Lørdag, 11. marts 2006

Dagens menu 11.03.2006

Ølmarineret oksefilet m. “Ole Thestrup-sauce”
Tilbehør: Røsti og salat

Ideen til denne opskrift startede i vores lokale SuperBest. De havde oksefilet på tilbud, men den så lidt sej ud.

Derfor besluttede vi os for at øl-marinere den. Og det viste sig at blive et hit.

Vi brugte 2 øl med en god smag og sødme - her Royal Classic.

 

Stegen kom i en bradepande, og øllet hældes ved. Stegen marinerede overtrykket med en plasticpose i 24 timer i vores køleskab.

Herefter blev stegen tørret med lidt køkkenrulle og smurt med preset hvidløg og godt med groft salt.

Grillen sættes op til inddirekte grillning. Kødet brunes af på alle sider over direkte varme, inden stegetermometret placeres i stegen.

HUSK AT LEDNINGEN TIL TERMOMETRET ALTID SKAL LIGGE I GRILLENS KOLDESTE SIDE. ELLERS ER DER RISIKO FOR AT BRÆNDE DET AF. DET HAR VI PRØVET.

Stegen grilles i ca. 45 minutter, indtil temperaturen er ca. 63 grader. Vi valgte dennegang at følge et råd fra en kok, der siger:

Hviletid = min. 1/2 stegetid.

Dette lille huskeråd viste sig at være ok. Stegen var flot lyserød og ekstremt saftig ved servering. HUSK IKKE AT PILLE STEGETERMOMETRET OP FØR STEGEN SKAL UDSKÆRES. Ellers “pipler” al kødsaften ud af hullet, når kødet trækker sig sammen.

I en skål laves en dejlig salat, bestående af ruccola, baby-leafs, cherry tomater, rå champignon og feta.

Og nu til “Ole Thestrup Saucen”…

Den var nær gået galt op til flere gange, så derfor kommer jeg her med den korte version. Weberguru.dk elsker at lave sauce.

Øllet, som stegen har marineret i, hældes op i en gryde og bringes i kog. Koges ca 20 minutter ved høj varme, mens der holdes et vågent øje med den. Dette gøres for at koge væsken ud af øllet, så kun smagen er tilbage.

Derefter tilsættes 2 spsk ribsgele, 1 tsk dijonsennep, groft peber, fransk krydderiblanding, paprika og estragon. - Manglede stadig smag.

Der blev tilsat yderligere: 1 kop beauvais ketchup, 1 spsk Oscars andebouillon, 1 spsk Oscars Oksekøds bouillon, 2 tsk sirup. - Saucen manglede stadig smag.

Så faldt tankerne på Ole Thestrup. Vi har jo øllet. Nu må vi have fat i de stærke ting: Cognac og sherry. En rigtig mandfolke-sauce.

Og ved at “Justere på parametrene”, kom saucen til at smage utrolig godt. Tak Ole Thestrup for inspirationen.

Serveres med lidt røsti-kartofler, som blev grillet lige efter at stegen var færdig. Først på inddirekte til de et tøet godt op, og så på direkte for at give farven.

Mums. - Og Svigermor havde svært ved at holde sig fra saucen. Hik, hik, hik…

Trackbacks - http://www.smartlog.dk/trackback/45370

Kommentarer

Poul E Møller tirsdag, d. 14. mar

Hejsa

Fin ret, men hvis det er saucen i blinkende lygter du hentyder til så
er det vidst friz helmuth du skal takke :-)

weberguru.dk tirsdag, d. 14. mar

Næ, jeg henviser såment til Ole Thestrups tidligere blandingsmisbrug.

Saucen er jo lavet på dogme-vilkår med øl, sherry og cognac.

Ellers en rigtig god vinkel. Den havde jeg overset.

Sara torsdag, d. 27. apr

Hvorfor gør du grin med Ole Thestrup på den måde?
Idiot..

weberguru.dk torsdag, d. 27. apr

Hej Sara

Det kaldes for humor. Det er noget enkle personer genetisk er født uden.

Derfor synes du ikke det er sjovt ;-)

Skriv kommentar

Navn
Email
WWW