Lump Charcoal

Brugeravatar

Emneforfatter
Birdstriker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 384
Kontakt:

Lump Charcoal

Indlæg#1 » 5. apr 2008, 16:24

Jeg syntes det er svært at finde trækul af en fornuftig kvalitet. Tit er posen bare fyldt med smuld og små stykker der ikke giver nogen varme eller bare falder ned mellem risten, men i dag var jeg ude i en tysk forretning der minder lidt om Metros koncept. Der kunne man få trækul - Og hvilke størrelser :shock: :shock:

Billede

Prisen var 14.95 Euro så ca 100 kr for 15KG det er da i orden.
Billede

Hvad er jeres anbefalinger af trækul?
Smokey Joe Silver
Go-Anywhere.
OTG-57.
Performer Touch-N-Go.
Smokey Mountain Cooker.
Q 120
Genesis Gold C.

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#2 » 5. apr 2008, 21:48

Jeg tester trækul ud fra flere ting.

1. Størrelsen af stykkerne og mængden af trist støv
(Store stykker er godt)

2. Når kullet optændes, sprutter det så?
(Sprutter/knager og brager det er det ikke godt kul)

3. Prisen. I dit tilfælde en god pris hvis punkt 1 og 2 er ok.

Hvis nogle fra Nordsjælland falder over disse poser i Tyskland, så køb bare 5 til mig :-) (Hvis kullet ikke hvæser og sprutter).

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#3 » 5. apr 2008, 21:58

Hmm, måske skørt, men kan man bruge det trækul, der er tilbage efter en hyggelig aften ved et bål :?:
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Indlæg#4 » 5. apr 2008, 22:04

nej. Det er ikke rigtig trækul men bare forkullet træ.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#5 » 5. apr 2008, 22:08

morfmir skrev:nej. Det er ikke rigtig trækul men bare forkullet træ.

/Thomas


...tænkte det nok :(
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

mgs
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1222

Indlæg#6 » 5. apr 2008, 22:13

så engang på discovery hvordan de lavede trækul en container blev fyldt op med træ og sat ild til kan ikke lige huske temp. men den var høj
__________________

/morten

R7 multirøgeovn
baker kuglegril
weber go any wer
Performer touch n´go
hotwok
Primo Kamado Rund

hmm gasgrill er det ikke bare en stor grillpande he he

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Indlæg#7 » 5. apr 2008, 22:19

Den gamle måde at lave trækul på er ved at brænde dem i en mile. Det tager lang tid og kræver konstant overvågning.
Man kan faktisk selv lave trækul i en gammel olietønde. Jeg har prøvet det en enkelt gang. Men jeg laver tit skrivekul på mit arbejde. Det er i princippet det samme bare i meget lille skala.
Prøv at kik på denne google søgning
http://www.google.dk/search?q=making+charcoal

/Thomas
Senest rettet af morfmir 5. apr 2008, 22:45, rettet i alt 1 gang.
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#8 » 5. apr 2008, 22:34

her er en anden meget god metode-beskrivelse
http://nakedwhiz.com/makinglump.htm

birdstriker, ja det er da kanon hvis det er kvali-kul.. :-)

det som jeg sælger koster jo 140,- for 9kg ...til gengæld er du sikret virkelig
super kvalitet, til f eks pulled pork, hvor det helst skal være kul
man kan stole på

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Indlæg#9 » 5. apr 2008, 22:45

Hej Thorsten

Hvilket træ er dine kul lavet af?

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#10 » 5. apr 2008, 22:53

...til gengæld er du sikret virkelig
super kvalitet, til f eks pulled pork, hvor det helst skal være kul
man kan stole på

Ja det er træls med alt det smulder når man laver PP. Jeg forsøgte mig i dag med en gang Bakers fra Harald-Nyborg, og det er sidste gang jeg køber dem. Der var næsten ikke nogen store stykker i mellem, hvilket gjorde, jeg hele tiden skulle smide nye på, og en del af det raslede jo bare gennem risten.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#11 » 5. apr 2008, 22:54

Primos kul er det man kalder "hardwood lump charcoal" men jeg
vil komme med en mere udførlig beskrivelse når jeg har spurgt
det rigtige sted :-)

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#12 » 5. apr 2008, 23:27

ok så langt vides--- det er fremstillet i USA af "hardwood logs"
mere info følger--

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Indlæg#13 » 5. apr 2008, 23:46

Ja. Det er jo et bredt begreb hardwood. Jeg tror jeg bliver nød til at lave noget mere kul inden så længe. Så kan du jo få nogle til test. Det kunne være sjovt.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#14 » 6. apr 2008, 00:03

Ok her er så detaljerne på primo kul:
Det er lavet af eg, hickory og ahorn i Georgia, USA
tager man en prøve af posens indhold finder man følgende'
(Whiz lump charcoal test)
Large 3.0 pounds 28.2%
Medium 4.8 pounds 45.1%
Small 2.7 pounds 25.3%
Chips/Dust 0.2 pounds 1.4%

Total 10.7 pounds

---altså relativt lille mængde smulder/skrammel

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Indlæg#15 » 6. apr 2008, 00:12

Det er sjovt at de kommer eg, hickory og ahorn i samme kategori. Ahorn adskiller sig klart fra de to andre som værende meget let og uden den store brandværdi. Men jeg har adgang til store mængder ahorn så det må klart prøves.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#16 » 6. apr 2008, 00:17

eg, hickory og ahorn sorterer under fælles betegneglsen "hardwood"
--primos kul kan også indeholde andre typer "hardwood"

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Indlæg#17 » 6. apr 2008, 00:55

det er jeg godt klar over. Ahorn er også betragtet som hårdtræ her i danmark. Men det er stor forskel på ahorn som gulvbrædder og som brænde/kul. Og min erfaring er at det er helt anderledes som brænde ift. eg.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#18 » 6. apr 2008, 01:08

heee heee morfmir
hvor er det fedt der er sådan nogle som dig der går op i f eks kul lige
ned til mindste detalje!! (gør jeg også )
Det er skønt at bemærke de mindste detaljer i forbindlese med f eks
hvordan dit eller dat mærke kul brænder.
Det som var almindelig antaget for 2 - 3 måneder siden, er idag helt
anderledes--! det siger noget om hvor meget vi opdager virkeligheden,
og afslører hvor helt ført bag lyset vi har været i så mange år--
"det er kun briketter der 'dur"

--vågn op!!! :-)

Brugeravatar

Emneforfatter
Birdstriker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 384
Kontakt:

Indlæg#19 » 6. apr 2008, 20:09

Så er trækullene testet og de var fremragende :D. Jeg er fuldstændig overbevist om at det er de bedste lump charcoal jeg har prøvet. Supergode til at holde varmen og stykkerne var så store, at de ikke faldt ned mellem risten. Og efter 1½ times brænding, kan man kan næsten ikke se, at de har været brugt.

De blev afprøvet på en Sirloin Roast, sammen med lidt Montreal Steak Seasoning samt lidt Chipotle Rub! Det var simpelthen så perfekt! :D

Billede

Her er kullene igang:

Billede

Så er stegen færdig:

Billede

Kullene efter ca. 1½ time:

Billede
Smokey Joe Silver

Go-Anywhere.

OTG-57.

Performer Touch-N-Go.

Smokey Mountain Cooker.

Q 120

Genesis Gold C.


Aastradsen
Bruger
Indlæg: 1270
Kontakt:

Indlæg#20 » 6. apr 2008, 20:17

De kul ser da rigtig gode ud - men vigtigere det der kød "SAVLER"

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#21 » 6. apr 2008, 20:37

Hold da op nogle flotte stykker trækul... Var alle i posen i den størrelse??? :shock:


Smokeasaurus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 219

Indlæg#22 » 6. apr 2008, 20:55

Det var da nogle imponerende stykker trækul.

Så kan jeg godt se, at mit seneste indkøb i Bauhause mere eller mindre må klassificeres som værende 100% smuld :lol:
// SmokeAsaurus

- Tommerup Røger
- Weber Smokey Mountain
- Primo Oval XL & Junior
- Le Pitchoun Pizzaovn

Brugeravatar

Emneforfatter
Birdstriker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 384
Kontakt:

Indlæg#23 » 6. apr 2008, 21:06

Var alle i posen i den størrelse???


Nu har jeg ikke været ned i bunden af posen. Det er jo en 15 kg´s sag. :shock:
Men umiddelbart virker det til at stykkerne alle sammen er meget store. Når jeg mærker på bunden kan jeg ihvertfald mærke, at det bestemt ikke er smuld! :D
Smokey Joe Silver

Go-Anywhere.

OTG-57.

Performer Touch-N-Go.

Smokey Mountain Cooker.

Q 120

Genesis Gold C.


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1655

Indlæg#24 » 7. maj 2008, 18:38

Birdstriker: Vil du løfte sløret for hvilken butik der er tale om? Ja der hvor man kan købe de fine kul.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Emneforfatter
Birdstriker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 384
Kontakt:

Indlæg#25 » 8. maj 2008, 20:09

Vil du løfte sløret for hvilken butik der er tale om? Ja der hvor man kan købe de fine kul.


Butikken hedder Frenken og ligger i Heinsberg-Unterbruch. Det er ca. 700 km syd for grænsen. Butikken er lidt ala Metro. Her er deres hjemmeside:
http://www.server-2impulse.de/FRENKENGM ... ervicebund
Smokey Joe Silver

Go-Anywhere.

OTG-57.

Performer Touch-N-Go.

Smokey Mountain Cooker.

Q 120

Genesis Gold C.


Morlet
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 10

Indlæg#26 » 9. maj 2008, 10:46

Hej
Så blev det endelig tid til mit første indlæg. Der er bare så sindsygt mange spændende emner!! Kanon!!!
Det kunne være sjovt selv at prøve at fremstille kul, og jeg har masser af træ til det. Spørgsmålet er så: Kan man bruge alle træsorter? Jeg har nemlig masser af elmetræ, men jeg har aldrig set det omtalt i forbindelse med grill.

Mvh Morten


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1655

Indlæg#27 » 9. maj 2008, 11:08

Velkommen til Morten.

Det er da værd at prøve. Her en ling til en anvisning i powerpoint.

http://ole.flemming.nielsen.person.emu. ... raekul.ppt
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1655

Indlæg#28 » 9. maj 2008, 11:10

Birdstriker skrev:
Vil du løfte sløret for hvilken butik der er tale om? Ja der hvor man kan købe de fine kul.


Butikken hedder Frenken og ligger i Heinsberg-Unterbruch. Det er ca. 700 km syd for grænsen. Butikken er lidt ala Metro. Her er deres hjemmeside:
http://www.server-2impulse.de/FRENKENGM ... ervicebund


Tak for oplysningen Birdstriker. En skam det er så langt væk.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


Morlet
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 10

Indlæg#29 » 9. maj 2008, 11:19

Mange tak. Meget fin præsentation. Metoden er noget anderledes end den på http://nakedwhiz.com/makinglump.htm. Med en ekstra tønde inden i tror jeg måske risikoen for at det går galt er mindre. Det er bare en teori, og jeg har intet at ha' det i. :wink:

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Indlæg#30 » 9. maj 2008, 15:44

Hej Morlet

Det er næsten den måde som jeg har prøvet at lave kul på. Men den omgang jeg lavede fyldte vi tønden med det samme og lukkede den efter 2-3 timer.
Du kan sagtens bruge elm. Grunden til du ikke ser mere om elm er sikkert fordi elm ikke er så almindeligt træ mere efter udbruddet af elmesyge.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Disel
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 27

Et lille ?

Indlæg#31 » 9. maj 2008, 16:32

Kan man bruge en god trækul i en weber 57


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1655

Re: Et lille ?

Indlæg#32 » 9. maj 2008, 16:59

Disel skrev:Kan man bruge en god trækul i en weber 57


Sagtens, det har jeg gjort masser af gange og jeg har også brugt almindeligt bøgetræ.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Tilbage til "Inspiration til din grillning året rundt"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster