Bacon øl

Her er det ikke mosekonen der brygger - men det danske grillfolk der laver deres egen øl...
Brugeravatar

Emneforfatter
Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Bacon øl

Indlæg#1 » 23. nov 2010, 19:30

Jo, den er god nok. [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Fra Bryggeren i skuret har vi modtaget følgende:

DSC_0211.JPG


En stærk øl i den populære ”Pivert” serie fra Bryggeren i Skuret.
Bacon Pivert er den første ApS øl (A’ prøver Satme’)
Den pebrede smag fra gæren skulle have et modspil.
Salt var det mest oplagte og derfor faldt valget på hjem-
melavet, koldrøget og grillet bacon.
Efter affedtning og –køling har det grillede bacon ligget
i vodka i knapt en uge og tilsat i forbindelse med at øllet blev
tappet på flaske.
Velbekomme!


Flaskens indhold svare til ubetinget frakendelse af kørekortet.


Bryg # 41 – en anderledes agtig ting
Indhold: Munich, cara crystal og chokolade malt samt mørk muskovado sukker og bacon ekstrakt
Humle: Northern Brewer og Casvade
Gær: Safale S-56. Alc. 8,1 % vol.
Brygget: 30.08.2010 Tappet: 01.11.2010
Robert

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Bacon øl

Indlæg#2 » 23. nov 2010, 19:54

Det er SÅ langt ude.....

Gi'r du en smagsprøve?
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Snedker-Lund
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 338
Kontakt:

Re: Bacon øl

Indlæg#3 » 23. nov 2010, 19:59

Hej Robert A
Kan man købe dem nogen steder ?
Med venlig hilsen Snedker-Lund
Wsm 57 , som skralde stativ
3 stk Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Backwood smoker Competitor G2
http://facebook.com/theburningcoyotes
http://facebook.com/bbqteamsmokeitall

Brugeravatar

Emneforfatter
Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Re: Bacon øl

Indlæg#4 » 23. nov 2010, 20:01

Du kigger da bare forbi 8)

Ellers må jeg gemme en enkelt til vi ses - måske til ølfestivalen i Tap1, 26.-28. maj 2011?
Robert

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Re: Bacon øl

Indlæg#5 » 23. nov 2010, 20:17

Robert.A skrev:Du kigger da bare forbi 8)

Ellers må jeg gemme en enkelt til vi ses - måske til ølfestivalen i Tap1, 26.-28. maj 2011?


Det må jeg nok sige. Det lyder spændende, smager den som du forventede?
Jeg skal inden længe brygge noget røgøl efter tysk forbillede. Brygget på hjemmerøget bygmalt.

Bryggede for nogle år siden en whisky øl, en barly wine med ca 20% whisky malt. Den er efterhånden blevet rigtig god. Men den kræver længe lagring.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Bacon øl

Indlæg#6 » 23. nov 2010, 20:23

morfmir skrev:
Robert.A skrev:Du kigger da bare forbi 8)

Ellers må jeg gemme en enkelt til vi ses - måske til ølfestivalen i Tap1, 26.-28. maj 2011?


Det må jeg nok sige. Det lyder spændende, smager den som du forventede?
Jeg skal inden længe brygge noget røgøl efter tysk forbillede. Brygget på hjemmerøget bygmalt.

Bryggede for nogle år siden en whisky øl, en barly wine med ca 20% whisky malt. Den er efterhånden blevet rigtig god. Men den kræver længe lagring.

/Thomas


20% :shock:

Det er lidt mere end man normalt ser med peated malt.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Emneforfatter
Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Re: Bacon øl

Indlæg#7 » 23. nov 2010, 23:45

Snedker-Lund skrev:Kan man købe dem nogen steder ?


Nej, det er et rent hobby projekt, men jeg er ikke sen til at byde på en lille én hvis du kommer forbi. ;-)
Robert

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Re: Bacon øl

Indlæg#8 » 24. nov 2010, 07:57

Morten L skrev:
morfmir skrev:
Robert.A skrev:Du kigger da bare forbi 8)

Ellers må jeg gemme en enkelt til vi ses - måske til ølfestivalen i Tap1, 26.-28. maj 2011?


Det må jeg nok sige. Det lyder spændende, smager den som du forventede?
Jeg skal inden længe brygge noget røgøl efter tysk forbillede. Brygget på hjemmerøget bygmalt.

Bryggede for nogle år siden en whisky øl, en barly wine med ca 20% whisky malt. Den er efterhånden blevet rigtig god. Men den kræver længe lagring.

/Thomas


20% :shock:

Det er lidt mere end man normalt ser med peated malt.


Det var også FOR MEGET imho, men de andre i bryggelauget ville gerne ha' en øl som var meget karakteristisk whisky agtig. Den var næsten udrikkelig det første halve år. Men nu efter ca 2 år på flaske er den blevet noget mere afrundet og den lagrede karakter spiller fint med det røget så den faktisk fremstår som en god om end noget speciel øl.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Bacon øl

Indlæg#9 » 24. nov 2010, 09:45

morfmir skrev:
Morten L skrev:
morfmir skrev:
Robert.A skrev:Du kigger da bare forbi 8)

Ellers må jeg gemme en enkelt til vi ses - måske til ølfestivalen i Tap1, 26.-28. maj 2011?


Det må jeg nok sige. Det lyder spændende, smager den som du forventede?
Jeg skal inden længe brygge noget røgøl efter tysk forbillede. Brygget på hjemmerøget bygmalt.

Bryggede for nogle år siden en whisky øl, en barly wine med ca 20% whisky malt. Den er efterhånden blevet rigtig god. Men den kræver længe lagring.

/Thomas


20% :shock:

Det er lidt mere end man normalt ser med peated malt.


Det var også FOR MEGET imho, men de andre i bryggelauget ville gerne ha' en øl som var meget karakteristisk whisky agtig. Den var næsten udrikkelig det første halve år. Men nu efter ca 2 år på flaske er den blevet noget mere afrundet og den lagrede karakter spiller fint med det røget så den faktisk fremstår som en god om end noget speciel øl.

/Thomas


Det lyder som en god vinter-varmer og vi skal jo ikke kun brygge bælleøl [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Re: Bacon øl

Indlæg#10 » 24. nov 2010, 11:14

Det er simpelthen så morsomt - på den morsomme måde...

Bacon-Piverten....

10-4
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Re: Bacon øl

Indlæg#11 » 24. nov 2010, 17:56

Som min kære frue siger : Skal man brygge selv - så skal det også være godt.
den bacon pivert kunne da godt finde vej til min gane hvis man skulle komme forbi. ha ha

kan godt lide den entusiasme i ligger i det med specialle etikker osv.

god vind fremover med bryggeriet
jørgen
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør


aussie
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 74

Re: Bacon øl

Indlæg#12 » 8. dec 2010, 08:50

Jeg har lige lavet noget bacon jeg ville bruge til en gang brun kål mon ikke ølet ville være godt der til
Vedhæftede filer
DSC00281.JPG

Tilbage til "Bryggeriet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst