Gang i wienerbrødet

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.
Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Gang i wienerbrødet

Indlæg#1 » 16. maj 2014, 15:05

Så kom der gangt i ovnen igen efter en længere wienerbrødspause.

Mit mindste barnebarn fejrer sin anden fødselsdag i morgen, og jeg havde lovet at lave dansk morgenbrød og tage med. Rundstykkerne var fra fryseren, og wienerbrødet blev lavet her til aften, pakket ind i film og skal bare lunes i morgen tidlig efter at rundstykkerne er klar.

Til wienerbrødet, lavede jeg først 1 kg gærdej (efter Fred’s wienerbrødsopskrift) og rullede derefter 600g smør ind – efter at det var blødgjort med kagerullen.
Ialt 1,6 kg wienerdej.

Dertil lavede jeg 150g brun remonce til snegle og 300g borgmestermasse til det øvrige wienerbrød.
I borgmestemassen brugte jeg 100g af min hjemmelavede marcipan i stedet for bitter brun 00.

Her er 700g af dejen rullet ud til 6 spandauer og 6 kamme og spandauerne klar til formning.

Wienerbr1.JPG

og her formet

Wienerbr2.JPG

Kammene klar til formning og monteret med remonce

Wienerbr3.JPG

Kanterne forsegles med æggestrygelse, presses sammen med en gaffel, snittes, pensles med æggestrygelse og dekoreres med hakkede mandler og sukker

Wienerbr4.JPG

Wienerbr5.JPG

Wienerbr6.JPG

500g wienerdej blev til 2 kringle stænger der blev fyldt med borgmester remonce og lidt kagecreme og dekoreret med hakkede mandler og sukker

Wienerbr7.JPG


På dette tidspunkt måtte batteriet i mit kamera til opladning, så der blev desværre en pause i fotograferingen mens 400g wienerdej blev rullet og skåret til 8 store snegle, og kameraet kom først i gang igen efter at wienerbrødet var bagt.

Det blev til ialt
- 6 spandauer med brombærsyltetøj, hakkede mandler og strøsukker
- 6 kamme
- 8 store snegle efter Anje’s opskrift, som er rigtig god
- 2 kringle stænger

Wienerbr8.JPG

Sneglene bliver dekoreret med glasur i morgen tidlig efter de er lunet.
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3977
Kontakt:

Re: Gang i wienerbrødet

Indlæg#2 » 16. maj 2014, 15:28

Kære Poul :-)

Ikke et øje er tørt. .1%¤

Super flot. .1%¤

Dog ska' du passe på, at du ikke ruller spandauerne for tynde ud, da det vil gå ud over opbagningen. :-)
Spandauer må gerne være 3 mm. tykke (dejtykkelse) for at give en pæn opbagning.
Flot og se opbagningen (lagene) på dine stænger. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1718
Kontakt:

Re: Gang i wienerbrødet

Indlæg#3 » 16. maj 2014, 20:01

Det ser bare godt ud .1%¤
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

Trækul på lager fra traekul.dk kun afhentning efter aftale

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Gang i wienerbrødet

Indlæg#4 » 16. maj 2014, 21:31

Godt ser det ud Poul og godt at se du stadig er i live :)
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster