hvert fald fantastisk af jul!

Jeg vil prøve at gemme noget til lagring, men jeg tvivler på at jeg kan ramme 15 år :D
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Tilbage til "Bryggeriet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst