Røget Weber-ål

Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2532

Røget Weber-ål

Indlæg#1 » 6. aug 2007, 19:39

Så kom turen til røget ål.

Dette er forskud på glæderne, her ser I det færdige resultat, med hjemmelavet (ikke købe) æggestand.

Billede

Efter at have læst grundigt op på emnet blev det tid at prøve at varmryge fisk for første gang.

En god ven bragte 4 friskfangede, afslimede og rensede ål, så det slap jeg nemt over. 2 stk. på ca. 300 gram, 2 stk. på ca. 400.

De saltede i en 15 grader (185 gram salt/liter) lage, de små i 2½ time, de større i 3 timer.
Jeg varmede ovnen godt op, derefter lagde jeg ålene i lunkent vand (15 min.)for at fjerne overfladesalt,
De blev hængt drivvåde ind i ca. 100 gr.C., må ikke gerne den første ½ time gå under 90 Gr.C., derefter skal temperaturen henover tid falde til min. 60. De røger i alt 2½ - 3½ timer, efter størrelse (og røgmesterens fornemmelse).

Jeg havde læst om ovne med varmeholdende sten. Det havde jeg ikke, men faldt over en kasseret støbejernswok, som jeg brugte som ildsted i bunden af Weberen. Jeg tror bestemt den hjalp til en ret ensartet høj temperatur. Jeg tændte 25 Heat Beads, som varmede ovnen op, og supplerede med tørre, tynde birkestave, som jeg så styrede temperaturen med. Da ålene var tilpas tørrede/kogte lagde jeg bøgesmuld over kullene, uden at kvæle gløden, og det holdt jeg ved lige resten af røgetiden.

HER ER DE FRISKSLAGTEDE ÅL.

Billede

HER ER DE FÆRDIGRØGEDE, LIGE TIL KØLESKABET.

Billede

HER ER ET NÆRBILLEDE, JEG TROR TRÆKKER MUNDVAND.

Billede

OG HER ER DEN FØRSTE SÅ FILETETTERET NÆSTE DAG.

Billede

Hilsen Per
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


Michael Dahl Thomsen
Deaktiveret bruger
Indlæg: 551
Kontakt:

Indlæg#2 » 6. aug 2007, 19:42

-
Senest rettet af Michael Dahl Thomsen 24. feb 2008, 21:04, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#3 » 6. aug 2007, 19:46

Det er rigtig flot!
Ålene ser flotte ud og filetterne virke faste (ja, okay - ud fra billederne at dømme).

Det første billede, er det efter saltning?
Robert


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#4 » 6. aug 2007, 19:48

Michael Dahl Thomsen skrev:Der er kun en ting at sige til det her :!:

:savl2: :savl2: :savl2: :savl2: :savl2:


Ja nu er jeg enig med Michael :savl2: :savl2: :savl2: :savl2: :savl2:

Jeg vil også have røget Ål :D
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2532

Indlæg#5 » 6. aug 2007, 19:50

Det første billed, er det efter saltning?


Nej - det er før saltning, du aner en smule blodfarvning i bugen, det forsvinder under saltning.

PS Husk at lage fra ålesaltning må aldrig genanvendes !

Hilsen
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Malle
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 740

Indlæg#6 » 6. aug 2007, 19:53

Jeg kan altså ikke stå for de billeder, hvor er jeg misundelig, altså på den gode måde.

Jeg kan næsten dufte ålene gennem skærmen. :savl2:
Mvh. Malle
Billede

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#7 » 6. aug 2007, 19:56

Uha Per, jeg skal vist til at ryge i min sommerferie.....det ser rigtig lækkert ud
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#8 » 6. aug 2007, 20:49

Der er ikke noget så lækkert som røget ål med røræg.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#9 » 6. aug 2007, 20:58

Et stykke med friskrøget ål, DET er sagen :D
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior


Balzan
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 141

Indlæg#10 » 6. aug 2007, 21:37

puha, det er altså kult det der, en god kold øl og en lille skarp som tilbehør så er den ged vist nok barberet.

Balzan
jeg er ikke stolt af at være Nordjyde, jeg er taknemmelig.


mwesth
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 559

Indlæg#11 » 6. aug 2007, 22:00

RESPÆÆÆKT!! [smilie=pdt_aliboronz_09.gif]
Hvis de ål bare smager halvt så godt som de ser ud, så....
*** Morten ***
Weber Q300, Smokey Mountain Cooker, Go-Anywhere, Performer Touch'n'Go og 350 kg betongrill

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#12 » 6. aug 2007, 23:11

Det ser godt nok lækkert ud....
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


Aabenhus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Indlæg#13 » 6. aug 2007, 23:17

Det ser total topklasse ud det der..

Aabenhus

Brugeravatar

Ronaldowitch
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 208

Indlæg#14 » 6. aug 2007, 23:52

Hej Per.

Det ser hamrende godt ud!
Gid jeg kunne få en smagsprøve, men jeg må vist selv igang med at røge.
Ronaldowitch

Der er udsolgt af Primo Kul her i Århus


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#15 » 7. aug 2007, 07:50

Hey Per
Jeg syntes du køre det røgning med rimelig hård hånd, det ser sku proft ud takker for det :D
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#16 » 7. aug 2007, 07:54

Mums de ser lækre ud, de ål.
Kunne nu sagtens lige spise en mad med røget ål lige nu :savl2:
junior5

Q 200
Smokey joe
One-Touch Gold 57 cm
Patton gasgrill


planten
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81
Kontakt:

Indlæg#17 » 7. aug 2007, 07:58

Så blev skindet vist trukket af den budding FREMRAGENDE!!!!
WeberQ 300 er fremtiden

Kirkebakken Klarup et godt sted at være

Billede

Tjek www.3-kant.dk

Hilsen Heine Klarup Far til Frederikke Josefine og Mathilde

Brugeravatar

Kong Mundvand
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 465

Indlæg#18 » 7. aug 2007, 08:21

Bare super herfra!
Kong Mundvand

"En sulten mave lader sig ikke spise af med ord og billeder"


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1294

Indlæg#19 » 7. aug 2007, 09:11

Jeg bliver simpelthen også nødt til at sige:

HOLD DA K..... HVOR DET SER LÆKKERT UD. Godt gået

Hvordan er prisen egentlig hvis man skal købe friske ål og så selv ryge dem? Kan det betale sig økonomisk (tænker ikke på herlighedsværdien som jo er langt større)?
Med venlig hilsen

hansen


Aabenhus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Indlæg#20 » 7. aug 2007, 09:25

hansen skrev:Jeg bliver simpelthen også nødt til at sige:

HOLD DA K..... HVOR DET SER LÆKKERT UD. Godt gået

Hvordan er prisen egentlig hvis man skal købe friske ål og så selv ryge dem? Kan det betale sig økonomisk (tænker ikke på herlighedsværdien som jo er langt større)?


Jeg mener at prisen på fersk ål ligger på 80-100 kr kg hos en fiskehandler, dog uden at jeg vil hænges op på det..

Hvis du derimod vil købe det røget samme sted bliver prisen 200-250 kg..

Og så er det vel også sjovere at røge selv. :-)


Aabenhus.


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1294

Indlæg#21 » 7. aug 2007, 09:28

Aabenhus skrev:Jeg mener at prisen på fersk ål ligger på 80-100 kr kg hos en fiskehandler, dog uden at jeg vil hænges op på det..

Hvis du derimod vil købe det røget samme sted bliver prisen 200-250 kg..

Og så er det vel også sjovere at røge selv. :-)


Og det er jo netop herlighedsværdien - men tak for info.

Det må snart planlægges !

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#22 » 7. aug 2007, 09:28

Man kan næsten dufte de lækre røgede ål...... :savl2: det ser enormt delikat ud Per B...... :D
Anders

Tilbage til "Inspiration til din grillning året rundt"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 11 gæster

cron