Øl Is

Her er det ikke mosekonen der brygger - men det danske grillfolk der laver deres egen øl...
Brugeravatar

Emneforfatter
Morfar
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 225

Øl Is

Indlæg#1 » 26. sep 2009, 21:12

Ingredienser:

0,33 Cl. Royal Stout fra Midtfyns Bryghus (Kunne jeg ikke få fat i)
2 Spsk. Brun Farin
6 Æggeblommer
½ Liter Fløde

1.JPG


Fremgangsmåde:

Kog stouten ind sammen med den brune faring til ca. 1/3(sirup)

2.JPG


og lad den herefter køle til den har en temepratur på ca. 4 – 10 grader.

5.JPG


Pisk æggeblommerne til stift skum.

3.JPG


Pisk fløden til flødeskum.

4.JPG


Vend forsigtigt de piskede æg og flødeskummet sammen.

Vend forsigtigt siruppen i.

6.JPG


Frys nu blandingen i en ismaskine eller i fryseren.

7.JPG


I ismaskinen skal den have ca. 1 time.

I fryseren skal blandingen omrøres ca. hver halve time, de første 3 timer for at undgå krystaller.

Serveres sammen med samme stout som er benyttet i isen og måske et lille drys chokolade.

8.JPG


Opskriften er lavet af Henrik Leth Børsen og er gengivet fra opskrift i ØlentusiasteN Nr. 51 August 2009.

Må indrømme at isen med mine smagsløg smagte meget specielt, men ikke dårligt. Prøver med den anbefalede øl næste gang. (Skal til Ølsmagning med Midtfyns Bryghus på onsdag :D )


/Morfar


Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Re: Øl Is

Indlæg#2 » 26. sep 2009, 22:08

som du da kan, Morfar, der har rigtig været gang i køkkenet, det ser meget spændende ud alt sammen, ikke mindst dit løgbrød vil jeg nok prøve snart, det må være supergodt til vintersupper

mvh Karen

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Øl Is

Indlæg#3 » 27. sep 2009, 10:27

Spændende anderledes is dessert.

Det skal da prøves en dag :D

Med venlig hilsen

Brugeravatar

DangMan
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77
Kontakt:

Re: Øl Is

Indlæg#4 » 25. feb 2010, 00:08

Der fik jeg lige lyst til is og en limfjords porter :)
Glæder mig til at prøve den opskrift.


Loki000
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Øl Is

Indlæg#5 » 19. dec 2014, 06:30

og lad den herefter køle til den har en temepratur på ca. 4 – 10 grader. Morfar, der har rigtig været gang i køkkenet,
Are you interested in 1z0-053itil? Get our self paced ccna security certification ccna and passguide itil study packages to pass your rasmussen without any difficulty in www.usuhs.mil lsat.

Tilbage til "Bryggeriet"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster