meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.
Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Indlæg#1 » 14. nov 2010, 13:54

der er her på siden mange gode opskrifter på div brød og boller,
men bollerne synes jeg bliver lidt "tunge " i det, når man sammenligner med
de alm "kedelige " burger boller man køber f eks i supermarked...

iflg amerikansk definition på det rigtige brød til burger sandwich eller PP sandwich
skal bollen være ultra let og luftig og på ingen måde "mættende" ...det er KØDET
man skal blive mæt af; bollens funktion er blot "at have noget at holde kødet i"

man læser tit på usa forums ang valg af boller "de billigste kedeligste købe-burgerboller
er som regel det bedste valg, det er KØDET det drejer sig om, og ikke brødet"

når man spiser tungt brød eller lign, (pasta, kartofler osv) til kød bliver man også
hurtigt prop-mæt... hvorimod med et minimum af kulhydrater og mere kød og grønt
bliver det en mere behaglig mæthed... og desuden er det "nemmere" for kroppen
(se evt "slankekuren" her: viewtopic.php?f=144&t=10498

....tilbage til spørgsmålet : hvordan laver man så "lette, kedelige" og luftige boller som
hatting eller mcdonalds kan?? kom med fif om meltyper, opskrifter, metoder (f eks hævning osv)

er spændt på om der er nogen der har en anderledes opskrift eller metode end dem vi har
set her før... de ligner jo hinanden meget til forveksling ...

Billede

Brugeravatar

prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1549

Re: meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Indlæg#2 » 14. nov 2010, 14:50

Jeg brugte Finax blandingen til burger-boller, resultat var super (og nemt når man ikke just har bager-gener).

Go' weekend
Vedhæftede filer
AAAAA3.jpg
Optime olere occisum hostem (En død fjende lugter altid godt)
KCBS Certified BBQ Judge
Weber47
WeberQ120
WeberSpiritE320
Primo Rund&OvalJr
BigGreenEgg (Mini/S/M/L)
BradleySmoker
PKgrill

Brugeravatar

ChristianT
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 262

Re: meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Indlæg#3 » 14. nov 2010, 15:02

Jeg har brugt den fra "Karolines Køkken 3" (jeg mener det er side 42)
De er lette - både at lave, og når de er færdige.
-Jeg har den ikke lige ved hånden lige nu, men den må kunne findes på nettet.
Christian T
Det er nemt at lave god mad: Man køber noget dyrt, og gør så lidt som muligt ved det.

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Indlæg#4 » 15. nov 2010, 18:13

kamado skrev:(se evt "slankekuren" her: viewtopic.php?f=144&t=10498


apropos slankekur - holder vægttabet?
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Indlæg#5 » 15. nov 2010, 19:27

Hvis du bruger opskriften på "Fred´s burgerboller" får du en let burgerbolle, med mere smag en MacD og andre kedelige.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Birdstriker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 384
Kontakt:

Re: meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Indlæg#6 » 15. nov 2010, 19:35

Dem du leder efter er sikkert ala "wonder buns" De kan dog ikke fåes i DK, men hvis du googler "wonder buns recipe" så kommer der en del brugbare hits!
Smokey Joe Silver
Go-Anywhere.
OTG-57.
Performer Touch-N-Go.
Smokey Mountain Cooker.
Q 120
Genesis Gold C.


Klas
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 14

Re: meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Indlæg#7 » 15. nov 2010, 19:37

Kan klart anbefales Fred's burgerbolle opskrift..

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Indlæg#8 » 15. nov 2010, 22:22

Det er vel pitabrød du søger? :)

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2692

Re: meget lette burgerboller..?? opskrift søges

Indlæg#9 » 15. nov 2010, 23:20

Hej Kamado

Som udgangapunkt: jo længere en dej hæver, jo mere luft kommer der i den....
Der er selvfølgeligt grænser, men hvis du prøver at lade dejen til dine burgerboller hæve 20% længere tid får de mere luft og bliver på den måde lettere. Dog skal du huske at bruge en bagestærk meltype, for den er bedre til at holde på formen og luften.
Som udgangspunkt er bagestærkt mel et højproteinmelprodukt på ca 12 % protein.
Og det er vigtigt at dejen æltes grundigt, for ellers udvikles glutennettet ikke godt nok, og nedsat bageevne, hvor glutennettet ikke er stærkt nok til at holde på luften bliver resultatet.
Jeg ved at det ikke er hele sandheden omkring mel, men det passer meget godt i det store hele. Og jeg har mange gange lavet gode burgerboller af Aldi´s højproteinmel (12 %) og så smager det faktisk også ganske godt :-D :-D :-D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: PB Helsinge, tuborg12dk og 14 gæster