PB’s BAKE OFF RUNDSTYKKER
En tidligere tråd efterspurgte rundstykker med sprød skorpe. Jeg er fint tilfreds med den sprøde skorpe jeg får på mine færdigbagte B-O rundstykker.
Tillige er det jo dejligt nemt blot at sætte mini ovnen på 10 min. og 200⁰C om morgenen.
Min fremgangsmåde:
Da jeg har bagemaskine lader jeg maskinen ælte dejen, resten foregår på traditionel måde.
Jeg bruger naturligvis min PB Helsinge bagehjælp som giver hurtigere og bedre hæveevne, og som nedsætter hævetiden. Men selv uden ekstra bagehjælp er jeg sikker på at resultatet vil være tilfredsstillende.
Dog skal man så nok bruge mere end en halv pakke gær i opskriften jeg viser.
Når rundstykkerne ( 80-85 g. pr. stk. ) er virket op og skal efterhæve lunt ( og tildækket ) sætter jeg dem i ovnen med et tyndt bomuldsstykke over. Her bruger jeg et tyndt bomuldsstykke, men det kunne også være et par herrelommetørklæder.
Jeg sætter ovnen på 35-40⁰C over/undervarme med et stort alu fad med vand på ovnbunden.
Når rundstykkerne er færdighævede tages de ud mens ovnen skal nå 200⁰C
Når temperaturen er nået sættes rundstykkerne ind, og der skrues straks ned til 140-150⁰C
Bagetiden kan variere lidt fra ovn til ovn, men når kernetemperaturen er på 85-90⁰C så er rundstykkerne klare til at afkøle på en rist.
Derefter kan man vælge at gemme rundstykkerne på køl eller frost.
God bagelyst til alle som prøver min opskrift
RUNDSTYKKER :
Mel 600,0 g.
Vand 425,0 g.
Olie/Margar. 15,0 g.
Sukker 0,5 spsk.
Salt 0,5 tsk.
Gær 25,0 g.
Bagehj. 3,5 g.
gram ialt ca. 1.070,00