Erfaringer med Dampskud og Brød

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.

Emneforfatter
THN
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 45

Erfaringer med Dampskud og Brød

Indlæg#1 » 9. sep 2018, 13:22

Hej alle

Skal lige høre inden jeg selv går igang: Er der nogen der har erfaringer med Miele Klimaprogram (f.eks. 6760) hvor man kan få op til 3 dampskud (a 100 ml. vand) (eller andre tilsvarende klimaprogrammer).

Jeg kan selvfølgelig læse mig til Miele's opskrifter - men udover en reference her på grillguru til madfar.dk (som ikke ser ud til at have noget) kan jeg ikke finde mange der skriver noget omkring klimaprogrammer/dampskud (det kan være at jeg har overset det).

Så udover at Miele skriver dampskud til start og slut er der så nogen gode råd ?


bskaarup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 305

Re: Erfaringer med Dampskud og Brød

Indlæg#2 » 12. sep 2018, 13:43

Når jeg bager brød kaster jeg en sjat (30-40 gram) vand ind i bunden af ovnen.
Jeg gør det samme igen efter lidt tid.
10 minutter før slut lukker jeg dampen ud.
Inden du investerer 17k efter en Miele så se evt. på https://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50411730/
John Hornbek har mange opskrifter der bliver bagt med damp: https://www.hornbek.net/
Han beskriver også hvad man kan gøre hvis man ikke har en dampovn.

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 610

Re: Erfaringer med Dampskud og Brød

Indlæg#3 » 12. sep 2018, 16:38

Tjek evt. denne her: https://youtu.be/q8pZx4QDjmY
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


Emneforfatter
THN
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 45

Re: Erfaringer med Dampskud og Brød

Indlæg#4 » 13. sep 2018, 05:58

bskaarup skrev:Når jeg bager brød kaster jeg en sjat (30-40 gram) vand ind i bunden af ovnen.
Jeg gør det samme igen efter lidt tid.
10 minutter før slut lukker jeg dampen ud.
Inden du investerer 17k efter en Miele så se evt. på https://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50411730/
John Hornbek har mange opskrifter der bliver bagt med damp: https://www.hornbek.net/
Han beskriver også hvad man kan gøre hvis man ikke har en dampovn.


Er rent faktisk i den situation at jeg inversterede i Miele-ovnen af andre årsager :oops: - så det er mere et spørgsmål om at lære at bruge den rigtigt. Prøvede at lave 2 tidlige og et slut-dampskud hvilket gav OK resultater. Poster lidt billeder når jeg har lidt flere erfaringer

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster