Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Her er det ikke mosekonen der brygger - men det danske grillfolk der laver deres egen øl...

Emneforfatter
SteenBj
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 48

Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#1 » 8. sep 2012, 14:27

Hvis vi snakker købevarer, hvad er så jeres favorit indenfor de små glas?
Jeg kan godt lide Nordsø Olie, selvom den måske nok bliver lidt klistret i det lange løb. Gammel Dansk har jeg til gengæld aldrig lært at sætte pris på. Hvad synes I er hot eller not?


Steen via iPhone
Steen


Krivib
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 286

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#2 » 8. sep 2012, 15:21

min favorit er klart en Becherovka fra Tjekkiet.
Der ryger altid et par flasker med hjem fra vores årlige tur derned [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Venlig hilsen

Kristian
Komfurbanker af guds nåde!

Brugeravatar

godkop
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 300

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#3 » 8. sep 2012, 15:55

En Enkelt eller Dr. Nielsen er min favorit


tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 145

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#4 » 8. sep 2012, 16:59

Ratzeputz ;-)
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker

Brugeravatar

blapperblap
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 138

Re: Sv: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#5 » 8. sep 2012, 17:48

Parliament Vodka


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#6 » 8. sep 2012, 18:21

Nordsøolie er godt, men der er ikke noget der slår en Gl. Dansk !
Med venlig hilsen

hansen

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#7 » 8. sep 2012, 20:25

Er kun til store glas :-) White russian er min favorit pt


Emneforfatter
SteenBj
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 48

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#8 » 9. sep 2012, 10:47

godkop skrev:En Enkelt eller Dr. Nielsen er min favorit


En skam man ikke kan få noget tilsvarende som et snapsegalleri (et udvalg af smagsprøver på forskellige snapse). Det ville være den ideelle julegave til farmand.
Steen

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#9 » 9. sep 2012, 10:50

SteenBj skrev:
En skam man ikke kan få noget tilsvarende som et snapsegalleri (et udvalg af smagsprøver på forskellige snapse). Det ville være den ideelle julegave til farmand.

Det er da bare at købe an flaske af hver og så pakke den lidt pænt ind. :shock: :shock: :shock:


.
Torp Hedehusene


Emneforfatter
SteenBj
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 48

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#10 » 9. sep 2012, 10:51

Torp Hedehusene skrev:Det er da bare at købe an flaske af hver og så pakke den lidt pænt ind. :shock: :shock: :shock:


Ja da! DET var en god ide ;-)
Steen


vigge
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 456

Re: Sv: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#11 » 9. sep 2012, 12:00

1 enkelt, Svendborg halvbitter og linje akvavit må være mine favoritter.
Og gammeldansk sætter jeg bestemt ikke pris på.

Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#12 » 9. sep 2012, 12:39

SteenBj skrev:
godkop skrev:En Enkelt eller Dr. Nielsen er min favorit


En skam man ikke kan få noget tilsvarende som et snapsegalleri (et udvalg af smagsprøver på forskellige snapse). Det ville være den ideelle julegave til farmand.


Det kan man har i Sverige.
En lille kasse med 10 forskellige svenske snapser.
Tror der er 10cl. I hver.

Dog ikke nogen jeg bryder mig om.
Jeg er Whisky mand.
/Koontz

Brugeravatar

sof_666
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 302

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#13 » 9. sep 2012, 12:57

Helt klart unterberger .1%¤

Ellers skal det være en god single malt [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Jacob


Grill park:
Scandy garden bluegaz tiger steel
Pizzeria Pronto
Outdoorchef city gas grill
Noname offset smoker
47 cm kuglegrill

Brugeravatar

ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#14 » 9. sep 2012, 13:14

Fernet branka :D
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

soele
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Re: Sv: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#15 » 9. sep 2012, 13:18

Er til whisky, men går ikke af vejen for en Riga balsam.

Sendt fra min HTC One X med Tapatalk2
Ned med vegetarer, de spiser kørenes mad.

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#16 » 9. sep 2012, 15:45

Helt klart Fernet Branca :-D :-D
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Luske
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 600

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#17 » 9. sep 2012, 16:04

Honningsyp det er en gudedrik [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
MVH
Claus

Primo oval XL
WSM 57
OTG 57 m. rotesserie
Go anywhere
Weber Spirit E-320
KEB-ON

En sand dyreven tilbereder dyrene med respekt


Tattoomann
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#18 » 9. sep 2012, 17:08

Her bruger vi gerne Blå Gajol orginal 30%, til både forret og dessert [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Jesper Christensen
6705 Westjylland
KCBS Certified BBQ Judge

http://www.facebook.com/KcbsScandinavia

https://m.facebook.com/BbqTeamWestCoastDk
Primo XL oval


MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1502

Re: Sv: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#19 » 13. sep 2012, 09:16

Er også mest til whiskey. Men går ikke forbi et par underberg eller en enkelt ;)

Som sendt fra himlen!
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)

Brugeravatar

Toppen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 515

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#20 » 13. sep 2012, 13:18

Fernet Branca eller Menta Branca kan klare enhver snue og er min foretrukne såfremt jeg skal have en bette en til morgenkaffen...
Weber OTG 57
Charbroil T36-G5
En kannibal er en gastronom af den gamle skole, som har bevaret den enkle smag og holder fast ved den naturlige diæt fra før svinekødstiden.

Brugeravatar

Kizz the cock
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 607

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#21 » 13. sep 2012, 14:32

Tattoomann skrev:Her bruger vi gerne Blå Gajol orginal 30%, til både forret og dessert [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Også kendt som "Redneck-sweat" :lol:
Chef de friture

Brugeravatar

hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 631
Kontakt:

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#22 » 13. sep 2012, 14:53

Hvis en bitter - så en rød ålborg med et par stænk angostura . . .
i røg & damp
Henrik

Billede


Handberg
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 40

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#23 » 11. apr 2013, 14:53

Underberg, eller en god hjemmegjort bjesk.

Hvis vi er ovre i dessert-snapse så er en god solbær et hit. Laver selv 3-4 liter i efteråret.


Hr.Jensen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 102

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#24 » 12. jun 2013, 21:29

Krabask - når det skal være bitter
Der findes ikke dårligt grillvejr - Kun dårlige undskyldninger!

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#25 » 13. jun 2013, 06:46

Unterberg eller Fernet Branca [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#26 » 13. jun 2013, 10:03

Det eneste bitter jeg bryder mig om er Bitter-00 fra Odense Marcipan :lol: :lol:

Men det her til gengæld .1%¤ .1%¤ .1%¤
whisky DSCN1762.jpg
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

elleh@ge
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 589

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#27 » 13. jun 2013, 10:35

Branca menta eller fernet branca...
+ + + + + + + + +
Kim

SAfire
Weber Q300
Weber One touch platinium
Weber Smokey Joe
Auplex Kamado XL

Brugeravatar

michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 683
Kontakt:

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#28 » 14. aug 2013, 16:36

tja jeg foretrækker at lave den selv og den ultimative er klart en snaps rød aalbrog eller brøndum eller geyser akvavit (samme skidt) og tilsætte en lille smule honning og godt med frisk porse. sådan en lækker porsesnaps er altså verdens bedste snaps og med lidt honning til lige at tage toppen af det skarpe.

variationer har været at tage et shakerglas i metal og sætte bunden over noget røgflis, så det fyldes med røg. putte noget snaps i toppen og sætte delene sammen og shake røgen ind i snapsen.

det er specielt men kunne måske give fine undertoner til en snaps. her vil jeg dog til enhver tid mene at basen bør bestå af en kraftig porsesnaps, da den er lækker, evt tilsat lidt røget snaps og honning.

der kan suppleres med få dråber god cognac, eller kraftig jamica rom.

det er et forsøg jeg selv vil lave på et tidspunkt.


apropo nordsøolie. til dem der kender de små lakridskugler (gedelorte) i metalæske fra läkerol så kan disse opløses i en snaps og smager tæt på nordsøolie.
DANCOOK KULGRILL Ø 58CM
CHARBROIL CB500 GASGRILL MED 4 BRÆNDERE
Q100

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#29 » 14. aug 2013, 18:17

Altså, skal man lave det selv er der rige muligheder for at gå ud at finde sig gode krydderurter. Der står masser af prikbladet perikon rundt omkring, og røllike er oplagt. Også rejnfan er en af dem der er lette at kende og den giver en virkelig bitter dram. Blev i gamle dage kaldt "ormekrudt" da man mente den var god mod indvoldsorm 8)

En ren brøndums blandet med udtræk af perikon er en klassiker som får en smuk rød farve og en delikat smag. Uden at blande den op med altmuligt krimskrams til at forvirre smagsløgene.

Men en Pors er heller ikke at foragte, det er en favorit hos mig. En gang gule ærter med flæsk, godt rugbrød og hjemmerørt sennep. Så skal ingen høre mig klage. :-D

Men honning i pors er jeg gerne foruden - men har man en sød tand, så kan jeg godt se muligheden.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Frederik S
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#30 » 14. aug 2013, 19:01

en enkelt eller to [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] eller Dr. Nielsen
Gl. dansk er banlyst

Brugeravatar

Toppen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 515

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#31 » 14. aug 2013, 20:46

Hvis man har muligheden for at finde dem, kan man også lave en klitrosesnaps... En af venindernes forældre har sommerhus i Skagen området hvor han har rig adgang til klitroser og sidst vi var forbi var han ikke nærrig med den [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Weber OTG 57
Charbroil T36-G5
En kannibal er en gastronom af den gamle skole, som har bevaret den enkle smag og holder fast ved den naturlige diæt fra før svinekødstiden.

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#32 » 14. aug 2013, 21:12

Ellers kan man bare lave den af standard hyben.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl


Denraretiger
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 272

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#33 » 14. aug 2013, 21:30

lractbird skrev:Ellers kan man bare lave den af standard hyben.


Hvordan er din erfaring med hyben og hvordan er din fremgangsmåde evt.?

Har selv lige lavet en omgang med valnødder for første gang som jeg er meget spændt på.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#34 » 14. aug 2013, 21:39

Denraretiger skrev:
lractbird skrev:Ellers kan man bare lave den af standard hyben.


Hvordan er din erfaring med hyben og hvordan er din fremgangsmåde evt.?

Har selv lige lavet en omgang med valnødder for første gang som jeg er meget spændt på.

Skær hyben over og rens den for kærner,, lad den tørre et par dage (på køkkenbordet med viskestykke over) kan evt. skæres i mindre stykker for at få dem ned i flasken (jeg plejer at bruge et sylteglas) og så lade dem trække 1 måned, filtreres og lagres gerne i 1-3 måneder. Jeg plejer at bruge 25-30 hyben pr liter.


.
Torp Hedehusene


himselfish
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 97

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#35 » 14. aug 2013, 21:52

Skal det være snaps er kommen udelukket for mit vedkommende. Det er mine smagsløg simpelthen ikke gamle nok til. En porse snaps er det der skal til.

Til desserten skal vi ud i en Ron Ron Millonario Solera 15 år Reserva Especial Rum 40% eller en Ron Zacapa Centenario 23 års :savl1:

Brugeravatar

elleh@ge
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 589

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#36 » 14. aug 2013, 22:20

lractbird skrev:Altså, skal man lave det selv er der rige muligheder for at gå ud at finde sig gode krydderurter. Der står masser af prikbladet perikon rundt omkring, og røllike er oplagt. Også rejnfan er en af dem der er lette at kende og den giver en virkelig bitter dram. Blev i gamle dage kaldt "ormekrudt" da man mente den var god mod indvoldsorm 8)

En ren brøndums blandet med udtræk af perikon er en klassiker som får en smuk rød farve og en delikat smag. Uden at blande den op med altmuligt krimskrams til at forvirre smagsløgene.

Men en Pors er heller ikke at foragte, det er en favorit hos mig. En gang gule ærter med flæsk, godt rugbrød og hjemmerørt sennep. Så skal ingen høre mig klage. :-D

Men honning i pors er jeg gerne foruden - men har man en sød tand, så kan jeg godt se muligheden.


Kan mindes at have smagt din "ormekrudt" eller "wormpowder" stod der vist på etiketten... Såvidt jeg husker lavet på "krone-snaps".
Den var ikke så ringe endda Carl. Fik den til en grillaften tilbage i 1995 tror jeg det var.
Det var dengang der "kun" stod en "Landmann" gasgrill i cool kitchen...
+ + + + + + + + +
Kim

SAfire
Weber Q300
Weber One touch platinium
Weber Smokey Joe
Auplex Kamado XL

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#37 » 14. aug 2013, 23:44

elleh@ge skrev:Kan mindes at have smagt din "ormekrudt" eller "wormpowder" stod der vist på etiketten... Såvidt jeg husker lavet på "krone-snaps".
Den var ikke så ringe endda Carl. Fik den til en grillaften tilbage i 1995 tror jeg det var.
Det var dengang der "kun" stod en "Landmann" gasgrill i cool kitchen...


Du husker godt Kim. Den var nu lavet på Brøndums, men det er rigtigt at jeg koketerede med at kalde den Wormpowder :lol: :lol:

Angående grillen, så var den faktisk ikke så ringe til at grille bøffer på. Det var så stort set også det eneste jeg brugte en grill til dengang. :roll:
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#38 » 14. aug 2013, 23:53

Denraretiger skrev:Har selv lige lavet en omgang med valnødder for første gang som jeg er meget spændt på.


Den med hyben er helt rigtigt beskrevet af Torp.

Med hensyn til valnødder, så er den lidt kompliceret, for det er nu du skal finde valnødderne, mens de er grønne og før de sætter skal. Så skal de skæres i kvarte og i fryseren nogle døgn. Herefter skal der trækkes på dem i et par måneder med brøndums, eller vodka. Det giver et kulsort udtræk med en herlig krydret duft. Den skal så stå og "sætte sig" over en månedstid. Den fortynder du så op i - ja - brøndums eller Vodka - efter smag. Herefter har du en herlig valnøddedram til jul!

Jeg har lavet sådan en engang i 1990'erne hvor jeg fik en stor portion grønne valnødder, og jeg har stadig udtræk stående af det i et henkogningsglas. :lol: :lol:
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

elleh@ge
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 589

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#39 » 15. aug 2013, 06:20

lractbird skrev:
Angående grillen, så var den faktisk ikke så ringe til at grille bøffer på. Det var så stort set også det eneste jeg brugte en grill til dengang. :roll:


Husker bøfferne som var det igår, næsten i din skostørrelse, og perfekt stegte. (Og Carl's sko er STORE) :lol: :lol:
+ + + + + + + + +
Kim

SAfire
Weber Q300
Weber One touch platinium
Weber Smokey Joe
Auplex Kamado XL


Denraretiger
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 272

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#40 » 15. aug 2013, 08:15

Tak begge to.

Har godt nok ikke frosset dem, havde nogle tilovers som jeg frøs ned men de blev helt bløde da de blev optøet. Har kun hørt at hyben først skulle fryses, men det var vist en opskrift på marmelade. Men har tidligere lavet meget vellykket marmelade uden frost af hyben.

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Favorit-bitter/bjesk/whatever?

Indlæg#41 » 16. aug 2013, 00:14

Hyben fryses kun for at gøre dem nemmere at rense.
Skær hyben i ½, kom dem i en plasticpose og smid dem i fryseren. Efter et døgn er de stenhårde, og man tager da og slår plasticposen hårdt i bordet, eller imod noget andet hårdt. Og vupti - alle de irriterende frø er slået ud let og elegant.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Tilbage til "Bryggeriet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster