Side 1 af 1

Malt til bagning?

: 13. jan 2012, 22:38
af mulle2501
Er der nogen hjemmebryggere der ved om man kan bruge malt som man normalt bruger til øl, altså f.eks. wienermalt eller chokomalt eller måske pilsner malt, om man kan bruge det til bagning eller det kun egner sig til øl..

Re: Malt til bagning?

: 13. jan 2012, 22:46
af Morten L
Det kan du sagtens, det var derfor jeg foreslog det ;)

Re: Malt til bagning?

: 13. jan 2012, 22:51
af mulle2501
Nå ja, tak for hjælpen, det var egentlig også mest bare for at være på den sikre side, har du nogen idé om hvad der er det bedste hvis det gerne må være noget ristet mørk malt med en del smag, til noget lækkert maltbrød..

Re: Malt til bagning?

: 14. jan 2012, 04:10
af PB Helsinge
Jeg har hos en bruger/god bekendt fået noger maltet hel rug.
Det bruger jeg med stor tilfredshed i et brød, hvor jeg selv har komponeret opskriften. Brødet kunne kaldes et rustikt- eller landbrød.
Det indeholder hvedemel, sigtet rugmel, sigtet speltmel og kværnet, sigtet maltet rug.

Jeg kværner kernerne i en el-kaffekværn som ellers kun bruges til at formale hele krydderier i.

PS Jeg har én gang formalet fennikelfrø i den. Det gør jeg aldrig mere. Lugten var næsten umulig at få ud igen.

Re: Malt til bagning?

: 14. jan 2012, 10:55
af Morten L
mulle2501 skrev:Nå ja, tak for hjælpen, det var egentlig også mest bare for at være på den sikre side, har du nogen idé om hvad der er det bedste hvis det gerne må være noget ristet mørk malt med en del smag, til noget lækkert maltbrød..


Jeg ville prøve en chokolademalt i første omgang. Den har en del farve, men ikke så meget ristet bitterhed som de helt mørke malte.

Re: Malt til bagning?

: 6. apr 2012, 18:15
af Slize
Hej. Hvor køber i malten? Har ledt efter brændt malt til rugbrød men det er svært at finde.

Re: Malt til bagning?

: 6. apr 2012, 18:51
af Emil
Slize skrev:Hej. Hvor køber i malten? Har ledt efter brændt malt til rugbrød men det er svært at finde.


Et par muligheder:
http://shop.lundteknik.dk/index.php?cPath=803&cPathTop=803
http://www.beerkits.dk/shop/malt-15s.html

m.v.h. Emil

Re: Malt til bagning?

: 7. apr 2012, 08:30
af Morten L
Slize skrev:Hej. Hvor køber i malten? Har ledt efter brændt malt til rugbrød men det er svært at finde.


Hvis du indimellem kommer i nærheden af Aalborg, så har jeg et større maltlager som du er velkommen til at gå på opdagelse i.

Re: Malt til bagning?

: 7. apr 2012, 08:42
af Slize
Hej Morten. Pas nu på med indbydelserne. En dag holder jeg bare i bilen med sneskovlen klar..... 8)

Nu skal der bages.......

Re: Malt til bagning?

: 7. apr 2012, 09:17
af hw-web

Re: Malt til bagning?

: 7. apr 2012, 12:41
af Morten L


Den pris er fuldstændig vanvittig.

1 kg malt bør aldrig koste meget mere end 15-20 kr pr kg.

Re: Malt til bagning?

: 7. apr 2012, 13:59
af hw-web
Morten L skrev:


Den pris er fuldstændig vanvittig.

1 kg malt bør aldrig koste meget mere end 15-20 kr pr kg.


Jo jo - men jeg ska' kun bruge 5 g. pr gang.

Re: Malt til bagning?

: 23. jan 2014, 22:30
af Vakker
Hej.

En anden mulighed er at bage af masken. Jeg brygger selv øl og gemmer altid restproduktet, som kaldes mask, til at bage af. Det smager himmelsk og giver en lækker smag og sødme til brødet.

Man kan få mask i nakken på diverse bryggerier, da de jo skal betale for at komme af med det. Det kan nemt fryses.

Ellers er der div malt butikker på nettet. Jeg bruger f.eks. Black malt til mine rugbrød. Både for at give farve men også den lidt brændte smag.

Med venlig hilsen
Anders