Malt til bagning?

Her er det ikke mosekonen der brygger - men det danske grillfolk der laver deres egen øl...
Brugeravatar

Emneforfatter
mulle2501
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 359

Malt til bagning?

Indlæg#1 » 13. jan 2012, 22:38

Er der nogen hjemmebryggere der ved om man kan bruge malt som man normalt bruger til øl, altså f.eks. wienermalt eller chokomalt eller måske pilsner malt, om man kan bruge det til bagning eller det kun egner sig til øl..
Med venlig grillhilsen
Morten

Overvejer at lave komfuret om til akvarium...

Grillpark:
Performer m/ gas
Otg 57
Blue Mountain gasgrill med 5 brændere

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Malt til bagning?

Indlæg#2 » 13. jan 2012, 22:46

Det kan du sagtens, det var derfor jeg foreslog det ;)
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Emneforfatter
mulle2501
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 359

Re: Malt til bagning?

Indlæg#3 » 13. jan 2012, 22:51

Nå ja, tak for hjælpen, det var egentlig også mest bare for at være på den sikre side, har du nogen idé om hvad der er det bedste hvis det gerne må være noget ristet mørk malt med en del smag, til noget lækkert maltbrød..
Med venlig grillhilsen
Morten

Overvejer at lave komfuret om til akvarium...

Grillpark:
Performer m/ gas
Otg 57
Blue Mountain gasgrill med 5 brændere

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2415

Re: Malt til bagning?

Indlæg#4 » 14. jan 2012, 04:10

Jeg har hos en bruger/god bekendt fået noger maltet hel rug.
Det bruger jeg med stor tilfredshed i et brød, hvor jeg selv har komponeret opskriften. Brødet kunne kaldes et rustikt- eller landbrød.
Det indeholder hvedemel, sigtet rugmel, sigtet speltmel og kværnet, sigtet maltet rug.

Jeg kværner kernerne i en el-kaffekværn som ellers kun bruges til at formale hele krydderier i.

PS Jeg har én gang formalet fennikelfrø i den. Det gør jeg aldrig mere. Lugten var næsten umulig at få ud igen.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Malt til bagning?

Indlæg#5 » 14. jan 2012, 10:55

mulle2501 skrev:Nå ja, tak for hjælpen, det var egentlig også mest bare for at være på den sikre side, har du nogen idé om hvad der er det bedste hvis det gerne må være noget ristet mørk malt med en del smag, til noget lækkert maltbrød..


Jeg ville prøve en chokolademalt i første omgang. Den har en del farve, men ikke så meget ristet bitterhed som de helt mørke malte.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Slize
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 82

Re: Malt til bagning?

Indlæg#6 » 6. apr 2012, 18:15

Hej. Hvor køber i malten? Har ledt efter brændt malt til rugbrød men det er svært at finde.
Mvh. Slize.
_________
Weber Summit E-670
Weber 57cm One touch platinum
Weber Smokey Mountain 57
IGrill - Fritøse - Ismaskine - Bøfpresser - Sous Vide
Grej, grej og mere grej.....


Emil
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 231

Re: Malt til bagning?

Indlæg#7 » 6. apr 2012, 18:51

Slize skrev:Hej. Hvor køber i malten? Har ledt efter brændt malt til rugbrød men det er svært at finde.


Et par muligheder:
http://shop.lundteknik.dk/index.php?cPath=803&cPathTop=803
http://www.beerkits.dk/shop/malt-15s.html

m.v.h. Emil

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Malt til bagning?

Indlæg#8 » 7. apr 2012, 08:30

Slize skrev:Hej. Hvor køber i malten? Har ledt efter brændt malt til rugbrød men det er svært at finde.


Hvis du indimellem kommer i nærheden af Aalborg, så har jeg et større maltlager som du er velkommen til at gå på opdagelse i.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Slize
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 82

Re: Malt til bagning?

Indlæg#9 » 7. apr 2012, 08:42

Hej Morten. Pas nu på med indbydelserne. En dag holder jeg bare i bilen med sneskovlen klar..... 8)

Nu skal der bages.......
Mvh. Slize.
_________
Weber Summit E-670
Weber 57cm One touch platinum
Weber Smokey Mountain 57
IGrill - Fritøse - Ismaskine - Bøfpresser - Sous Vide
Grej, grej og mere grej.....

Brugeravatar

hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 614
Kontakt:

Re: Malt til bagning?

Indlæg#10 » 7. apr 2012, 09:17

i røg & damp
Henrik

Billede

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Malt til bagning?

Indlæg#11 » 7. apr 2012, 12:41



Den pris er fuldstændig vanvittig.

1 kg malt bør aldrig koste meget mere end 15-20 kr pr kg.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 614
Kontakt:

Re: Malt til bagning?

Indlæg#12 » 7. apr 2012, 13:59

Morten L skrev:


Den pris er fuldstændig vanvittig.

1 kg malt bør aldrig koste meget mere end 15-20 kr pr kg.


Jo jo - men jeg ska' kun bruge 5 g. pr gang.
i røg & damp
Henrik

Billede


Vakker
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Malt til bagning?

Indlæg#13 » 23. jan 2014, 22:30

Hej.

En anden mulighed er at bage af masken. Jeg brygger selv øl og gemmer altid restproduktet, som kaldes mask, til at bage af. Det smager himmelsk og giver en lækker smag og sødme til brødet.

Man kan få mask i nakken på diverse bryggerier, da de jo skal betale for at komme af med det. Det kan nemt fryses.

Ellers er der div malt butikker på nettet. Jeg bruger f.eks. Black malt til mine rugbrød. Både for at give farve men også den lidt brændte smag.

Med venlig hilsen
Anders

Tilbage til "Bryggeriet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster