marineret og grillet nakkefilet

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.
Brugeravatar

Emneforfatter
jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

marineret og grillet nakkefilet

Indlæg#1 » 18. feb 2013, 14:58

Ja så kom dagen hvor jeg atter fik gang i grillen her i vinter halvåret. den har da været brugt nogle gange inden da.
Min søster havde fødselsdag og da jeg i øjeblikket ikke er så god til at gå op på 3 sal. - så havde jeg lovet at lave en
lille middag for hende her hvor vi bor. Så hele familien var samlet til middag

Det en lille nakkefilet - på 2750 gram
DSC_0131.JPG


Nakkefileen skulle marineres og hertil var indkøbt - friske mynte ( Svejtsisk mynte - jeg skulle ikke tale med den så :-D )
DSC_0132.JPG


DSC_0136.JPG



Hvidløg brugte 3 fed - 2 usprøjtet citroner samt 2 lime frugt
DSC_0133.JPG


samt en god oliven olie ( tror jeg da nok den er )
DSC_0134.JPG


Jeg brugte følgende

fint revet skal af 1 citron
fint revet skal af 2 lime frugter
saften fra 1 lime frugt
1 dl. oliven olie
1 Mynte plante ( kun bladene skal bruges )
4 tsk acacie honning
4 tsk salt
2 tsk frisk kværnet peber

Krydderurterne fint hakkes - hvidløgene presses og blandes med
akacie honningen - saften fra lime frugten og oliven olien i en
passende plasticpose sammen med salt og peber.
Læg nakkefilen i posen og massere den let så hele marinaden bliver
fordelt over det hele. Sæt den i køleskabet i 4 - 5 timer.

Nakkefiletten med krydderurterne skal have indirekte varme i små 2 timer
eller til kødet har en kerneteperatur på 70 - 72 grader. Lad den hvile i 10 minutter.
smager fortrineligt med den marinade

Så er den klar på grillen
DSC_0138.JPG



Færdig ser det ikke bare godt ud
DSC_0141.JPG


DSC_0140.JPG


Jeg serverede hasselback kartorfler med paprika samt bearnaise sauce til - samt nogle små kogte gulerødder
DSC_0139.JPG


fik desværre ikke taget foto af anretningen - men det smagte godt
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør

Brugeravatar

kenni1980
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 130

Re: marineret og grillet nakkefilet

Indlæg#2 » 18. feb 2013, 17:35

Det ser lækkert ud... :savl2: :savl2: :savl2: :savl2:
Weber performer m/ gastænding
Weber Q 320
Rotisserie
Pizzaovn fra LH-grill

Bordgrill fra Baker grill


Kenneth1975
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 139

Re: marineret og grillet nakkefilet

Indlæg#3 » 18. feb 2013, 18:32

jørgen skrev:Ja så kom dagen hvor jeg atter fik gang i grillen her i vinter halvåret. den har da været brugt nogle gange inden da.
Min søster havde fødselsdag og da jeg i øjeblikket ikke er så god til at gå op på 3 sal. - så havde jeg lovet at lave en
lille middag for hende her hvor vi bor. Så hele familien var samlet til middag

Det en lille nakkefilet - på 2750 gram
DSC_0131.JPG


Nakkefileen skulle marineres og hertil var indkøbt - friske mynte ( Svejtsisk mynte - jeg skulle ikke tale med den så :-D )
DSC_0132.JPG


DSC_0136.JPG



Hvidløg brugte 3 fed - 2 usprøjtet citroner samt 2 lime frugt
DSC_0133.JPG


samt en god oliven olie ( tror jeg da nok den er )
DSC_0134.JPG


Jeg brugte følgende

fint revet skal af 1 citron
fint revet skal af 2 lime frugter
saften fra 1 lime frugt
1 dl. oliven olie
1 Mynte plante ( kun bladene skal bruges )
4 tsk acacie honning
4 tsk salt
2 tsk frisk kværnet peber

Krydderurterne fint hakkes - hvidløgene presses og blandes med
akacie honningen - saften fra lime frugten og oliven olien i en
passende plasticpose sammen med salt og peber.
Læg nakkefilen i posen og massere den let så hele marinaden bliver
fordelt over det hele. Sæt den i køleskabet i 4 - 5 timer.

Nakkefiletten med krydderurterne skal have indirekte varme i små 2 timer
eller til kødet har en kerneteperatur på 70 - 72 grader. Lad den hvile i 10 minutter.
smager fortrineligt med den marinade

Så er den klar på grillen
DSC_0138.JPG



Færdig ser det ikke bare godt ud
DSC_0141.JPG


DSC_0140.JPG


Jeg serverede hasselback kartorfler med paprika samt bearnaise sauce til - samt nogle små kogte gulerødder
DSC_0139.JPG


fik desværre ikke taget foto af anretningen - men det smagte godt
det ligner da noget man kun kan holde af lækkert ser det ud det skal du da ha.
Primo oval xl
2 stk. weber otg 57.
roterseri
wsm. 57.
bålsted.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: marineret og grillet nakkefilet

Indlæg#4 » 18. feb 2013, 19:59

Ser bare super løkkert ud, det var da også en dejlig stor nakkefilet du har fået fat på.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Re: marineret og grillet nakkefilet

Indlæg#5 » 19. feb 2013, 13:05

den var indkøbt i Fakta - og der var ikke meget fedt på
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1551
Kontakt:

Re: marineret og grillet nakkefilet

Indlæg#6 » 19. feb 2013, 13:25

MUMS... det ser godt ud - nu tror jeg godt jeg ved hvad vi skal have i weekenden :-)

/ Michael
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: marineret og grillet nakkefilet

Indlæg#7 » 19. feb 2013, 14:26

Tænk at et dyr der vader i sit eget lort og stikker næsen i det bagefter kan blive så lækkert! Mums!
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster