Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.
Brugeravatar

Emneforfatter
scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#1 » 21. apr 2016, 00:17

Mit første forsøg på hveder - ser ganske ok ud, jeg har taget udgangspunkt i torps opskrift og rettet den lidt til til mine smagsløg og der skal nok stadig mere kardemomme og salt i - men glæder mig til at smage dem i morgen aften :-)[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160420/b51f84d1d76ef894fd71595388ede098.jpg[/img]
Bagt


[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160420/c37ff1d19a007c3fec982ed992055bf5.jpg[/img]
Klar til bagning


[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160420/597e85499e33a5dfcbb03e07878cfdee.jpg[/img]
I hæveposen med en varmepude under


Sent from my iPhone using Tapatalk
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2810
Kontakt:

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#2 » 21. apr 2016, 18:12

Hveder med meget kardemomme er super. Er selv igang nu.
Ærgeligt at billederne ikke kan ses... :-(
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


JakobL
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 82

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#3 » 21. apr 2016, 20:48

Ser godt ud - man kan heldigvis bare kopiere URL'en til adressefeltet - så virker billederne.

Mine hveder står og hæver nu. Jeg faldt for Meyers opskrift (skægt nok ikke den fra bagebogen) for flere år siden,
her er linket til Euroman (af alle steder :-)

http://www.euroman.dk/opskrift/tema/fa-opskriften-pa-meyers-varme-hveder/

Opskrift fra Meyers bageri her: https://books.google.dk/books?id=Apguta5Y-loC&pg=PA140&lpg=PA140&dq=Meyers+Bageri+hveder+%22rist%22&source=bl&ots=5MGzriwBXL&sig=RtvAicAEN3ZxL9GCMTcdaXylCfc&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiXz9afsqDMAhXJCCwKHbmsBZ4Q6AEIWzAI#v=onepage&q=Meyers%20Bageri%20hveder%20%22rist%22&f=false

Den første adskiller sig fra den i bagebogen på 2 punkter .. den bruger en fordej, og man rister selv kardemommen.
Hvis man er vild med kardemomme smagen - som vi er - så er det virkelig noget der giver smag - prøv det :-)

Brugeravatar

Emneforfatter
scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#4 » 21. apr 2016, 22:21

Så kommer der lige billedere op her - ved ikke hvorfor den ikke kommer billeder frem, når jeg ligger dem op via Tapatalk :-(

Vi har nu smagt dem og der var stor ros fra familien - alle spiste flere, men især konen, der sagde at det her var nogle af de bedste hun har haft smagt nogensinde :-) .1%¤ .1%¤ (jeg mener dog stadig at de manglede lidt salt og kardemomme...

men her kommer billederne:


01 pose.JPG
hæve pose m/varmepude under


01 pose2.JPG
hæve pose m/varmepude under


01 rå.JPG


01 bagt.JPG
færdig bagt


01 ristet.JPG
færdig ristet
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3088

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#5 » 22. apr 2016, 08:47

De ser rigtig lækre ud.
Når du skriver kardemomme (som jeg også er meget glad for) - støder du det så selv? For hvis ikke, så er det imo det vigtigste over hovedet for en god kardemommesmag. Friskstødt og færdigstødt kan slet ikke sammenlignes i smag - jo måske alligevel; det er som friskrevet parmesanost sammenlignet med det lettere bræksmagende papprodukt der går under navnet "revet parmesan".
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1338

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#6 » 22. apr 2016, 09:32

prause skrev:De ser rigtig lækre ud.
Når du skriver kardemomme (som jeg også er meget glad for) - støder du det så selv? For hvis ikke, så er det imo det vigtigste over hovedet for en god kardemommesmag. Friskstødt og færdigstødt kan slet ikke sammenlignes i smag - jo måske alligevel; det er som friskrevet parmesanost sammenlignet med det lettere bræksmagende papprodukt der går under navnet "revet parmesan".


Det synes jeg det gælder for næsten alle krydderier, man kan få som hele, at de vinder ved frisk malet/stødt. Mange af dem vinder også ved at blive ristet en smule på panden først. Godt nok maler jeg mere end jeg støder. Men begge dele er bedre. Den med parmesanost genkendes også her.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#7 » 22. apr 2016, 14:16

Treblach skrev:
prause skrev:De ser rigtig lækre ud.
Når du skriver kardemomme (som jeg også er meget glad for) - støder du det så selv? For hvis ikke, så er det imo det vigtigste over hovedet for en god kardemommesmag. Friskstødt og færdigstødt kan slet ikke sammenlignes i smag - jo måske alligevel; det er som friskrevet parmesanost sammenlignet med det lettere bræksmagende papprodukt der går under navnet "revet parmesan".


Det synes jeg det gælder for næsten alle krydderier, man kan få som hele, at de vinder ved frisk malet/stødt. Mange af dem vinder også ved at blive ristet en smule på panden først. Godt nok maler jeg mere end jeg støder. Men begge dele er bedre. Den med parmesanost genkendes også her.


Det var stødt - jeg havde glemt at jeg har købt frisk for ikke så længe siden og ja - jeg er selv stor fortaler for friske krydderier parmesan mv. :-)
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 651

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#8 » 6. maj 2016, 13:20

Hvor finder sådan en hævepose til bagværk?

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 621

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#9 » 6. maj 2016, 15:59

Cyberguyen skrev:Hvor finder sådan en hævepose til bagværk?



Her: http://www.bagekurset.dk/kurser/13-bage ... tk-plader/
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Brugeravatar

Emneforfatter
scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#10 » 6. maj 2016, 16:57

Spørg ved et emballage firma - husk at sig de skal være fødevaregodkendt


Sent from my iPhone using Tapatalk
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#11 » 11. maj 2016, 13:47

benzon1960 skrev:
Cyberguyen skrev:Hvor finder sådan en hævepose til bagværk?



Her: http://www.bagekurset.dk/kurser/13-bage ... tk-plader/

Det er "bare" plastic til at lægge over IKKE en pose som spørger efterlyser.


.
Torp Hedehusene


bskaarup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 309

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#12 » 11. maj 2016, 14:58



Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 651

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#13 » 11. maj 2016, 15:22

Torp Hedehusene skrev:
benzon1960 skrev:
Cyberguyen skrev:Hvor finder sådan en hævepose til bagværk?

Her: http://www.bagekurset.dk/kurser/13-bage ... tk-plader/

Det er "bare" plastic til at lægge over IKKE en pose som spørger efterlyser.

Jeg synes simpelthen idéen med hæve poser var så god, men det er rimeligt svært at få fat på.
Må hjem og måle om de 45 cm brede frydeposer kan dække mine plader, for det virker som den rigtige løsning. [smilie=pdt_aliboronz_38.gif]

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 621

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#14 » 11. maj 2016, 22:25

Torp Hedehusene skrev:[quote="benzon1960"][quote="Cyberguyen"]Hvor finder sådan en hævepose til bagværk?



Her: http://www.bagekurset.dk/kurser/13-bage ... tk-plader/[/quote]
Det er "bare" plastic til at lægge over IKKE en pose som spørger efterlyser.


.[/quote]


Har to gange købt omtalte fra Bent - begge gange var det poser. Skriv evt. til ham - for han har poserne i en dejlig svær kvalitet der gør, at de ikke falder sammen og ned i dejen.
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#15 » 12. maj 2016, 09:38

benzon1960 skrev:
Torp Hedehusene skrev:[quote="benzon1960"][quote="Cyberguyen"]Hvor finder sådan en hævepose til bagværk?



Her: http://www.bagekurset.dk/kurser/13-bage ... tk-plader/

Det er "bare" plastic til at lægge over IKKE en pose som spørger efterlyser.


.[/quote]


Har to gange købt omtalte fra Bent - begge gange var det poser. Skriv evt. til ham - for han har poserne i en dejlig svær kvalitet der gør, at de ikke falder sammen og ned i dejen.[/quote]
Alletiders oplysning for efter linket er det plastic til at lægge over.


.
Torp Hedehusene


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 651

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#16 » 12. maj 2016, 13:41

Jeg talte med Bent som oplyste at det faktisk var poser, men at han anbefalede at man klippede det i stykker, da de var beregnet til en størrelse plader man benytter i bagerier.

Jeg fik dog kolde fødder og afbestilte igen - nu fortryder jeg måske da det er en ekstra kraftig type der ville have været god til formålet.
Hvorfor skal det indimellem være så svært. [smilie=pdt_aliboronz_36.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Hvederne er klar til at blive ristet i morgen

Indlæg#17 » 12. maj 2016, 22:06

Jeg ved ikke hvor store de er fra bage kurset men jeg er slet ikke i tvivl om at det er kvalitet for det er det normalt derfra
Jeg har brugt poser til hævning de sidste cirka to år og vil klart anbefale hele poser gerne lidt for stor for eksempel størrelsen 50 × 80 eller 100 cm


Sent from my iPhone using Tapatalk
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster