Hjælp til formkager...

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.

Emneforfatter
Springer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 326
Kontakt:

Hjælp til formkager...

Indlæg#1 » 31. maj 2014, 11:37

Godt nok lavet i ovnen men alligevel.

Hver gang vi forsøger på en kage opskrift (brunkage, lagkage bunde mv) så hæver kagen simpelthen ikke nok.
I dag har vi brugt denne opskrift taget fra Amos fødselsdags bagebog:
150 g smør
150 gram sukker
3 æg
150 gram hvede mel
1 tsk bagepulver.

Opskriften skulle kunne give 1 tyk bud eller 3 tynde bunde.

Vi følger opskriften:
1. rør smør og sukkeret let og luftigt, og rører ægene i et af gangen.
2. mel og bagepulveret blandet sammen vendes i massen.

herefter bages den

Resultatet:
IMG_0364.JPG
Ikke så hævet lagkagebund


Skåret over:
IMG_0366.JPG
Tynde bunde... Der skulle kunne være lavet tre ud af den portion...


Så hvad gør vi galt...???
Primo LG300 i Primo stålbord
OutdoorChef Ascona
LH forhøjerring
Fredstone
rosiserie
Auplex 13"

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Hjælp til formkager...

Indlæg#2 » 31. maj 2014, 11:53

Springer skrev:Godt nok lavet i ovnen men alligevel.

Hver gang vi forsøger på en kage opskrift (brunkage, lagkage bunde mv) så hæver kagen simpelthen ikke nok.
I dag har vi brugt denne opskrift taget fra Amos fødselsdags bagebog:
150 g smør
150 gram sukker
3 æg
150 gram hvede mel
1 tsk bagepulver.

Opskriften skulle kunne give 1 tyk bud eller 3 tynde bunde.

Vi følger opskriften:
1. rør smør og sukkeret let og luftigt, og rører ægene i et af gangen.
2. mel og bagepulveret blandet sammen vendes i massen.

herefter bages den

Resultatet:
IMG_0364.JPG


Skåret over:
IMG_0366.JPG


Så hvad gør vi galt...???


Hej Springer :-)

Det der er utrolig vigtig (meget vigtig) er AT ALLE ingredienser har stuetemperatur, da det er med til, at give en god volumen som er altafgørende for et godt resultat.
Mht. æg, så er det en god ide, at komme hele ægget i varmt vand ca. 15 min. før du skal bruge det, da det hovedsalig er ægget der giver god volumen.

NB. Synd at du ikke fik lidt mere højde på for din lagkagebund ser ellers rigtig flot ud. .1%¤

NB. Husk også at bruge den rigtige form til den mængde "dej" du har i opskriften.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster